~~Jasnoturkusowa Smagliczka napisał(a):Ktoś napisał: ~~Śliwkowy Floks napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Rafi napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Bor napisał(a): Listonosz ogóle nie roznoszą listów, biorą rety ,bo z tego jakiś grosz dostaną od człowieka igodz.15 do domku.
Przyjdź i popracuj. Zobaczymy czy o 15ej bedziesz konczyl
Prawda w oczy kole! od 7 do 15 to 8 godzin ...czego chcesz więcej ? a najbardziej to bawią madki z pieskami na rękach jak im dajesz cos do podpisu ... ale jak mam podpisać ? czytelnie imię i nazwisko .... po chwili nazwisko wystarczy ? może być parafka ?tylko pieska musze odstawić ... wchodzisz na 4 piętro a tu standardowe pytanie : co wysoko ? nie , za 25 razem na 4 piętro i wciąż nisko ,ale pan poczeka bo okulary musze założyć .... nazwisko wystarczy ? a po co drugo podpis jak jeden list ?Pan poczeka , musze męża/zone spytać czy bierzemy .....,a nie to do syna/Córki musze zadzwonić .Listonosz nie będzie czekał ,są tez inni ... kolejny klient : a do sąsiada Pan ma ? a skad ? damuli z tipsami co nie mogą złapać długopisu ....przeciez ten długopis nie pisze -pisze ,nie pisze pokazujesz :cud jednak pisze !!! list do pana np. Kowalski Jan , czytasz do kogo ,pytasz czy to Pan to Jan tak , podpisuje Ci innymi danymi , z powrotem tablet , wszystko wycofujemy ...Otwiera Ci ktoś drzwi ...niech Pan wejdzie ,bo mam grypę/covid i nie mogę stać przy uchylonych drzwiach ... Dzwonisz dzwonkiem do bramki ,na ramieniu torba z listami , w ręku listy ,tablet itp. ...deszcz sobie pada ....jasniepanstow nie podejdą , czekasz aż założy kurtkę i otworzy łaskawie drzwi ....a czemu ten list jest mokry ?
Wioska, pies gania po posesji, dzwonka brak ,skrzynka na domu . awizo ,wracasz a tu kolejny jasniepan ze skarga ze był w domu i ma awizo ...Otwierają Ci drzwi , fajka w gębie dym na Ciebie leci .nowy listonosz w rejonie idzie do domu -skrzynki nie widzi, zwrot listu -skarga bo tamten to wie ze mamy skrzynkę ale tam obok , pod roślinami , w żywopłocie ....
Szok , współczuję , aż nie do wiary !
~~Zyga napisał(a): Ale jak Ci nie pasuje to zmień profesję ,a jak się podjąłeś tej pracy to się wywiązuj.Nie jesteś nie zastąpiony.Chyba że masz specjalizację na wypisywanie AWIZO. pajacyku.
~~Czerwony Kiścień napisał(a): Ja nie rozumiem przecież Sasin wypłacił Poczcie 70 milionów za wybory kopertowe a oni dalej listonoszom nie płacą .