Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Media Expert zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Drożyzna w Bolesławcu

~~Rdzawobrązowy Kokornak niezalogowany
27 kwietnia 2023r. o 11:45
~~Rdzawobrązowy Kokornak napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Makowy Grab napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Stalowoniebieski Szczawik napisał(a): Popytać przedsiębiorców, jak im wzrosły koszty i jakie.

Co ty pier..lisz?
Niektórzy większość swoich dochodów musza oddać zusowi i urzędowi skarbowemu.
Są co prawda cwaniacy (np restauratorzy) którzy obłowili się na kowidzie i kupczyrczach, ale to jest niewielki procent.
Zastosowana autokorekta

* s r a r cz a ch
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Pomarańczowożółta Borówka niezalogowany
27 kwietnia 2023r. o 11:56
w głowach się nie mieści
wszystkie plagi tylko w B-cu
jak żyć panie płemieże
~~Stalowoniebieski Szczawik niezalogowany
27 kwietnia 2023r. o 13:46
~~Makowy Grab napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Stalowoniebieski Szczawik napisał(a): Popytać przedsiębiorców, jak im wzrosły koszty i jakie.

Spytałem.
Wycieczka na Seszele plus 50%. Ale teraz urlop już 3 razy w roku a nie raz na trzy lata, jak było wcześniej.
Nowe, wypasione auto plus 30%
[
Ktoś napisał: ~~Stalowoniebieski Szczawik napisał(a): Popytać przedsiębiorców, jak im wzrosły koszty i jakie.

Spytałem.
Wycieczka na Seszele plus 50%. Ale teraz urlop już 3 razy w roku a nie raz na trzy lata, jak było wcześniej.

Wyprany manipulancie nawet

Spytałem.

Wyprany manipulancie nawet nie potrafiłeś zacytować całego mojego komentarza. Żałosny ideolog partyjny, partia takich potrzebuje, niech żyje tow. I sekretarz KC. Tak było za czasów PZPR.
~~Makowy Grab niezalogowany
27 kwietnia 2023r. o 13:57
~~Stalowoniebieski Szczawik napisał(a):
Wyprany manipulancie nawet nie potrafiłeś zacytować całego mojego komentarza. Żałosny ideolog partyjny, partia takich potrzebuje, niech żyje tow. I sekretarz KC. Tak było za czasów PZPR.

No to masz. Teraz nie usunąłem twoich bluzgów o wypranym manipulancie. Czy to coś wnosi do dyskusji, skoro nazywasz tak wszystkich adwersarzy? Poza tymi bluzgami pominąłem też twój bełkot, z którego trudno było zrozumieć o co właściwie ci chodzi.
Z mojej strony dobra rada. Zanim zaczniesz pisać na forum, policz do tysiąca, by się uspokoić. Potem otrzyj pianę z buzi i dopiero zaczynaj pisać. Inaczej tylko się będziesz ośmieszał.
27 kwietnia 2023r. o 14:11
~~Stalowoniebieski Szczawik napisał(a): Ja o Jarku nic nie wspominałem choć jego partia ma największy wpływ na wzrost kosztów.

No ale skoro tak bardzo ci zależy, mogę się odnieść tez do tego fragmentu twojej wypowiedzi.
W walce z inflacją są dwie metody. Jedna to zjazd po brzytwie. Wszystkim zasznurować buzie, by nie żarli, część wyzdycha, ale to się wliczy w koszty. No i za rok, może dwa zapominamy o inflacji i liżemy rany. To coś mniej więcej jak nam Balcerowicz swego czasu zafundował. Tyle tylko że wtedy mieliśmy jeszcze jakieś pieniądze na lizanie ran z wyprzedaży majątku narodowego. Dziś już niczego nie sprzedamy, bo wszystko w obcych rekach. Jeszcze tylko lasy, KGHM i Orlen nam zostały. Pamiętasz jakie wtedy było bezrobocie? Pamiętasz jak ciężko było związać koniec z końcem? Inflacja szła wciąż w górę a płace zamrożone.
Drugi wariant jest mniej bolesny, skupia się na utrzymaniu rynku pracy i choć częściowej rewaloryzacji wynagrodzeń. Niestety wiąże się z dłuższym okresem wychodzenia z dołka.

Biorąc pod uwagę te dwie drogi, zdecydowanie wolę te drugą.

Nie jestem zwolennikiem PiS-u, bez mrugnięcia okiem zagłosowałbym na inną partię, gdyby zaprezentowała lepszy program dla mnie i dla Polski. Jakoś na tę chwile takiej partii nie widzę. Więc jak już chcesz pluć na PiS, to proszę czyń to kontsruktywnie i wskaż jakąś realną alternatywę, po rządach której nie będę musiał po niemiecku załatwiać spraw w urzędach.
~~Stalowoniebieski Szczawik niezalogowany
27 kwietnia 2023r. o 14:29
Ktoś napisał: ~~Stalowoniebieski Szczawik napisał(a): Ja o Jarku nic nie wspominałem choć jego partia ma największy wpływ na wzrost kosztów.

No ale skoro tak bardzo ci zależy, mogę się odnieść tez do tego fragmentu twojej wypowiedzi.
W walce z inflacją są dwie metody. Jedna to zjazd po brzytwie. Wszystkim zasznurować buzie, by nie żarli, część wyzdycha, ale to się wliczy w koszty. No i za rok, może dwa zapominamy o inflacji i liżemy rany. To coś mniej więcej jak nam Balcerowicz swego czasu zafundował. Tyle tylko że wtedy mieliśmy jeszcze jakieś pieniądze na lizanie ran z wyprzedaży majątku narodowego. Dziś już niczego nie sprzedamy, bo wszystko w obcych rekach. Jeszcze tylko lasy, KGHM i Orlen nam zostały. Pamiętasz jakie wtedy było bezrobocie? Pamiętasz jak ciężko było związać koniec z końcem? Inflacja szła wciąż w górę a płace zamrożone.
Drugi wariant jest mniej bolesny, skupia się na utrzymaniu rynku pracy i choć częściowej rewaloryzacji wynagrodzeń. Niestety wiąże się z dłuższym okresem wychodzenia z dołka.

Biorąc pod uwagę te dwie drogi, zdecydowanie wolę te drugą.

Nie jestem zwolennikiem PiS-u, bez mrugnięcia okiem zagłosowałbym na inną partię, gdyby zaprezentowała lepszy program dla mnie i dla Polski. Jakoś na tę chwile takiej partii nie widzę. Więc jak już chcesz pluć na PiS, to proszę czyń to kontsruktywnie i wskaż jakąś realną alternatywę, po rządach której nie będę musiał po niemiecku załatwiać spraw w urzędach.

I dalej manipulujesz moim komentarzem. Na dalszą dyskusję szkoda czasu.
27 kwietnia 2023r. o 14:32
Masz rację. Szkoda twojego czasu. Ty tylko bluzgać potrafisz i wskazywać "winnych" do odstrzału. To może faktycznie lepiej byś już nie pisał ;)
~~Grafitowa kroksomia niezalogowany
27 kwietnia 2023r. o 17:57
Przewodniczący Solidarności powiedział że nie stać nas teraz na podniesienie płac. Nie stać nas na podniesienie najniższej kwoty . Nie wiem kogo miał na myśli mówiąc że NAS nie stać. Chyba dlatego w hotelu Bałtyk gdzie się wczasuje ludzie chyba nadal pracują na umowach śmieciowych.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza