Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Media Expert zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
"Ukradli gliniadę" - sukces sobotniej parady Bogdana Nowaka i jego przyjaciół
~~Czerwonobrunatna Gęsiówka niezalogowany
20 sierpnia 2022r. o 18:48
Oglądałam Gliniadę w niemieckiej tel.ARTE i tam pokazali kunszt p. Nowaka i jego artystyczne umiejętności . Tam go docenili . U nas jest inaczej . Władza chciałaby żeby ludzie robili wszystko za darmochę a sami przepisywali sobie sukcesy innych ludzi . Za pracę lub inne czynności należy się zapłata zgodnie z wykonanym zadaniem a od tego wszyscy płacą podatki wiec i tak cześć zarobionych pieniędzy zyska budżet miasta.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Jbv niezalogowany
20 sierpnia 2022r. o 18:51
Powiem tak. Pamiętam pierwszą paradę Glinoludów, ponieważ sprowadziśmy się akurat do Bolesławca. To było świetne widowisko! Cała uroda i atrakcja BŚC! Przez kolejne lata tak samo zawsze czekaliśmy na to wydarzenie. To co się potem stało i teraz, jak czytam ze sobie tam ktos opatentował to wkurza mnie to bardzo bo przecież kto był pomysłodawcą tego? Teraz puszą że to znak wszystkich i nikt nam nie ukradnie, normalnie jestem w szoku co oni tam wypisują! Pan Nowak potrafi to poprowadzic tak, że to ma całkiem inny wydźwięk i nastrój! Jestem bardzo zdziwiona że władze nie potrafiły wesprzeć finansowo parady i zrobilo się dziwnie. Przecież to jest promocja miasta, ceramiki itd przecież nasze miasto z tego żyje, czy to naprawdę taki problem??? Wcale się nie dziwię Panu Nowakowi że tak zareagował bo to chamstwo i tyle. Na inne rzeczy potrafią kasę dawać, na ukraincow zbierać cuda wianki. Jestem zbulwersowana postawą władzy. Ale wiadomo, władza musi pokazać zawsze swoja podłą stronę.

Druga kwestia to tzw parada ceramiczna. Szopka szopka i jeszcze raz szopka. Święto Ceramiki a kto idzie w pierwszej kolejności? No władza, wodociągi, urzędnicy amerykańskie wojsko, zaklad komunalny przedszkola? , amazonki potem gdzies pare osob z Ceramiki artystycznej jako jako jedyni jakies stroje w temacie i jeszcze jedna ceramika. Ja się pytam gdzie reszta ceramik??? Oczywiscie ida wszyscy jak zombiaki , przeszli reką pomachali parada koszmar. Czy to nie jest świeto ceramiki? A w pierwszych rzedach urzędasy idą bo oni najważniejsi!!! I amerykanie! Sory ale żenada!!!
~~Rezedowy Szupin niezalogowany
20 sierpnia 2022r. o 19:13
Turyści akurat kompletnie mają gdzieś jaka to gliniarz maszeruje.Bawią się i nawet nie mają pojęcia,że są dwie
hahaha
Certyfikat ma tylko jedna właściwa
~~Pomarańczowożółta Śliwa niezalogowany
20 sierpnia 2022r. o 19:13
~~Złotobrązowa Fuksja napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Ja napisał(a): Ukraldli, raczej bym tego tak nie nazwała, bym pomysł trzeba bylo kontynuować a nie żądać "milionów". Pretensję do samego siebie. Mam yylko nadzieję że to już będzie powrót na stałe. Pozdrawiam Wszystkich i apeluje o połączenie?!?!?!

Nie ma zdania bez byka, potrafisz coś więcej ? Nie ma pośpiechu,nie pali się.

prawda w oczy kole
~~Rezedowy Szupin niezalogowany
20 sierpnia 2022r. o 19:14
~~Rezedowy Szupin napisał(a): Turyści akurat kompletnie mają gdzieś jaka to gliniada maszeruje.Bawią się i nawet nie mają pojęcia,że są dwie
hahaha
~~Aga niezalogowany
20 sierpnia 2022r. o 19:21
Ta Gliniada to arcydzieło, widać, że organizatorem tego przedsięwzięcia jest Ktoś co ma zmysł artystyczny i smak, a nie przypadkowy Ludek.
Nie ma możliwości żeby Włodarze czy Organizatorzy Święta Ceramiki byli Ślepcami..
Dlaczego nas ośmieszają ???
~~Jasnoczerwony Bratek niezalogowany
20 sierpnia 2022r. o 19:21
~~Rezedowy Szupin napisał(a): Turyści akurat kompletnie mają gdzieś jaka to gliniarz maszeruje.Bawią się i nawet nie mają pojęcia,że są dwie
hahaha

~~Zgniłozielony Enkiant niezalogowany
20 sierpnia 2022r. o 19:32
Temat ukradziony od lstotne.pl
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza