~~ZABLOKOWANY napisał(a):Ktoś napisał: ~~Szafranowa Kokoryczka napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Ochrowa Dynia napisał(a): Ale to, że gość dostaje 131 głosów, wchodzi ślizgiem do RM i zostaje przewodniczącym rady - to już jest jednak trochę plucie wyborcom w oblicza...
Dokładnie, a wybrali go radni z jego komitetu, którzy mają przywileje, niekórzy pracę i inne profity. To są radni prezydenta a nie mieszkańców. Jedynie paru radnych z opozycji jest poza jego kontrolą i szacun że się trzymają i nie idą na łatwiznę.
a którzy to ''poza jego kontrolą''?
i za co ten ''szacun''?
pytam bo nie za bardzo widzę by któryś z tych tajemniczych dla mnie ''opozycjonistów'' zrobił coś wymiernego dla ''po pierwsze mieszkańców''
No właśnie, czy w tej mieścinie jest opozycja?
Czy cała rada to ludzie prezydenta?
~~Płomiennorudy Zimowit napisał(a):Ktoś napisał: ~~ZABLOKOWANY napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Szafranowa Kokoryczka napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Ochrowa Dynia napisał(a): Ale to, że gość dostaje 131 głosów, wchodzi ślizgiem do RM i zostaje przewodniczącym rady - to już jest jednak trochę plucie wyborcom w oblicza...
Dokładnie, a wybrali go radni z jego komitetu, którzy mają przywileje, niekórzy pracę i inne profity. To są radni prezydenta a nie mieszkańców. Jedynie paru radnych z opozycji jest poza jego kontrolą i szacun że się trzymają i nie idą na łatwiznę.
i za co ten ''szacun''?
pytam bo nie za bardzo widzę by któryś z tych tajemniczych dla mnie ''opozycjonistów'' zrobił coś wymiernego dla ''po pierwsze mieszkańców''
Jak do rady wchodzi się z listy Romana z 60 głosami to jakiś absurd ,ja startując do Rady Powiatu na wiosce miałem 480 głosów poparcia .
~~były radny napisał(a):Ktoś napisał: ~~Płomiennorudy Zimowit napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~ZABLOKOWANY napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Szafranowa Kokoryczka napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Ochrowa Dynia napisał(a): Ale to, że gość dostaje 131 głosów, wchodzi ślizgiem do RM i zostaje przewodniczącym rady - to już jest jednak trochę plucie wyborcom w oblicza...
i za co ten ''szacun''?
Jak do rady wchodzi się z listy Romana z 60 głosami to jakiś absurd ,ja startując do Rady Powiatu na wiosce miałem 480 głosów poparcia .