~~Jaskrawozielona Gęsiówka napisał(a):Ktoś napisał: ~~pinochet napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Wielcy bolesławianie napisał(a): No proszę - Miruś Jasiński! Nasz kochany bolesławianin! To kolejny znany z Bolesławca!
https://pl.wikipedia.org/wiki/Mirosław_Jasiński
Pamiętam go ze SP Nr 5 i LO.
Rocznik innego znanego naszego wielkiego bolesławianina Wojtusia Olszańskiego.
Pamiętam dobrze obydwu naszych wielkich bolesławian. Ale patrząc na zdjęcie z Wiki to bym Mirka nie poznał na ulicy.
Rok urodzenia ten sam,ale Jasiński zaczął naukę rok wcześniej.Był bardzo dobrym uczniem LO
Pamiętam go ze szkolnych apeli i jak służył w szkole podstawowej za wzór dobrego ucznia. Z LO też go pamiętam dobrze, ale ja do klasy "A" chodziłem i ciut ciut młodszy jestem, a "humaniści" to była klasa "B" :)
Olszański chodził też do "A"....krótko,ale chodził
~~felek napisał(a): A może już jego kur..ca brała na to co wyprawia nierząd Pis w sprawie Turowa, niestety ale mamy niekompetentny, nieudolny rząd.
~~Atramentowy Pierwiosnek napisał(a): Turów degraduje środowisko naturalne i jak najszybciej trzeba tą kopalnię zamknąć
~~Atramentowy Pierwiosnek napisał(a): Turów degraduje środowisko naturalne i jak najszybciej trzeba tą kopalnię zamknąć