Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Powiatowy Urząd Pracy pomoże obywatelom Ukrainy
18442
PIS-PO-PRL
7 marca 2022r. o 20:55
~~Horus napisał(a): to jednak nie wszystko wyłapałeś z filmu z Korczowej...
a pisałem ..obejrzyj ...;D

oglądałem i Ci powiedziałem co o tym sądzę i gdzie według mnie ci ludzie wkrótce się znajdą.
Miałeś Jurka ostrzec... zrobiłeś to? :D

ale ilu ich jest liczbowo, w stosunku do tych co rzeczywiście uciekają? Przez kilka tysięcy białoruskich arabów, chcesz pozbawić bezpieczeństwa setki tysięcy ukraińców?
można i tak. Zawsze to jakieś wytłumaczenie... pół wschodu :D

ps
kłamałem, nie poszedłem spać
teraz idę... bo ząbki już umyte ;)

PIS=PO=PRL
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
211
skorn
7 marca 2022r. o 23:22
~~Horus napisał(a): gdzie ja chociaż w jednym poście napisałem że Rosjanie nie mordowali?

Gdzie w chociaż jednym poście napisałeś, że mordowali?

<i>
~~Plotkara niezalogowany
7 marca 2022r. o 23:58
Na granicy pograniczniki inaczej przyjmują Ukrainców a inaczej obcokrajowców. . Nie wymyslajcie teorii spiskowych tak jak kiedys panna.
~~a kto pomoże niezalogowany
8 marca 2022r. o 11:45
polskim obywatelom ...polskim firmom ....skąd weźmiecie kasę na utrzymanie ukraińców ,skoro my popadamy ,a tak już się dzieje ,przypominam ...firma która zawiesza działalność,lub zamyka działalność tak czy siak przechodzi na "garnuszek" państwa ....i nie płaci ani składek zdrowotnych ,ani Zus ,ani podatków ...tak tak ...wszyscy liczą na Unię ,że pieniądze wreszcie da ,obyście się panowie z rządu nie przeliczyli ...jak narazie nie dali złamanego grosza ,ani na uchodźców ani na plan odbudowy po pandemii ...która w cudowny sposób nagle ...zanikła????????
~~Bomba atomowa niezalogowany
8 marca 2022r. o 11:54
To może uchodźcy też w cudowny sposób znikną .
~~Tabaczkowy Głąbigroszek niezalogowany
9 marca 2022r. o 14:03
~~Horus napisał(a):
Ktoś napisał: PIS-PO-PRL napisał(a): wcześniej tacy jak Ty (i ja też) krzyczeli, że tym uchodźcom powinny pomagać kraje sąsiednie. Bo uchodźcą tylko w takim można się nazywać.
a teraz co?
nie graniczymy już z ukrainą?
to co innego?

więc wpuszczajmy uchodźców z Ukrainy a nie wali tu pół wschodu po samą Mongolię ...;D
a jeśli wpuszczamy to stosujmy podstawowe kryteria ..
chociażby maski ...ośrodki przejściowe z obowiązkiem chociażby testów...
no chyba że jednak uznamy że to była zwykła ściema dla tych którzy w to uwierzyli ...

teraz ci jadą gdzie chcą i co będzie jak zacznie się kolejna ''pandemia''?
oby nie zabrakło ''szczepionek'' ;D

będzie już w stolicy ogniska covida wsród ukraińców są, na leki nie mają ... takze wesolo będzie ...wojny nie trzeba u nas nawet z tym nie dajemy rade 2 lata i dalej coś ...
~~Liliowa Ostróżka niezalogowany
9 marca 2022r. o 14:22
~~Krasny Koleus niezalogowany
9 marca 2022r. o 15:32
Mnie to wszystko przeraża. Mówili już dawno, żeby oszczędnie gospodarować wodą, produkować jak najmniej śmieci i nie kupować nowych rzeczy. Jak to teraz robić przy takiej ilości dodatkowych osób. Czy znów nam podniosą opłaty za wodę i wywóz śmieci? Czy przyjmujący uchodźców muszą zgłaszać zamieszkałe dodatkowe osoby do opłat za wywóz nieczystości? Nie ukrywam, że przy małych dzieciach wyrzuca się tego 2x tyle co przy osobie dorosłej.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.