Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Dlaczego coraz mniej ludzi chodzi do kościoła?.

~~Zibi niezalogowany
9 listopada 2023r. o 21:21
Drodzy przyjdzie czas kiedy każdy z nas przekona się czy
- 1 - Ludzie wierzący w Boga ( nie mylić z kościołem) byli w błędzie i po śmierci nie będzie nic . Ewentualnie wyjście z ciała co przeżyło bardzo dużo ludzi . Ja sam znam jedną .
2- Ludzie nie wierzący drwiący z Boga spotkają się z Nim .
Szczerze mówiąc z dwóch pomyłek wolę 1 .
:)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
10 listopada 2023r. o 6:38
~~Czarniawy Lilak napisał(a): a później pojawia się taki ''przewielebny tytoń'' i w tonie ''swojej'' oczywiście ''katolickiej tolerancji'' napisze coś o ''amebach umysłowych'' ;D
nie widzi przy tym tego że i on tym samym przykłada rękę do tego by ludzie omijali ten jego ''kościół'' ...;D

Takich czasów dożyliśmy, że nazwanie rzeczy po imieniu jest czymś strasznym. Nie rzuciłem tu pustym określeniem, ale w pełni opisałem przyczyny, dla których użyłem akurat takiego określenia. Niestety, taka jest prawda. Większość z nas to ameby, których myśli i działania można skierować w dowolną stronę. Tu nie ma co się obrażać, tylko uderzyć się w pierś i zacząć coś robić, by nie być amebą. Analizować papkę informacyjną, którą nas raczą. Zastanawiać się czy zgodna jest z tym, co widzimy wokół siebie i jaki może być cel przekazywanie jednych wiadomości a blokowanie innych. Można też się obrażać jak ktoś powie prawdę, bez analizy, czy przypadkiem nie ma racji. Ale wtedy działa się tylko na poziomie emocjonalnym a nie rozumowym i pozostanie się amebą. Wiem o czym mówię, bo też amebą byłem.
~~Franciszek z Anyżu niezalogowany
10 listopada 2023r. o 7:33
Aż trafiłeś pod opiekuńczą sutannę KK i nią być przestałeś stając się czymś innym.
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
10 listopada 2023r. o 9:25
Raczej zacząłem myśleć. Religia katolicka, to religia rozumu. Kto nie będzie go używał, może mieć problem ze zbawieniem. Używajmy więc naszych komórek mózgowych i nie bądźmy amebami.
~~Jasnopopielaty Bodziszek niezalogowany
12 listopada 2023r. o 5:30
Bo w kościołach nie ma ogrzewania ,miękkich foteli i nie ma gdzie zaparkować i nie ma budek z hot dogami .
22745
oprych
12 listopada 2023r. o 6:52
Bo na kościół jest prowadzona nagonka.
W przeszłości to właśnie kościół jednoczył ludność, propagował polskość.
Teraz " elitom" nie na rękę jest zjednoczony naród. Im bardziej skłócony tym łatwiej się nim kieruje.
~~Jaskraworóżowa Mięta niezalogowany
12 listopada 2023r. o 7:12
a mnie się wydaję że fakt odchodzenia ludzi od Kościoła spowodowany jest tym że Kościół odszedł na dobre od swojego głównego powołania jakim jest ewangelizacja....ludzie chyba mają dosyć polityki na co dzień i może polityka z ambony to już dla nich zbyt wiele...
jak dodamy do tego wszystkie afery związane z Kościołem a których się nie rozlicza a często ukrywa ludzie zaczynają wątpić w sens tego co ogólnie chce głosić Kościół...Kościół instytucjonalny bo innego już nie ma...
~~Szarobiała Mina niezalogowany
12 listopada 2023r. o 7:14
Jasu spowiedź idzirla na Dolnych Młynach
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza