~~Marek napisał(a): Nie zgadzam się na to żeby moje podatki szły na kościół. ***** ***
~~Ella napisał(a): Większość nieruchomości kościelnych jest własnością kościoła katolickiego. Czyli to kasa dla Kościoła, nie dla powiatu.
~~Niebieskofioletowy Jabłoń napisał(a): Kiedy kościół przy placu Zamkowym zastanie oddany dla Ewangelików ???
~~Marek napisał(a): Nie zgadzam się na to żeby moje podatki szły na kościół. ***** ***
~~Brunatnoczerwony Kopytnik napisał(a):Ktoś napisał: ~~Niebieskofioletowy Jabłoń napisał(a): Kiedy kościół przy placu Zamkowym zastanie oddany dla Ewangelików ???
A ilu ich jest w Bolesławcu ?
Jeśli wystarczy żeby mogli utrzymać ten obiekt to ja jestem za.
W ogóle myślę, że protestantyzm, ewangelicyzm to przyszłość chrześcijaństwa.
Świadczy o tym zarówno normalnie prowadzone życie rodzinne pastorów jak i brak jakichkolwiek bizantyjskich zapędów materialnych.
~~Marek napisał(a):Ktoś napisał: ~~Brunatnoczerwony Kopytnik napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Niebieskofioletowy Jabłoń napisał(a): Kiedy kościół przy placu Zamkowym zastanie oddany dla Ewangelików ???
A ilu ich jest w Bolesławcu ?
Jeśli wystarczy żeby mogli utrzymać ten obiekt to ja jestem za.
W ogóle myślę, że protestantyzm, ewangelicyzm to przyszłość chrześcijaństwa.
Świadczy o tym zarówno normalnie prowadzone życie rodzinne pastorów jak i brak jakichkolwiek bizantyjskich zapędów materialnych.
Raczej ślepy zaułek. Siłą KK jest także tradycja
Ta pedofilska też ?