~~bzyk napisał(a):Ktoś napisał: ~~Jasnofioletowa Szałwia napisał(a): Przypomnę: Katechizm Kościoła Katolickiego mówi o objęciu opieką i troską "tych innych", przyjęciu, mimo że osoby o innej orientacji nie mogą korzystać z sakramentów. Mogą jednak uczestniczyć we Mszy świętej.
Myślę, że Pan Jezus nie obraziłby się na dwóch "takich"..... otoczyłby ich opieką i dobrym słowem, swoją miłością.
Zgadza się. I Jezus by ich pocieszył oraz powiedziałby : "Idź i nie grzesz więcej". I tak mówią katolicy. Wystarczy nie grzeszyć.
A te osoby w czasie marszu krzyczą, że chcą i będą grzeszyć.
Jak taki jesteś zapoznany z wymaganiami wiary katolickiej, to powiedz, co Jezus mówił o tych, co grzeszą i nie chcą przestać grzeszyć?
~~Jasnofioletowa Szałwia napisał(a): Przypomnę: Katechizm Kościoła Katolickiego mówi o objęciu opieką i troską "tych innych", przyjęciu, mimo że osoby o innej orientacji nie mogą korzystać z sakramentów. Mogą jednak uczestniczyć we Mszy świętej.
Myślę, że Pan Jezus nie obraziłby się na dwóch "takich"..... otoczyłby ich opieką i dobrym słowem, swoją miłością.
~~Jasnofioletowa Szałwia napisał(a): Przypomnę: Katechizm Kościoła Katolickiego mówi o objęciu opieką i troską "tych innych", przyjęciu, mimo że osoby o innej orientacji nie mogą korzystać z sakramentów. Mogą jednak uczestniczyć we Mszy świętej.
~~złodziej z Torunia napisał(a):Ktoś napisał: ~~bzyk napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Jasnofioletowa Szałwia napisał(a): Przypomnę: Katechizm Kościoła Katolickiego mówi o objęciu opieką i troską "tych innych", przyjęciu, mimo że osoby o innej orientacji nie mogą korzystać z sakramentów. Mogą jednak uczestniczyć we Mszy świętej.
Zgadza się. I Jezus by ich pocieszył oraz powiedziałby : "Idź i nie grzesz więcej". I tak mówią katolicy. Wystarczy nie grzeszyć.
A te osoby w czasie marszu krzyczą, że chcą i będą grzeszyć.
Jak taki jesteś zapoznany z wymaganiami wiary katolickiej, to powiedz, co Jezus mówił o tych, co grzeszą i nie chcą przestać grzeszyć?
Właśnie,co mówi o czarnych zbokach, którzy gwałcą małe dzieci i nie chcą przestać gwałcić?Co o biskupach,kardynałach. kryjących tych zboczeńców,co o JPII, który nic a nic nie wiedział a Dziwisz zapomniał?
Gdy zabraknie argumentów do rozmowy to standardowo wyciągacie swoje chore fantazje.
~~Myszata Cebulica napisał(a):
Wy także grzeszycie, "opluwając", znieważając. To może wyjmijcie najpierw tę belkę ze swojego oka.