Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Prezentujemy triumfatorów biegów "Tropem Wilczym" rozegranych w Bolesławcu 5 marca
~~Horus niezalogowany
10 marca 2022r. o 16:45
nadal propaganda i mieszanie pojęć...
ale tak to jest jak propaganda kogoś ubezwłasnowolniła i nie pozwala mu samodzielnie myśleć

wejdź nawet do swojej ulubionej wiki i znajdź tam słowo o Pileckim czy Fieldorfie i ich przynależności do band ''przeklętych''

taki ''historyk'' jakim jest korniszon każda bzdurę ci wmówi bo jesteś na tyle tępy że łykniesz wszystko co ci on napisze ...
znajdź nieuku jedno słowo nawet w aktach ipn-u o tym czy ci których wymienił mieli cokolwiek wspólnego z ''przeklętymi''
wasza ''wiedza'' i chęć poznania prawdy jest tak mizerna że wystawiacie się na pośmiewisko a ja mam ubaw...;D

napiszę ci coś nieuku...mennica polska wypuściła na rynek numizmatyczny dwie monety ...opisano je jako monety upamiętniające tych niby ''bohaterów''
a w aktach historycznych są zapisy o mordach jakich ten ''bohater'' dokonał ze swoją bandą ...
mało tego ...akowiec mordował akowca
akowiec mordował żonę akowca wiedząc że ta była w ósmym miesiącu ciąży...
tacy to ''bohatyry'' będą na monetach państwowych a tacy jak ty zawsze to łykną ...

wiecie że coś tam ,gdzieś tam ale jak przychodzi do konkretnej wiedzy nagle robicie jak dziecko we mgle...
tak jest właśnie konkretnie z Pileckim...
wiecie że uciekł z obozu ale nic poza tym ...
a ja chętnie bym przeczytał wasza wersję ...;D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
211
skorn
10 marca 2022r. o 17:09
Chciał jedno nazwisko, dostał pięć i dalej stęka.

Przeklety to ty jesteś, janusz, przez głupotę, ale to twój problem, nie obarczaj nim innych ; )

Dopisane 10.03.2022r. o godz. 17:09:

Podzieliłeś sobie podziemie antykomunistyczne na niezłomnych i wyklętych, bo tak ci wygodnie. Nie ma żadnego podziału, to ty robisz tu propagandę.

<i>
14240
M21W2
10 marca 2022r. o 18:15
Jak to zwykle u Horusa , słowotok i zero konkretów , powołuje się na Wiki a nie opracowania naukowe historyków ,
tuman wszędzie widzi nieuków , co za narcyz .
Poznaj rtm. Witolda Pileckiego
Żołnierz niezłomny, żołnierz wyklęty, żołnierz „Rzeczypospolitej utraconej”, ostatni ułan Rzeczypospolitej, „ochotnik do Auschwitz”, jeden z sześciu najodważniejszych ludzi europejskiego ruchu oporu w czasie II wojny światowej. Jest symbolem Polski, która – w wyniku działań okupujących ją sowieckiej Rosji i hitlerowskich Niemiec – została bezpowrotnie utracona. Należał do pokolenia urodzonego pod zaborami, którego misją było odzyskanie przez Polskę niepodległości, a gdy to się dokonało – praca dla wielkości wolnej ojczyzny. Pokolenia wychowanego na ciągle żywych tradycjach powstań narodowych i ukształtowanego przez zawołanie „Bóg – honor – Ojczyzna”.

https://podziemiezbrojne.ipn.gov.pl/zol/biogramy/rtm-witold-pilecki/88305,Rotmistrz-Witold-Pilecki.html

Dalej będziesz Januszku twierdził że nawet w IPN nic nie ma .

" Przypadający 1 marca Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych upamiętnia bohaterów antykomunistycznego podziemia, którzy w obronie niepodległej Polski przeciwstawili się sowieckiej agresji i narzuconemu siłą reżimowi.

Jednym z żołnierzy wyklętych był generał August Fieldorf „Nil”, organizator i dowódca Kedywu Komendy Głównej Armii Krajowej. "

Dopisane 10.03.2022r. o godz. 18:15:

Wiem że nadal Januszek nieuk będzie brnął w te swoje kłamstwa i - słowa -słowa- słowa .
~~Horus niezalogowany
10 marca 2022r. o 19:10
skorn napisał(a): Chciał jedno nazwisko, dostał pięć i dalej stęka.

Przeklety to ty jesteś, janusz, przez głupotę, ale to twój problem, nie obarczaj nim innych ; )Dopisane 10.03.2022r. o godz. 17:09:Podzieliłeś sobie podziemie antykomunistyczne na niezłomnych i wyklętych, bo tak ci wygodnie. Nie ma żadnego podziału, to ty robisz tu propagandę.

ja podzieliłem?
poczytaj teksty gdzie nie takie ''profesory'' jak ty nadal mają z tym problem czy jednych i drugich bez żadnych zastrzeżeń stawiać w jednym szeregu...
podałem i tobie -bo wiem że czytasz- i twojemu ostatniemu klakierowi przykład z monety NBP.
wy nawet nie wiecie o kogo chodzi ...
ale czytanie propagandy prorządowej ewidentnie wam pasuje...
gdybym któregokolwiek zapytał o to czy macie chociaż jedną książkę opisującą tamten okres byście musieli łgać a ja opieram się jeszcze raz podkreślam na faktach ...
faktach tym bardziej bolesnych dla was bo wiecie że mam rację ...
najśmieszniejsze jednak jest to że nawet z materiałów z sieci wypisujecie tylko to co wam pasuje i co wam narzucił obecny system...:D

widzicie jak uporczywie omijacie temat ucieczki Pileckiego?:D
bo wasza ''wiedza'' tak daleko nie sięga...;D
~~Horus niezalogowany
11 marca 2022r. o 12:48
to lubię ...
''mordy w kubeł'' :D
jak się ma niewiele do powiedzenia to najlepsze wyjście...

ale przypomnę tu jeszcze nie raz te ''bohaterskie czyny '' tych po stokroć ''przeklętych''
macie to jak ''w banku'' ;D
211
skorn
11 marca 2022r. o 17:08
Lubisz zadawać pytania, ale nie lubisz odpowiadać. Szkoda czasu na ciebie.

Tak przy okazji, Stefan Michnik to dla ciebie bohater czy zdrajca? ; )

<i>
~~Horus niezalogowany
11 marca 2022r. o 17:30
skorn napisał(a): Lubisz zadawać pytania, ale nie lubisz odpowiadać. Szkoda czasu na ciebie.

ja ? a ty i twój obecny klakier? ;D
przypomnę jedno z ostatnich pytań...

~~Horus przedwczoraj o 20:30
aha ...napiszcie mi w jaki sposób według was Pilecki uciekł z obozu...
to może być zajmujące...;D
Zgłoś do moderacji

teraz przeskakujesz na inny temat?
abym ci tu nie przypomniał kilku prokuratorach których ''korzenie '' sięgają AK...;D
temu też zaprzeczysz ignorancie? ;D
211
skorn
11 marca 2022r. o 22:10
Ok, w takim razie powrócmy do tematu.

Pobiegłbyś dla "Nila" albo Pileckiego? ; )

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza