~~Horus napisał(a): każda gościnność ma swoje granice...
wejdziesz mi do domu w brudnych butach nie ma problemu ...od tego mam mopa by po gościu posprzątać ...
ale gość wchodzący mi do domu w butach ugnojonych po kolana i mający jeszcze określone oczekiwania bo ktoś mu coś tam obiecał już nie jest gościem ...raczej intruzem...
dlaczego?...bo ktoś mu coś daje za darmochę a mnie pozostanie posprzątać po takim nawet nie mając zwrotu za płyn do podłóg...;D
my home is my castle....
~~Żółtawordzawa Piwonia napisał(a):Ktoś napisał: ~~Sczerniały Tojad napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a): każda gościnność ma swoje granice...
wejdziesz mi do domu w brudnych butach nie ma problemu ...od tego mam mopa by po gościu posprzątać ...
ale gość wchodzący mi do domu w butach ugnojonych po kolana i mający jeszcze określone oczekiwania bo ktoś mu coś tam obiecał już nie jest gościem ...raczej intruzem...
dlaczego?...bo ktoś mu coś daje za darmochę a mnie pozostanie posprzątać po takim nawet nie mając zwrotu za płyn do podłóg...;D
my home is my castle....
Ale kto Ci kazał brać obcych do domu ? Zamknijmy się w czterech ścianach i udawajmy, że nic się nie dzieje .... jakby co to leżącego łatwo skopać :(
Za chwilę ty będziesz leżał a ukraińcy razem pro ukraińskim rządem Cię skopią , zobaczysz juz za chwilę
Może być i tak, czasami w pracy czuję się nieswojo :(
~~Brunatnoruda Pietruszka napisał(a): Polak na weselu dostanie prezenty i pieniądze, Urząd Skarbowy naliczy podatek od darowizny. Mama da dziecku auto warte 9200 złotych Urząd naliczy podatek. Ukrainiec żyje z datków - dostanie 500+, zapomogę, lokum i inne profity. Gdzie tu logika ?Jeszcze nie dostali a ty już zazdrościsz, bo tylko tobie się należy ale gębę w kościele wyciągasz do Komunii Świętej, a bliźniego depczesz.
~~Płomienny Jabłoń napisał(a):Ktoś napisał: ~~Brunatnoruda Pietruszka napisał(a): Polak na weselu dostanie prezenty i pieniądze, Urząd Skarbowy naliczy podatek od darowizny. Mama da dziecku auto warte 9200 złotych Urząd naliczy podatek. Ukrainiec żyje z datków - dostanie 500+, zapomogę, lokum i inne profity. Gdzie tu logika ?Jeszcze nie dostali a ty już zazdrościsz, bo tylko tobie się należy ale gębę w kościele wyciągasz do Komunii Świętej, a bliźniego depczesz.