Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Media Expert zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Po 77 latach nie podoba nam się ulica Kutuzowa?
~~Obywatel niezalogowany
30 marca 2022r. o 21:33
Ktoś wyraźnie nie ma co do roboty i myśli i knuje jak by tu zabłysnąć , czego nie dała rady wojna i komuna do te pisowskie pustaki coś muszą popsuć ,wiecznie w czymś grzebią , szukając " Sikiradki" . Weźcie za jakąś porządną robotę bo studzienki na mieście na ul Chrobrego nie ma komu zrobić ,oglupiec można jak den dekiel dzwoni od przejeżdżających aut a nie zajmować się tym co nie trzeba . Proponuję pomysłodawcy żeby zapłacił wszystkim koszty wymiany dokumentów to wtedy mogą zmieniać i na Aleje Putina.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Czytelnik niezalogowany
30 marca 2022r. o 21:42
Czy komus już coś odbija? - zmiana po 77latach.Co chcecie od tej ulicy jakie jeszcze zmiany? - już nie wiecie jak zabłysnąć? - ludzie wiedzą swoje kim jestes
~~Smiech niezalogowany
30 marca 2022r. o 21:51
~~J23 napisał(a): Nasze dyskusje dokładnie zobrazował Jan Brzechwa w wierszu „Na straganie”

Na stra­ga­nie w dzień tar­go­wy
Ta­kie sły­szy się roz­mo­wy:
„Może pan się o mnie oprze,
Pan tak więd­nie, pa­nie ko­prze.”
„Cóż się dzi­wić, mój szczy­pior­ku,
Leżę tu­taj już od wtor­ku!”
Rze­cze na to ka­la­rep­ka:
„Spójrz na rze­pę – ta jest krzep­ka!”
Groch po brzusz­ku rze­pę kle­pie:
„Jak tam, rze­po? Co­raz le­piej?”
„Dzię­ki, dzię­ki, pa­nie gro­chu,
Ja­koś żyje się po tro­chu.
Lecz pie­trusz­ka – z tą jest go­rzej:
Bla­da, chu­da, spać nie może.”
„A to fe­ler” –
Wes­tchnął se­ler.
Bu­rak stro­ni od ce­bu­li,
A ce­bu­la doń się czu­li:
„Mój Bu­ra­ku, mój czer­wo­ny,
Czy­byś nie chciał ta­kiej żony?”
Bu­rak tyl­ko nos za­ty­ka:
„Niech no pani prę­dzej zmy­ka,
Ja chcę żonę mieć bu­ra­czą,
Bo przy pani wszy­scy pła­czą.”
„A to fe­ler” –
Wes­tchnął se­ler
Na­raz sły­chać głos fa­so­li:
„Gdzie się pani tu gra­mo­li?!”
Nie bądź dla mnie taka wiel­ka” –
Od­po­wia­da jej bruk­sel­ka.
„Wi­dzie­li­ście, jaka krew­ka!” –
Za­pe­rzy­ła się mar­chew­ka.
„Niech roz­są­dzi nas ka­pu­sta!”
„Co, ka­pu­sta?! Gło­wa pu­sta?!”
A ka­pu­sta rze­cze smut­nie:
„Moi dro­dzy, po co kłót­nie,
Po co wa­sze swa­ry głu­pie,
Wnet i tak zgi­nie­my w zu­pie!”
„A to fe­ler” –
Wes­tchnął se­ler.
buhhhahaha ciekawe które warzywo najbardziej identyfikuje się z osobą..... pomysłodawcy zmiany ulicy
~~dalekodaleko niezalogowany
30 marca 2022r. o 22:07
Niestety - poziom dyskusji jak zwykle beznadziejny! Wiekszosc komentarzy nie na temat, zero argumentow , po prostu smieci. Narzekanie, szydera, plytkie zarty i ogolnie brak tresci. Ludzie! Co z wami!? Rownajcie w gore! Macie okazje wykazac sie wiedza, doswiadczeniem, checiami do zrobienia czegos, chociazby poprzez madry wpis na forum.
PS1: Hejt mnie nie rusza- szkoda waszego czasu.
PS2: Ul. Mikolajska - najbardziej odpowiednia nazwa dla tej ulicy.
PS3: Co sadzicie o nazwach innych ulic: Komuny Paryskiej, Kubika, Kosiby? Moze czas na zmiany?
~~Traper niezalogowany
31 marca 2022r. o 9:40
Wstyd mi za pomysłodawcę.
Jeżeli ta modna głupota przejdzie,to faktycznie niech pokryje koszty z własnej kieszeni obywatelom,którzy będą musieli zmienić dokumenty.
~~Mario niezalogowany
31 marca 2022r. o 9:52
Oczywiście że mi się nie podoba. Dlaczego?. Ponieważ Kutuzow nienawidził Polski i Polaków. Był typową qurwą że wschodu wykonujący gorliwie polecenia cara. A zmarł na syfilis. No cóż, dla mnie to antybohater.
22258
#Horus nieaktywny
31 marca 2022r. o 10:01
idiotyczne tłumaczenie...
takie q....y były nie tylko ze wschodu a często ze szlacheckich polskich rodów...
ale o tym musisz dopiero poczytać...;D

a pasuje ci ulica np. Słowackiego ?

~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
31 marca 2022r. o 10:13
Horus napisał(a):

a pasuje ci ulica np. Słowackiego ?

Faktycznie, jakby ją przemianować na Tęczową, to przynajmniej wszystko by było jasne i klarowne.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.