~~Staroróżowy Sadziec napisał(a): musisz albo coś doczytać albo nie chwytać się manipulacji...
przeczytaj to jeszcze raz....
''..niemieccy bandyci stworzyli piekło na ziemi tysiącom naszych Rodaków zwleczonych jako robotników przymusowych i i więźniów - niewolników XX wieku -...''
pisząc ''rodacy'' mogę to zrozumieć bo tamta Polska miała sporo polskich Żydów będących obywatelami tego kraju ...
ale wśród więźniów tego obozu byli też Rosjanie...
zapomniałeś o tym wspomnieć...
~~Staroróżowy Sadziec napisał(a): musisz albo coś doczytać albo nie chwytać się manipulacji...
przeczytaj to jeszcze raz....
''..niemieccy bandyci stworzyli piekło na ziemi tysiącom naszych Rodaków zwleczonych jako robotników przymusowych i i więźniów - niewolników XX wieku -...''
pisząc ''rodacy'' mogę to zrozumieć bo tamta Polska miała sporo polskich Żydów będących obywatelami tego kraju ...
ale wśród więźniów tego obozu byli też Rosjanie...
zapomniałeś o tym wspomnieć...
~~Herbaciany Pierwiosnek napisał(a): Nasz świat chyba oszalał bez reszty. Na terenie Bolesławca i powiatu bolesławieckiego niemieccy bandyci stworzyli piekło na ziemi tysiącom naszych Rodaków zwleczonych jako robotników przymusowych i i więźniów - niewolników XX wieku - także do powiatu bolesławieckiego - dawniej kreis Bunzlau. Dzisiaj grupa barbarzyńców d;as swoich celów gra ich prochami i pamięcią. Nie ma sensy podejmować z nimi polemizować, i to nie dlatego, jak pospolicie tchórze nie odważają się ujawnić swoich prawdziwych , danych - po prostu nie mają argumentów. Zbyt wiele czasu i pragnienie w poznanie o prawdzie tamtych czasów zajęło mi ostatnie 60 lat życia. Teraz wierzę tylko, że niezwisłe sądy Najjaśniejszej Rzeczypospolitej Polskie ukarzą sprawiedliwie tych, dla których helt, podłość, dyskredyatcja bliźnich stała się sposobem na życie. Zdzisław Abramowicz
~~Morski Grujecznik napisał(a): Proszę zwrócić uwagę na dokumenty
doczytać uchwały rady miasta i protokoły z posiedzeń RM ,
kto i jak głosował na sesjach .
Pan Abramowicz Zdzisław głosował za wyburzeniem
obozu koncentracyjnego .