Ja od 3 lat jestem opiekunką. Pierwszy wyjazd nie był łatwy. Ale miałam wsparcie koordynatorki, w laxo care zrobili mi kurs niemieckiego i jakoś sie udało wyjechać i nadal pracować w Niemczech. Przynajmniej mam tu dobrą kase
Bardzo mnie dziwią wymagania, ludzi potrzebujących opieki w niemczech!!Polki muszą być pracowite, oprócz opieki nad chorą osobą ( to powinno tylko do nich należeć !) powinny przedstawić zdjęcie, dobrze by było, aby miały prawo jazdy, świetnie rozmawiały po niemiecku.Najczęściej, nie chodzi tylko o opiekę, ale o prowadzenie całego domu--- zakupy, gotowanie, sprzatanie, , nieraz dochodzi ogród, pies... Czy to jest opieka???To wdłg. mnie jest niewolnicza praca !!!Frau puc !!! WARUM ?????
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.