Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
BolecFORUM Nowy temat

Drożyzna w Bolesławcu

~~Iwo niezalogowany
26 kwietnia 2023r. o 19:10
W tym tygodniu byłem w naszym mieście w dwóch sklepach. W jednym sklepie ogrodniczym zamawiałem pasek klinowy od napędu do markowej kosiarki, oni tylko zamawiają części do innych kosiarek niż te, które sprzedają. Pasek na zamówienie i powiedziano mi 250 zł, bardzo zdziwiła mnie cena, zażądano zaliczki to wpłaciłem. W domu znalazłem na intrenecie firmę i dostałem odpowiedź, że pasek kosztuje 74 zł. Zrezygnowałem z zakupu w sklepie ogrodniczym i z zaliczki. I tak wyszło mi dużo taniej. Byłem również w sklepie z piecami CO koło marketu Cerffur. Zapytałem o cenę pierścienia stalowego do obrotowego paleniska w piecu CO, który kupiłem u nich 4 lata temu. Powiedziano mi 210 zł, sprawdziłem wieczorem w sklepie firmowym w Gdańsku i koszt wynosi 70 parę zł plus 14 zł przesyłka. Wszyscy piszą, że PiS równa się drożyzna, bo tak Tuska głosi w kampanii przed wyborami. To nie PiS tylko właściciele tych sklepów kroją i okłamywaną ludzi, że tyle dana część kosztuje. Zapłacić można te 50-60 zł za dana część, ale nie 200 % i ponad 200 %. Ludzie nie wiedzą, że taniej można kupić i nabijają kabzę cwaniakom, a ci umiejętnie ich podpuszczają, że to tyle kosztuje.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Porcelanowy Rozchodnik niezalogowany
26 kwietnia 2023r. o 21:24
dzięki że jest pis ,dlatego kupiłeś taniej
mogłeś wcześniej POszukać w internecie
nie musiałbyś mieszać polityki do zakupów
~~Stalowoniebieski Szczawik niezalogowany
27 kwietnia 2023r. o 7:31
~~Iwo napisał(a): W tym tygodniu byłem w naszym mieście w dwóch sklepach. W jednym sklepie ogrodniczym zamawiałem pasek klinowy od napędu do markowej kosiarki, oni tylko zamawiają części do innych kosiarek niż te, które sprzedają. Pasek na zamówienie i powiedziano mi 250 zł, bardzo zdziwiła mnie cena, zażądano zaliczki to wpłaciłem. W domu znalazłem na intrenecie firmę i dostałem odpowiedź, że pasek kosztuje 74 zł. Zrezygnowałem z zakupu w sklepie ogrodniczym i z zaliczki. I tak wyszło mi dużo taniej. Byłem również w sklepie z piecami CO koło marketu Cerffur. Zapytałem o cenę pierścienia stalowego do obrotowego paleniska w piecu CO, który kupiłem u nich 4 lata temu. Powiedziano mi 210 zł, sprawdziłem wieczorem w sklepie firmowym w Gdańsku i koszt wynosi 70 parę zł plus 14 zł przesyłka. Wszyscy piszą, że PiS równa się drożyzna, bo tak Tuska głosi w kampanii przed wyborami. To nie PiS tylko właściciele tych sklepów kroją i okłamywaną ludzi, że tyle dana część kosztuje. Zapłacić można te 50-60 zł za dana część, ale nie 200 % i ponad 200 %. Ludzie nie wiedzą, że taniej można kupić i nabijają kabzę cwaniakom, a ci umiejętnie ich podpuszczają, że to tyle kosztuje.

