Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Jak władza "ludowa" zniszczyła ewangelicki cmentarz na Garncarskiej
~~Szarozielony Tytoń niezalogowany
10 czerwca 2023r. o 12:09
Panie historyku, zapewne przeglądając zasoby AP, natrafił pan na nazwiska osób stojących za decyzjami administracyjnymi. Co stało na przeszkodzie, aby je przedstawić czytelnikom? Pańskie tchórzostwo, czy asekuranctwo życiowe?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Brązowopłowy Tojeść niezalogowany
10 czerwca 2023r. o 12:22
~~Szarozielony Tytoń napisał(a): Panie historyku, zapewne przeglądając zasoby AP, natrafił pan na nazwiska osób stojących za decyzjami administracyjnymi. Co stało na przeszkodzie, aby je przedstawić czytelnikom? Pańskie tchórzostwo, czy asekuranctwo życiowe?

jestem za
~~Czerwonobrunatny Winobluszcz niezalogowany
10 czerwca 2023r. o 12:31
tamta ''władza'' oczywiście ''be'' ale obecna to ''cacy''?
a jak to jest panie ''historyku'' że ktoś tu często porusza sprawę obozu a raczej podobozu przy Staroszkolnej a pan milczy ...
ja np. chciałbym poznać pańskie zdanie ,pańską opinię w tej sprawie...

a pan milczy...uparciuszek z pana czy nie bardzo wie pan co napisać by nie narazić się ''władzuni '' ;D
~~Dariusz Gołębiewski niezalogowany
10 czerwca 2023r. o 12:44
~~Czerwonobrunatny Winobluszcz napisał(a): Rodzaj występujących wartościowych kamieni nagrobkowych (...): granity, sjenity, marmury, piaskowe, cementowe - (wywiezione z terenu cmentarza)

~~Czerwonobrunatny Winobluszcz napisał(a): tamta ''władza'' oczywiście ''be'' ale obecna to ''cacy''?
a jak to jest panie ''historyku'' że ktoś tu często porusza sprawę obozu a raczej podobozu przy Staroszkolnej a pan milczy ...

a pan milczy...uparciuszek z pana czy nie bardzo wie pan co napisać by nie narazić się ''władzuni '' ;D

https://www.bolec.info/boleslawiec/informacje/kategoria/31736/podoboz-gross-rosen-przy-staroszkolnej-gdzie-dokladnie-sie-znajdowal
~~POL niezalogowany
10 czerwca 2023r. o 12:44
Wladza ludowa zniszczyla cmentarz ?To nie pozwolmy obecnej wladzy zniszczyc cmentarza na lubanskiej,
~~Czerwonobrunatny Winobluszcz niezalogowany
10 czerwca 2023r. o 13:18
~~Dariusz Gołębiewski napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Czerwonobrunatny Winobluszcz napisał(a): Rodzaj występujących wartościowych kamieni nagrobkowych (...): granity, sjenity, marmury, piaskowe, cementowe - (wywiezione z terenu cmentarza)

~~Czerwonobrunatny Winobluszcz napisał(a): tamta ''władza'' oczywiście ''be'' ale obecna to ''cacy''?

dzięki za reakcję ale ja już to czytałem kiedy pojawił się ten temat...
a tak prywatnie ...nie dziwi pana to jakie są rozbieżności co do tego jak sprawę tego podobozu widział kiedyś Abramowicz jakiś historyk którego nazwiska teraz nie pamiętam?
czy jest pan w stanie tak od siebie napisać dlaczego inne miasta potrafią dbać o zachowywanie chociaż części pamięci o tamtych czasach i o takich właśnie miejscach a u nas nie ...

jest na Śląsku miejsce w jakiejś miejscowości gdzie gestapo wrzucało do szybu kopalnianego żywych ludzi...ludzi o tym pamiętają i po latach postarali się by odpowiednią tablicą upamiętnić zamordowanych tam ludzi...

dlaczego u nas nie tylko nie pamięta się o takich miejscach a wręcz się je niszczy...
nie potrafię tego zrozumieć ...tym bardziej akceptować...
~~Polityczna niezalogowany
10 czerwca 2023r. o 13:46
A jaka jest teraz władza No ja się pogubiłam
~~Płowobrunatna Aralia niezalogowany
10 czerwca 2023r. o 13:57
teraz jest władza obecna ,wszędzie
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.