Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
500+ i rodzinny Kapitał Opiekuńczy dla uchodźców z Ukrainy
~~Sczerniały Tojad niezalogowany
17 marca 2022r. o 19:51
~~Horus napisał(a): każda gościnność ma swoje granice...
wejdziesz mi do domu w brudnych butach nie ma problemu ...od tego mam mopa by po gościu posprzątać ...

ale gość wchodzący mi do domu w butach ugnojonych po kolana i mający jeszcze określone oczekiwania bo ktoś mu coś tam obiecał już nie jest gościem ...raczej intruzem...

dlaczego?...bo ktoś mu coś daje za darmochę a mnie pozostanie posprzątać po takim nawet nie mając zwrotu za płyn do podłóg...;D
my home is my castle....

Ale kto Ci kazał brać obcych do domu ? Zamknijmy się w czterech ścianach i udawajmy, że nic się nie dzieje .... jakby co to leżącego łatwo skopać :(
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Brunatnoruda Pietruszka niezalogowany
17 marca 2022r. o 20:18
Polak na weselu dostanie prezenty i pieniądze, Urząd Skarbowy naliczy podatek od darowizny. Mama da dziecku auto warte 9200 złotych Urząd naliczy podatek. Ukrainiec żyje z datków - dostanie 500+, zapomogę, lokum i inne profity. Gdzie tu logika ?
~~Sczerniały Tojad niezalogowany
17 marca 2022r. o 20:31
~~Żółtawordzawa Piwonia napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Sczerniały Tojad napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a): każda gościnność ma swoje granice...
wejdziesz mi do domu w brudnych butach nie ma problemu ...od tego mam mopa by po gościu posprzątać ...

ale gość wchodzący mi do domu w butach ugnojonych po kolana i mający jeszcze określone oczekiwania bo ktoś mu coś tam obiecał już nie jest gościem ...raczej intruzem...

dlaczego?...bo ktoś mu coś daje za darmochę a mnie pozostanie posprzątać po takim nawet nie mając zwrotu za płyn do podłóg...;D
my home is my castle....

Ale kto Ci kazał brać obcych do domu ? Zamknijmy się w czterech ścianach i udawajmy, że nic się nie dzieje .... jakby co to leżącego łatwo skopać :(

Za chwilę ty będziesz leżał a ukraińcy razem pro ukraińskim rządem Cię skopią , zobaczysz juz za chwilę

Może być i tak, czasami w pracy czuję się nieswojo :(
~~Myślenie boli niezalogowany
17 marca 2022r. o 20:40
Macie rację straszna szkoda że to nie nam walą rakiety w domy, że nie musimy uciekać do innego państwa i mieszkać po obcych ludziach. Typowe płacze ludzi którzy przegrali życie, tak bo wy mieliście wpływ na to jak skończyliście i możecie winić tylko siebie. Kiedyś nie było 500+ moja matka pracowała na dwie zmiany żeby wyżywić rodzinę także nie wylewajcie wypocin że życie was skopało bo w większości przypadków to wy sami się skopaliscie
~~Brunatnoruda Pietruszka niezalogowany
17 marca 2022r. o 22:59
Czy ktoś jest w stanie wyjaśnić dlaczego " rosyjskie onuce" do 1989 roku nie pozwalały na lekcjach języka polskiego zapoznawać młodzieży z powieścią " ogniem i mieczem" ? Czy ktoś wyjaśni dlaczego " rosyjskie onuce" pod groźbą kary zakazywały uczyć na lekcjach historii o Wołyniu lata 1943-1945 ? Ja myślę, że Rosja miała w tym ukryty cel a obecny Rząd kontynuje tą politykę. Jak wyjaśnić blokowanie materiałów o krwawej niedzieli i rzezi wołyńskiej ?
~~Płomienny Jabłoń niezalogowany
18 marca 2022r. o 8:28
~~Brunatnoruda Pietruszka napisał(a): Polak na weselu dostanie prezenty i pieniądze, Urząd Skarbowy naliczy podatek od darowizny. Mama da dziecku auto warte 9200 złotych Urząd naliczy podatek. Ukrainiec żyje z datków - dostanie 500+, zapomogę, lokum i inne profity. Gdzie tu logika ?
Jeszcze nie dostali a ty już zazdrościsz, bo tylko tobie się należy ale gębę w kościele wyciągasz do Komunii Świętej, a bliźniego depczesz.
~~J23 niezalogowany
18 marca 2022r. o 8:37
~~Płomienny Jabłoń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Brunatnoruda Pietruszka napisał(a): Polak na weselu dostanie prezenty i pieniądze, Urząd Skarbowy naliczy podatek od darowizny. Mama da dziecku auto warte 9200 złotych Urząd naliczy podatek. Ukrainiec żyje z datków - dostanie 500+, zapomogę, lokum i inne profity. Gdzie tu logika ?
Jeszcze nie dostali a ty już zazdrościsz, bo tylko tobie się należy ale gębę w kościele wyciągasz do Komunii Świętej, a bliźniego depczesz.

Polacy dają im żywność , ubrania. Gdzie podatek ? Przypomnę Tobie człowieka który rozdawał bezdomnym chleb. "Najsłynniejszy piekarz w Polsce, który rozdawał najbiedniejszym chleb, za który nie płacił podatku, został dziś uznany przez sąd winnym. W ciągu roku po uprawmocnieni się wyroku, Waldemar Gronowski musi oddać urzędowi skarbowemu 115 tysięcy złotych. się cała Polska."
~~Myszata Truskawka niezalogowany
18 marca 2022r. o 8:40
Jest to piekarz z Legnicy. Za pomoc biednemu Polakowi jesteś karany przez Sąd a za pomoc Ukraińcowi order ?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza
REKLAMA Manilift zaprasza