~~Leszek napisał(a): Ja mam pomysl wybudowania Centrum Sportu na terenach działkowych na ulicy Spokojnej .A po śmierci nie zapomnijcie powiedziedz ,że miałem taki pomysł.
Odnośnie centrum sportowego przy ul. Spokojnej to nie jest nowy pomysł. Budowę obiektów sportowych przy ulicy Spokojnej było planowane już w latach siedemdziesiątych. Miejscem budowy tych obiektów miał być teren, na którym obecnie znajdują się ogrody działkowe "Gwarek". Bolesławiec po powstaniu nowych województw w tym jeleniogórskiego, można było wówczas odnieść takie wrażenie, że był przez nowych włodarzy ewidentnie pomijany przy różnych inwestycjach. Min. Bolesławiec został pominięty przy budowie nowych szpitali w woj. jeleniogórskim. Bolesławiec miał projekt nowego szpitala, który miał powstać przy ul. Jeleniogórskiej. Budynki w systemie pawilonowym miał być wzniesione w miejscu gdzie dzisiaj jest ulica Herberta. niestety inwestycji tej nie zrealizowano a zrealizowano budowy szpitali we Lwówku Śląskim, Lubaniu i Zgorzelcu. Bolesławiecki szpital do dzisiaj można powiedzieć, że jest reanimowany poprzez ciągle dobudówki i modernizacje. Dzisiaj o budowie obiektów sportowych przy Spokojnej oprócz remontu stadionu możemy zapomnieć. Z jednej strony w mieście powstało kilka hal sportowych a z drugiej strony nie mamy klubów , które byłyby na takim poziomie ligowym, który wymagałby hali, która miałaby pomieścić dwa lub trzy tysiące kibiców.