Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Bolesławianki walczą o godność przyjaciółek z Ukrainy
~~Ferdek niezalogowany
8 marca 2022r. o 11:08
Ja,się pytam gdzie jest Kościół Katolicki , mają dużo do powiedzenia jeżeli chodzi i kasę i damska d...e ale bardzo niewiele mają wspólnego z miłosierdziem . Gdzie jest Gondecki , Jedraszewski , Polak , Glodziu i pomniejsze Pasibrzuchy dorzucę jeszcze Opada z Torunia I Krakowa bo my mamy dwa Episkopaty . Cisza ja wiem że zwykli księża pomagają zbierają ja do nich nic nie mam . Ja pytam o hierarchów takich mądrych i wyrozumiałych , gdzie jest ich pomoc ilu przyjęli , ilu koczuje na terenie kurii . To wam podpoeiem że Biskup Banja Luki Komarica a dobrze znany przyjmował muzułmanów , prawosławnych i niewiernych na Terenie Kurii ...a wy .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Żółtoszara Krwawnica niezalogowany
8 marca 2022r. o 12:03
~~Ołowiana Mydlnica napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Żółtoszara Krwawnica napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Słomkowy Przebiśnieg napisał(a): Może zacznijmy pomagać Polakom????? mlin ludzi nie ma dostępu do wody, żyją w skrajnej biedzie!!!! kto im wyposaży mieszkanie w 15 min????? nie ma pomocy, zbiórek ..... kto pomoze naszym dzieciom po 2 latach pandemii pozamykane bez szkoly, kolegów, brak lekarzy, psychologów.... nagle dla nich est pomoc ..... coś tu do cholery jest nie tak .....

Porównujesz ludzi którzy uciekli przed wojną z jedną reklamówką zostawiając swoje zbombardowane domy, samochody i wszystko czego się dorobili z nieudacznikami którzy żyją od lat w PL mając możlwość spokojnego życia i podjęcia pracy bez ograniczeń??
A w temacie tej drugiej grupy podziękuj swoim guru z PIS
Jeszcze wszystko przed tobą i twoimi dziećmi. Kiedy doświadczycie w życiu jakiejś choroby, czy nieszczęścia wynikłego ze złej woli innych ludzi, też was ktoś nazwie nieudacznikiem. Zapłaczesz wtedy i poczujesz niemoc, a ktoś będzie kładł Ci kłody pod nogi. Majątek można stracić zdrowie też. Wtedy dopiero można się przekonać, jak łatwo można pracować i zdobyć pieniądze na leczenie.

Piszesz najpierw O MILIONACH LUDZI w PL w biedzie i bez dostępu do wody i cywilizacji. A potem przeskakujesz na tych którzy popadli w chorobę i biedęz przyczyn niezawinionych. Takim się należy pomoc. A nie tym którym się przez lata nie chciało skorzystać z możliwości.
Póki co nauka w PL jest bezpłatna . Coś przeszkadzało zdobyć najprostszy zawód i z gofnością zarobić na skromne życie?
Obyś nie musiał uciekać przed wojną w jednych gaciach.
~~Kruczoczarna Pragnia niezalogowany
8 marca 2022r. o 12:24
~~Żółtoszara Krwawnica napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Ołowiana Mydlnica napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Żółtoszara Krwawnica napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Słomkowy Przebiśnieg napisał(a): Może zacznijmy pomagać Polakom????? mlin ludzi nie ma dostępu do wody, żyją w skrajnej biedzie!!!! kto im wyposaży mieszkanie w 15 min????? nie ma pomocy, zbiórek ..... kto pomoze naszym dzieciom po 2 latach pandemii pozamykane bez szkoly, kolegów, brak lekarzy, psychologów.... nagle dla nich est pomoc ..... coś tu do cholery jest nie tak .....

Porównujesz ludzi którzy uciekli przed wojną z jedną reklamówką zostawiając swoje zbombardowane domy, samochody i wszystko czego się dorobili z nieudacznikami którzy żyją od lat w PL mając możlwość spokojnego życia i podjęcia pracy bez ograniczeń??
Jeszcze wszystko przed tobą i twoimi dziećmi. Kiedy doświadczycie w życiu jakiejś choroby, czy nieszczęścia wynikłego ze złej woli innych ludzi, też was ktoś nazwie nieudacznikiem. Zapłaczesz wtedy i poczujesz niemoc, a ktoś będzie kładł Ci kłody pod nogi. Majątek można stracić zdrowie też. Wtedy dopiero można się przekonać, jak łatwo można pracować i zdobyć pieniądze na leczenie.
Piszesz najpierw O MILIONACH LUDZI w PL w biedzie i bez dostępu do wody i cywilizacji. A potem przeskakujesz na tych którzy popadli w chorobę i biedęz przyczyn niezawinionych. Takim się należy pomoc. A nie tym którym się przez lata nie chciało skorzystać z możliwości.
Póki co nauka w PL jest bezpłatna . Coś przeszkadzało zdobyć najprostszy zawód i z gofnością zarobić na skromne życie?