Ty tylko potwierdzasz, jak wzrosły koszty funkcjonowania w tym przypadku sklepów, podejrzewam że dochód im się nie zwiększył.
~~Siwawy Goździk niezalogowany
27 kwietnia 2023r. o 7:55
~~Stalowoniebieski Szczawik napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Iwo napisał(a): W tym tygodniu byłem w naszym mieście w dwóch sklepach. W jednym sklepie ogrodniczym zamawiałem pasek klinowy od napędu do markowej kosiarki, oni tylko zamawiają części do innych kosiarek niż te, które sprzedają. Pasek na zamówienie i powiedziano mi 250 zł, bardzo zdziwiła mnie cena, zażądano zaliczki to wpłaciłem. W domu znalazłem na intrenecie firmę i dostałem odpowiedź, że pasek kosztuje 74 zł. Zrezygnowałem z zakupu w sklepie ogrodniczym i z zaliczki. I tak wyszło mi dużo taniej. Byłem również w sklepie z piecami CO koło marketu Cerffur. Zapytałem o cenę pierścienia stalowego do obrotowego paleniska w piecu CO, który kupiłem u nich 4 lata temu. Powiedziano mi 210 zł, sprawdziłem wieczorem w sklepie firmowym w Gdańsku i koszt wynosi 70 parę zł plus 14 zł przesyłka. Wszyscy piszą, że PiS równa się drożyzna, bo tak Tuska głosi w kampanii przed wyborami. To nie PiS tylko właściciele tych sklepów kroją i okłamywaną ludzi, że tyle dana część kosztuje. Zapłacić można te 50-60 zł za dana część, ale nie 200 % i ponad 200 %. Ludzie nie wiedzą, że taniej można kupić i nabijają kabzę cwaniakom, a ci umiejętnie ich podpuszczają, że to tyle kosztuje.

Ty tylko potwierdzasz, jak wzrosły koszty funkcjonowania w tym przypadku sklepów, podejrzewam że dochód im się nie zwiększył.

To czynsze w Bolesławcu również ustala i zgarania Jarek? Przecież do niedawna mówiliście że on nic nie może
~~Gru niezalogowany
27 kwietnia 2023r. o 8:17
Do mnie też jeden dziad miał pretensję że biorę 100 zł za godzinę specjalistycznej pracy.
Tylko że z tej stówy to nie zostaje dla mnie nawet 50 zł.
Złodzieje z pisu podnieśli zus, jakieś chore "ubezpieczenie zdrowotne" i podatki tak bardzo, że zastanawiam się nad likwidacją działalności. Do tego jeszcze beznadziejna strefa parkowania obejmująca 3/4 miasta. O kosztach paliwa już nie wspomnę.
~~wystarczy nie kraść niezalogowany
27 kwietnia 2023r. o 8:58
~~Gru napisał(a): Do mnie też jeden dziad miał pretensję że biorę 100 zł za godzinę specjalistycznej pracy.
Tylko że z tej stówy to nie zostaje dla mnie nawet 50 zł.
Złodzieje z pisu podnieśli zus, jakieś chore "ubezpieczenie zdrowotne" i podatki tak bardzo, że zastanawiam się nad likwidacją działalności. Do tego jeszcze beznadziejna strefa parkowania obejmująca 3/4 miasta. O kosztach paliwa już nie wspomnę.

Mój syn prowadzi działalność gospodarczą i ,żeby opłacić ten chory ZUS to musi wymienić w dwudziestu samochodach ogumienie ,a bywają takie dni ,że przyjedzie dwóch czy trzech klientów dziennie ,też mówię mu żeby zwinął ten interes ,za prąd podwyżki ,23% VAT plus podatki ,dzierżawa warsztatu 2 tys miesięcznie ,panie Pinokio jak tu żyć .
~~Drożyzna z Bolesławca niezalogowany
27 kwietnia 2023r. o 10:25
Czemu mnie nie lubicie? Co ja wam takiego zrobiłam?
~~Kasztankowy Klon niezalogowany
27 kwietnia 2023r. o 10:29
Opłaty za mieszkania zdrożały rok do roku o co najmniej 30 %. Nie ma tańszych opłat w internecie. To samo prąd. Gaz. Żywność itp.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.