Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Normalność oczekiwana

11445
PanM
2 marca 2023r. o 22:58
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: PanM napisał(a): NORMALNOŚĆ stanie się tylko wtedy gdy podatnik będzie płacił jedynie PODATEK OD ZYSKU

Ja bym dodał do tego , wszystkie kredyty bez oprocentowania i prowizji , rząd ma to pokryć z podatku od zysku .

Błysnąłeś intelektem Lucjanie . Nic dodać nic ująć. Przykro mi sam się podkładasz trollni.
Rząd cokolwiek by mówić nie ma żadnych swoich pieniędzy. Jak sobie wyobrażasz płacenie podatków gdy nie masz zysku ?
Sama definicja podatku o tym mówi. Dopiero pazerność kolejnych rządów oraz powstanie samorządów zrodziło podatki OBLIGATORYJNE *
* Podatki ściągane z podmiotu be względu czy ma czy nie dochody. Podatnik choruje ale płacić musi./ od ziemi, nieruchomosci, środków transportu, ilości miejsc w lokalu, śmieci,sprzedaży alkoholu itp/.

Dopisane 02.03.2023r. o godz. 21:56:

Lucjanie przeczytaj przypiski pod moimi postami.
To właśnie niekontrolowany wzrost administracji powoduje zapotrzebowanie na wzrost podatków.
Rodzina i znajomi " KRÓLIKA" też potrzebują finansowania. Bez kasy nie ma politycznego poparcia.

Dopisane 02.03.2023r. o godz. 22:58:

Lucjanie jak sądzisz co składa się na cenę 1/2 l piwa w lokalach ?

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Fioletowa Cebula niezalogowany
2 marca 2023r. o 23:09
panieM ,emeryty na piwo do lokalu nie chodzom
chyba że to niemce turyści
11445
PanM
2 marca 2023r. o 23:24
~~Fioletowa Cebula napisał(a): panieM ,emeryty na piwo do lokalu nie chodzom
chyba że to niemce turyści

Skoro " nie chodzom" TO NIECH NIE KOMENTUJOM".

Dopisane 02.03.2023r. o godz. 23:24:

PanM chodzi

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~Plantator niezalogowany
3 marca 2023r. o 8:41
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: PanM napisał(a): NORMALNOŚĆ stanie się tylko wtedy gdy podatnik będzie płacił jedynie PODATEK OD ZYSKU

Ja bym dodał do tego , wszystkie kredyty bez oprocentowania i prowizji , rząd ma to pokryć z podatku od zysku .

Nie każdy plantator to matoł
~~Płomiennorudy Zimowit niezalogowany
3 marca 2023r. o 8:44
~~Hebanowy Bluszczyk napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Popielata Miechunka napisał(a): Jak nic w tym miesiącu nie zarobiłem to zus stwierdza, że zarobiłem 3500 zł i z tego należy im się 1500 zł.
To jest taka wyższa zusowska matematyka.
To jest firma która z zerowych przychodów potrafi obliczyć 3500 zł dochodu.

Bo ZUS nie jest od dochodów .

Zus nie jest od dochodów , zus jest od haraczów.
~~Wyborca PO niezalogowany
3 marca 2023r. o 8:50
Tusk z Palikotem już prawie do tego dochodził,...... Już tak prawie doszli.
~~Wyborca PiS niezalogowany
3 marca 2023r. o 9:01
~~Wyborca PO napisał(a): Tusk z Palikotem już prawie do tego dochodził,...... Już tak prawie doszli.

Jestem Idiotom i patriotom
Wydłubiom mi oko powiem
że jst spoko
zabijom mi dziecko
zwale na armie radzieckom.
Okradnom mnie do zera
Wina wojny cho lera
Jak nie wina ruska
To wina Tuska.
Płacę podatki
Jestem piękny gładki
Jem ryż z miseczki
Bo płacę podateczki.
Zabiez wszystko Jarosław
Ale mnie tylko zbaw
Pazere materialiste
zapisuj na liste
Ważniejsze bogactwo jego
od bogactwa duchowego.

11445
PanM
3 marca 2023r. o 9:10
Na miarę możliwości
Nie infekujemy
Nie eskalujemy
Nie konfabulujmy

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.