Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Szybka jazda będzie ich kosztować 800 zł!
~~HEMI niezalogowany
20 lutego 2022r. o 0:39
21-25km/h powyżej to 300zł ??
Ludzie ,kto na naszej cudownej A4 jedzie 110?
Ja jadę optymalne i nie pirackie 130-140km/h ,a i tak prawym ,bo lewy jest dla szybszych.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Rezedowa Kostrzewa niezalogowany
20 lutego 2022r. o 8:49
~~HEMI napisał(a): 21-25km/h powyżej to 300zł ??
Ludzie ,kto na naszej cudownej A4 jedzie 110?
Ja jadę optymalne i nie pirackie 130-140km/h ,a i tak prawym ,bo lewy jest dla szybszych.

Lewy pas jest do wyprzedzania a 140 to normalna prędkośś. Niższe wynikają z ograniczeń.
~~Horus niezalogowany
20 lutego 2022r. o 9:08
racja...
przyznam że często w......denerwują mnie autka jadące prawym w ''tempie'' 80-90 km i wtedy ....;D
uważam że prędkość każdy z nas powinien sam dostosować do tzw. warunków na drodze ale i też do własnych umiejętności ...
wg. mnie na autostradach prędkości powinny być ustalone na jakieś 150 -160 km a na ''eskach'' 130-140 ...
przecież np. S-3 jest świetna i jazda nią 120 to trochę ''męczenie sprzętu ''

Zastosowana autokorekta

~~Bladofioletowy Cedr niezalogowany
20 lutego 2022r. o 9:39
~~Horus napisał(a): racja...
przyznam że często w......denerwują mnie autka jadące prawym w ''tempie'' 80-90 km i wtedy ....;D
uważam że prędkość każdy z nas powinien sam dostosować do tzw. warunków na drodze ale i też do własnych umiejętności ...
wg. mnie na autostradach prędkości powinny być ustalone na jakieś 150 -160 km a na ''eskach'' 130-140 ...
przecież np. S-3 jest świetna i jazda nią 120 to trochę ''męczenie sprzętu ''
Zastosowana autokorekta

Ciekawostką jest, że nawet Niemcy zaczynają wprowadzać na swoich autostradach ograniczenia prędkości a słyną z autostrad bez limitów. Daje to trochę do myślenia..
~~Jasnopomarańczowy Kuklik niezalogowany
20 lutego 2022r. o 9:51
nie napisałem że limity nie są potrzebne...
popatrz jednak na to jak Polacy poruszają się a raczej poruszali ;D po polskich ulicach a jak nagle wszystko zmieniali tuż po przekroczeniu granic...
tam jakby ich auta ''traciły moc'' ...tam nagle jakby nagle jakaś kultura jazdy w nich wstępowała....
troszkę pojeździłem tu i tam i nigdy nie dostałem ''kwitu'' czy to w Niemczech czy u Czechów gdzie bywam najczęściej ...
raz tuż za Libercem mnie ''namierzyli '' i zatrzymali ...po rozmowie okazało się że jechałem o 12 km za dużo ale ...wyjaśnili ,pouczyli i na tym się skończyło ...
a u nas?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Media Expert zaprasza