~~Jasnopomarańczowy Kuklik napisał(a): ciekawie brzmi określenie kogoś ''zacofanym ciemniakiem'' w ustach kogoś kto jak myślę niewiele wie o średniowieczu ...
pytać go o te dobra które zapoczątkował ten okres to chyba ''wołanie na puszczy ''
to może zapytać o zło jakie dotyczyło tamtych czasów?
też nie? ;D
a to by mogło być ciekawe bo to też był okres tej czy innej epidemii czy pandemii ...nie pandemii wtedy nie znali
ale ciekawe czy mieli wtedy swoich ''znachorów'' ? ;D
A co ty trollu Horusie wiesz , nic poza obszczekiwaniem nie jesteś w stanie napisać .
Ale nie martw się , zaimponujesz tym innemu Kuklikowi - dwa Kukliki jeden poziom .
Dopisane 17.02.2022r. o godz. 17:41:
PIS-PO-PRL napisał(a): To ja już cie Lucek nie rozumiem. To po co nam obostrzenia? Szybciej się pozarażamy, szybciej przechorujemy, szybciej wyjdziemy z pandemii.
Rozumiem że jesteś za całkowitym zniesieniem obostrzeń?
Lucek… my to jednak tak samo myślimy.
Jesteś foliarz, czy zemnie covidinnyczłowiek?
Foliarz to ani Ty ani ja , foliarze to zmanipulowani zwolennicy teorii spiskowych .
Różni nas to że ja jestem zwolennikiem zapobiegania chorobie poprzez szczepienia i przestrzegania zaleceń specjalistów .
Ty wybierasz rosyjską ruletkę , wirus dopadnie , nie dopadnie , otoczenie i najbliżsi w podeszłym wieku , przeżyją , nie przeżyją , Tobie wsio jedno , mnie nie .
Ty chodzisz po mieście i kichasz na wszystkich , ja noszę chusteczki aby w razie czego w nie kichać .
Jakby to było tylko szybsze zarażanie i przechorowanie a nie setki zgonów tygodniowo , zawalone szpitale , nie byłoby problemu .
Nie wiem czy czytałeś o zakażeniach wtórnych , coraz częściej występujących i bardziej groźnych ,
o powikłaniach po przebytej chorobie które są często groźniejsze jak sama choroba .