gwarancje...gwarancje...
śmieszne to we współczesnym świecie ...
to tak jakby hodowca wprowadził do owczarni wilka i owcom powiedział -daję wam gwarancję że was nie ruszy...;D
~~Ołowianoniebieska Sanwitalia niezalogowany 28 marca 2022r. o 8:42
PIS-PO-PRL napisał(a): rosja też dała takie gwarancje... i jak się z nich wywiązuje? też nie wiesz?
Tak, Rosja dała gwarancje bezpieczeństwa a Ukraina dała gwarancje neutralności wobec zachodu. Zachód podpuścił Ukrainę, Ukraina złamała warunki umowy więc ma co ma. Polska nie powinna się mieszać w tą sprawę. Już raz sojusznicy w Jaucie oddali nas Stalinowi. Przyjdzie co do czego to znowu nas przechandlują.
USA planują na Ukrainie atak chemiczny pod fałszywą flagą.
Portal amerykańskich byłych żołnierzy „Veterans Today” informuje, że Stany Zjednoczone, na polecenie Białego Domu, rozpoczęły transport tajnych zapasów broni chemicznej z zakładu w Richmond w stanie Kentucky przez Polskę na Ukrainę. Plan polega na użyciu broni chemicznej w Kijowie lub Odessie i obwinieniu Rosji.[VT]
kolejne apele Ukrainy o dostawy uzbrojenia ...
jak to się ma do słów Zelenskiego o Ukrainie jako państwie neutralnym?
zamiast dogadywać się o pokój z Rosją wolą apelować o broń ...
~~Brązoworudy Czyściec niezalogowany 28 marca 2022r. o 9:26
Horus napisał(a): kolejne apele Ukrainy o dostawy uzbrojenia ...
jak to się ma do słów Zelenskiego o Ukrainie jako państwie neutralnym?
zamiast dogadywać się o pokój z Rosją wolą apelować o broń ...
to może być i zapewne będzie trudny proces ale...
"Na szczęście lub niestety, to wciąż jest nasz kraj, a ja jestem prezydentem, więc to my zdecydujemy, czy będzie tak, czy inaczej - stwierdził."
"Na szczęście lub niestety, to wciąż jest nasz kraj, a ja jestem prezydentem, więc to my zdecydujemy, czy będzie tak, czy inaczej - stwierdził."
mówił chyba też o konieczności zmniejszenia liczby ofiar i o tym by jak najszybciej zakończyć wojnę ...
jak to się ma do apeli o dozbrajanie Ukrainy?
nie lepiej usiąść do stołu i dyskutować?
wiem ..zaraz tu napiszą że z Putinem nie warto...
pomysł mkkwacza był idioty.czny ...wojska z Afganistanu się wycofały a wojna praktycznie trwa nadal ...
to samo w Syrii ...
taki pomysł na Ukrainę to nic innego jak bomba z opóźnionym zapłonem...
oni sami-Ukraina i Rosja- muszą to rozwiązać między sobą ...tak jak to powiedział rysio''zombie''
tyle że tym razem obie strony ''muszą wyjść z twarzą'' ;D
kiedyś pewien mądry człowiek powiedział coś w stylu by wrogowi zbudować złoty most a ten wycofa się z twarzą ...
uważam że dzisiaj obie strony muszą taki most budować...