Pomagam ale ta paranoja co jest teraz to pogrąży nas wszystkich ... a wojna nie nasza a Ukrainy i zaraz innych krajów byłych republik radzieckich ... więc nie bede uciekać nie bój się ....
~~Ołowiana Mydlnica niezalogowany
8 marca 2022r. o 12:38
~~Kruczoczarna Pragnia napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Żółtoszara Krwawnica napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Ołowiana Mydlnica napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Żółtoszara Krwawnica napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Słomkowy Przebiśnieg napisał(a): Może zacznijmy pomagać Polakom????? mlin ludzi nie ma dostępu do wody, żyją w skrajnej biedzie!!!! kto im wyposaży mieszkanie w 15 min????? nie ma pomocy, zbiórek ..... kto pomoze naszym dzieciom po 2 latach pandemii pozamykane bez szkoly, kolegów, brak lekarzy, psychologów.... nagle dla nich est pomoc ..... coś tu do cholery jest nie tak .....

Pomagam ale ta paranoja co jest teraz to pogrąży nas wszystkich ... a wojna nie nasza a Ukrainy i zaraz innych krajów byłych republik radzieckich ... więc nie bede uciekać nie bój się ....Ach, straszne to wszystko.
~~Profesor Miodkowa niezalogowany
8 marca 2022r. o 12:47
Ludzie, nie cytujcie 10 razy tych samych wypowiedzi, bo tego nie da się czytać
~~Moim zdaniem niezalogowany
8 marca 2022r. o 14:34
~~Ciemnoróżowa Tawuła napisał(a): Czytam, że bolesławianki walczą o godność przyjaciółek z Ukrainy. Z kim one walczą? Zbieranie darów, czy datków, to nie walka.
a dla swoich biednych kobiet zorganizowali jakąś zbiórkę? - nikt nie słyszał czy aby tu nie chodzi o parcie na szkło? - zbiórkę robi się po cichu a nie zebra o podpaski że skrzydełkami gdzie jaka jolwiek intymność zenada
~~Różowoczerwony Kokornak niezalogowany
8 marca 2022r. o 18:58
~~Patriota Mierzwin napisał(a):
W imię dawnych uraz! A do kogo te urazy mam mieć? Rosjan za wojne w 1920. Czy do Ukraińców za 1943/44. Za rzeź Wołyńsko. Gdzie Ukraińcy zamordowali Polaków 120 tys. Siekierami i widłami. Na kogo mam iść???

Na kogo ?? A jeśli kiedyś Twój dziadek bił babcię to Ty masz poczuwać się do odpowiedzialności za niego ?? Jeśli był ostatnim draniem i złodziejem to Twoja wina ?? Każdy powinien ponosić odpowiedzialność, ale za siebie i swoje dzieci, a nie za przodków, którzy dawno już pomarli. Na nikogo, ale jeśli będzie trzeba to w obronie swojego kraju, przeciw tym co go chcą zniszczyć. Dzisiaj słyszałam kilka rozmów, między innymi właścicieli zwierząt, którzy wyrabiają paszporty tymże zwierzętom, w razie gdyby trzeba było uciekać. Nie słyszałam nic o obronie kraju, o obronie bliskich, tylko o ucieczce, i jest mi zwyczajnie smutno, że my jako naród to byśmy spier__da_lali, zamiast walczyć. Mi nawet nie przyszła myśl o ucieczce, zastanawiam się nad tym gdzie bym mogła przeprowadzić ludzi, żeby byli bezpieczni , jak bym mogła im pomóc przetrwać, co użyć do walki i jak by ona mogła wyglądać. Oni walczą za swój kraj, a my tu jak ostatnie chamidła urządzamy jałowe dyskusje przepełnione zawiścią i dbałością o własne zady. Niestety raczej na nikogo z tego grona nie można by było liczyć, ale w gębie siła.
~~To niezalogowany
8 marca 2022r. o 19:11
"Dzisiaj słyszałam kilka rozmów, między innymi właścicieli zwierząt, którzy wyrabiają paszporty tymże zwierzętom, w razie gdyby trzeba było uciekać. Nie słyszałam nic o obronie kraju, o obronie bliskich, tylko o ucieczce, i jest mi zwyczajnie smutno, że my jako naród to byśmy spier__da_lali, zamiast walczyć. "

Nie mogę już tego zrozumieć. Przecież chwalone są na wszystkich portalach kobiety, które uciekają, żeby chronić swoje dzieci i nazwane są walecznymi bohaterkami.
Gdyby to robiły Półki, to co, już nie byłyby bohaterkami, tylko kimś, kto spier... zamiast walczyć?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.