Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Co działo się w Bolesławcu na początku stanu wojennego?
~~Niebieski Grab niezalogowany
13 grudnia 2022r. o 14:36
Nie napisaliście o teczkach dzieci o zbieraniu od dzieci odcisków palców o "planowaniu" ich przyszłości
Nie napisaliście o "wizytach" firmy w domu
Nie napisaliście o zatrzymaniu malucha w szczytnicy koło silosów pamietasz śmieszny jakie bląd loczki miałeś obok kierowcy siedziala mała dziewczynka nie miała pasów więc wziąłeś kierowcę na bok i na jej oczach parę w zebra pamiętasz?
Pamiętacie jak późniejsza elyta która przejęła po Rosjanach administrację wysyłała swoich ludzi aby na nich zbierali datki nie do końca dobrowolne
Pamiętacie wtargnięcia do domów i pobicia
Pamiętacie jak musiałam wykorzenić mój wschodni akcent
Pamiętacie jak miałam 6 lat i dyrektorka że szczytnicy chciała na mnie partie zawiadomić i zawiadomiła czy mnie internować i rodziców bo dorysowalam w podręczniku koronę orłowi ?
Nic się nie zmieniło była Partia i po ruskich przejęła partiaznaczy najgorsze bandziory tylko ludzie zwykli stracili ochronę po tym jak Rosjanie wyjechali mówcie co chcecie to co zostało jest jeszcze gorsze to jest dopiero NKWD i agentura to nie są Polacy.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~sławomir - generał niezalogowany
13 grudnia 2022r. o 14:52
.... przemek kizyma - szczał w pieluchy , szymon pogoda ju z robił filpkowii i fjałkowskiemu loda
~~1 niezalogowany
13 grudnia 2022r. o 16:02
Im dalej od wojny, zbowidowców przybywa.
~~Jaruzella niezalogowany
13 grudnia 2022r. o 16:19
Panie etatowy członku Chwojnicki -pamiętacie?
~~rr niezalogowany
13 grudnia 2022r. o 19:07
dokładnie .etatowy powinien pamiętać te czasy , wiem z relacji najbliższych. a teraz taki super etatowy. hahaha. Podobno ci z niskim wzrostem są najgorsi.
~~Uczeń niezalogowany
13 grudnia 2022r. o 19:38
W Liceum ci pułkownicy to Kwik i Kwintkiewicz. Nie należy zapominać takich kwiatków i bać się mówić prawdy kto kim był.
~~Grafitowy Sumak niezalogowany
13 grudnia 2022r. o 19:48
Towarzysz S. Małkowski też był aktywny. Broń Boże było coś mówić o Solidarności.
~~a niezalogowany
13 grudnia 2022r. o 19:50
~~Niebieski Grab napisał(a): Nie napisaliście o teczkach dzieci o zbieraniu od dzieci odcisków palców o "planowaniu" ich przyszłości
Nie napisaliście o "wizytach" firmy w domu
Nie napisaliście o zatrzymaniu malucha w szczytnicy koło silosów pamietasz śmieszny jakie bląd loczki miałeś obok kierowcy siedziala mała dziewczynka nie miała pasów więc wziąłeś kierowcę na bok i na jej oczach parę w zebra pamiętasz?
Pamiętacie jak późniejsza elyta która przejęła po Rosjanach administrację wysyłała swoich ludzi aby na nich zbierali datki nie do końca dobrowolne
Pamiętacie wtargnięcia do domów i pobicia
Pamiętacie jak musiałam wykorzenić mój wschodni akcent
Pamiętacie jak miałam 6 lat i dyrektorka że szczytnicy chciała na mnie partie zawiadomić i zawiadomiła czy mnie internować i rodziców bo dorysowalam w podręczniku koronę orłowi ?
Nic się nie zmieniło była Partia i po ruskich przejęła partiaznaczy najgorsze bandziory tylko ludzie zwykli stracili ochronę po tym jak Rosjanie wyjechali mówcie co chcecie to co zostało jest jeszcze gorsze to jest dopiero NKWD i agentura to nie są Polacy.

Wstydź się 47 letnia kobieto. Jak możesz przedstawiać wspomnienia 6 latki w zabarwieniu ucisku komunizmu. Chyba sobie żarty robisz. Jako osoba dorosła powinnaś wiedzieć jak się traktuje dzieci. Z pewnością wiele razy usłyszałaś od rodziców, że Ci "nogi z d... powyrywają" lub "zabiją jak sobie coś zrobisz" ale nic takiego się nie stało i nie dzieje się do tej pory. Wręcz śmieszne jest gdy ktoś przedstawia swoje bohaterstwo bo bibułę nosił. Żyłem w tamtych czasach i wiem kto stał po której stronie i wiem jak aktywnie. A tak na oko, 99% ludzi była przeciwna. Tylko z 20% z nich była zależna od sytuacji. Czym to się różni od współczesności, kiedyś komunizm, teraz mamona.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!