Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA Wall Printers zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Bolesławianki walczą o godność przyjaciółek z Ukrainy
~~To niezalogowany
8 marca 2022r. o 19:13
~~To napisał(a): "Dzisiaj słyszałam kilka rozmów, między innymi właścicieli zwierząt, którzy wyrabiają paszporty tymże zwierzętom, w razie gdyby trzeba było uciekać. Nie słyszałam nic o obronie kraju, o obronie bliskich, tylko o ucieczce, i jest mi zwyczajnie smutno, że my jako naród to byśmy spier__da_lali, zamiast walczyć. "

Nie mogę już tego zrozumieć. Przecież chwalone są na wszystkich portalach kobiety, które uciekają, żeby chronić swoje dzieci i nazwane są walecznymi bohaterkami.
Gdyby to robiły Półki, to co, już nie byłyby bohaterkami, tylko kimś, kto spier... zamiast walczyć?

*Polki
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Dora niezalogowany
8 marca 2022r. o 19:17
To następna akcja może o godność koleżanek ze slumsów z ul. Kościuszki? Szerzej patrzeć, miłe panie.
~~Różowoczerwony Kokornak niezalogowany
8 marca 2022r. o 19:24
~~To napisał(a):

Nie mogę już tego zrozumieć. Przecież chwalone są na wszystkich portalach kobiety, które uciekają, żeby chronić swoje dzieci i nazwane są walecznymi bohaterkami.
Gdyby to robiły Polki, to co, już nie byłyby bohaterkami, tylko kimś, kto spier... zamiast walczyć?

Akurat chodziło mi o mężczyzn, którzy toczą tu takie wywody, a nie o kobiety z małymi dziećmi, czy babcie. Co do innych kobiet, takich w moim wieku to sądzę, że mogły by być bardzo potrzebne i powinny stanąć obok swoich synów i mężów i robić co się da, żeby razem pokonać wroga. Nie dały by rady używać broni, to zawsze może podać kawałek chleba, być sanitariuszką ....
~~Bol niezalogowany
8 marca 2022r. o 21:33
Polski już nie ma , Pis nas dorżnie razem z urkami , szkoda .....
~~Brązowożółty Kalocefalus niezalogowany
8 marca 2022r. o 21:44
~~To napisał(a): "Dzisiaj słyszałam kilka rozmów, między innymi właścicieli zwierząt, którzy wyrabiają paszporty tymże zwierzętom, w razie gdyby trzeba było uciekać. Nie słyszałam nic o obronie kraju, o obronie bliskich, tylko o ucieczce, i jest mi zwyczajnie smutno, że my jako naród to byśmy spier__da_lali, zamiast walczyć. "

Gdyby to robiły Półki, to co, już nie byłyby bohaterkami, tylko kimś, kto spier... zamiast walczyć?

Najpierw wychowujecie dzieci bezstresowo, dzieci na przerwach muszą rozwiązywać konflikty za pośrednictwem pani psycholog a teraz dziwicie się, ze taka postawa społeczna ? Przecież są nauczone, że urzędnik rozwiąże problem za niego. Mało tego UE popiera całkowity zakaz obrony swojej własności, rodziny itd. Wszelka przemoc nawet w słusznej sprawie to zło. Marsz niepodległości to faszyzm. Teraz proście Martę Lempart, żeby was broniła przed Putinem !
~~Brązowożółty Kalocefalus niezalogowany
8 marca 2022r. o 21:49
~~Różowoczerwony Kokornak napisał(a):
Ktoś napisał: ~~To napisał(a):

Gdyby to robiły Polki, to co, już nie byłyby bohaterkami, tylko kimś, kto spier... zamiast walczyć?

Akurat chodziło mi o mężczyzn, którzy toczą tu takie wywody, a nie o kobiety z małymi dziećmi, czy babcie. Co do innych kobiet, takich w moim wieku to sądzę, że mogły by być bardzo potrzebne i powinny stanąć obok swoich synów i mężów i robić co się da, żeby razem pokonać wroga. Nie dały by rady używać broni, to zawsze może podać kawałek chleba, być sanitariuszką ....

Bolesławiecki strajk kobiet powinien jasno zaprotestować przeciwko dyskryminacji kobiet na Ukrainie ! Dlaczego tylko mężczyźni są zobowiązani przez państwo walczyć ? Przecież Marta Lempart powinna zaprotestować w tej sprawie. Mało tego ustawa o obowiązku obrony Rzeczpospolitej Polskiej tez dyskryminuje kobiety nakazując tylko mężczyznom walczyć ! Dość dyskryminacji kobiet ! Kobiety walczcie o swoje prawa !
~~Błękitnozielony Kuklik niezalogowany
8 marca 2022r. o 23:03
~~Bol napisał(a): Polski już nie ma , Pis nas dorżnie razem z urkami , szkoda .....

Dokładnie
~~Płowy Miskant niezalogowany
10 marca 2022r. o 5:21
A gdzie jest Kościół i Caritas?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza