Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Po 77 latach nie podoba nam się ulica Kutuzowa?
~~turysta niezalogowany
31 marca 2022r. o 11:54
Przypominam WSZYSTKIM że 1813 r. Nie było tu jeszcze Polski. Te ziemie "dostaliśmy" po1945r. dzięki STALINOWI.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~XYZ niezalogowany
31 marca 2022r. o 12:27
~~turysta napisał(a): Przypominam WSZYSTKIM że 1813 r. Nie było tu jeszcze Polski. Te ziemie "dostaliśmy" po1945r. dzięki STALINOWI.

co niektórzy o tym nie wiedzą i skaczą do Rosji, a przypomnę Putin przed akcją na Ukrainie o tym wspominał. Widać że Niemcy grają razem z Rosją więc kwestia czasu jak się dogadają a Putin da przyzwolenie na zabranie ziem zachodnich. I niestety będziemy musieli spakować się w reklamówkę i opuszczać swoje domy. Niemcy nie pozwolą nam tu zostać. Kto ma kredyt na mieszkanie to zostanie bez mieszkania, a z zobowiązaniami kredytowymi ponieważ jak wiemy oficjalnie II wojna światowa się nie zakończyła , a te ziemie należą do Niemiec. Nie dostaniesz też odszkodowania ponieważ wybudowany dom jest własnością osoby do której należy działka ( ziemia), a jeśli dojdzie do wojny do również nie dostaniesz odszkodowania z polisy ubezpieczeniowej gdyż działania wojenne są wyłączone z odpowiedzialności ubezpieczenia. Tak więc radzę siedzieć cicho i nie opowiadać się po żadnej stronie bo w przypadku naszych ziem zachodnich może to się okazać zgubne.
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
31 marca 2022r. o 12:32
Niemiec tu wtedy też nie było. Tak gwoli ścisłości.
31 marca 2022r. o 12:34
Horus napisał(a):
nie wiem jak inni ale ja jestem ciekawy co mnie tam może zaskoczyć...

Ciekawość to pierwszy stopień do Piekła. Obawiam się że ten pierwszy już daleko za tobą.
~~Brunatnozielony Lędźwian niezalogowany
31 marca 2022r. o 13:10
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Niemiec tu wtedy też nie było. Tak gwoli ścisłości.

mapa europy 1914r.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Europa_1914.svg
31 marca 2022r. o 13:36
~~Brunatnozielony Lędźwian napisał(a): https://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Europa_1914.svg

Cofnij się o 100 lat. Saksonia, Bawaria, Prusy. Ale Niemiec nie widzę.
22258
#Horus nieaktywny
31 marca 2022r. o 13:58
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a):
nie wiem jak inni ale ja jestem ciekawy co mnie tam może zaskoczyć...

Ciekawość to pierwszy stopień do Piekła. Obawiam się że ten pierwszy już daleko za tobą.

''piekła''?
a co to takiego? ;D
31 marca 2022r. o 14:11
Jak nie wiesz, to pewnie się dowiesz. Może nawet prędzej niż ci się zdaje. Bo to zwykle jest prędzej niż nam się zdaje.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.