~~jadzia napisał(a): Czy ja dobrze słyszałam? Ten nienawistny dziad wybełkotał, że przed 'nimi' bardzo trudne zadanie, czyli obrona niepodległości Polski? W dodatku znowu bredzi o "zamachu smoleńskim". Ale na szczęście są już bardzo blisko poznania prawdy.....
To że ten stary pierdziel pier*do*li to jedno ale ci wszyscy którzy słuchali tych farmazonów i klaskali trupowi to drugie .Czy oni myślą tak samo jak ten zgniły dziad?
PanM napisał(a): Szanowny Szymonie . Pozwalam sobie na taką poufałość jako 32 lata starszy Twój znajomy.Z całym szacunkiem ale nie mogę pominąć milczeniem tego co przedstawiłeś w wywiadzie.Po pierwsze informujesz jakoby " w ciszy i spokoju odbywały się jakieś poufne negocjacje z posłami opozycji którzy skuszą się na przekupstwa PiS.Swoimi słowami potwierdzasz ze akceptujesz i popierasz przekupstwo oraz migrację posłów między partiami sprzeczna z wola wyborców..Stwierdzasz tu autorytatywnie ze koalicja z PiS jest niezbędna ze względu na " rację stanu ".Przyznaję ze to niepokojące stwierdzenie . Tym bardziej ze większość nie wie co Poseł RP rozumie od pod tym pojęciem.Pozwolisz Szymonie ze przypomnę statystyki wyborcze . 29 milionów Polaków uprawnionych do głosowania . 7,6 miliona za PiS. Oraz ponad 21 milionów przeciw. lub zrezygnowało z głosu.Przyznasz ze 74 % jest większe od 26 .Twierdzisz ze PiS stworzy do poniedziałku " NOWY RZĄD " w koalicji. Może jest coś co Polacy powinni wiedzieć ? PONOĆ WIARA CZYNI CUDA. Czy PiS ZAŁATWIŁ SOBIE INTERWENCJĘ U NAJWYŻSZEGO ?W następnym zdaniu wspominasz ze PiS będzie merytoryczna opozycja i wygra następne wybory. Skąd ten optymizm ?
Złożyłeś tez jednoznaczna deklarację " POWINNIŚMY BYĆ WIERNI SWOJEJ PARTII ".Pozwolę sobie przypomnieć jak deklarowałeś na Bolec Info ze idziesz d sejmu i będziesz reprezentował interesy lokalnego środowiska.A co z wiernością wobec pozostałych 21 milionów wyborców ? O ich rodzinach nie wspominam.Na koniec sugerujesz ze rządy opozycji mogą zainicjować trzecia wojnę.
A to akurat usłyszałem dzisiaj z ust Kaczyńskiego na wiecu Smoleńskim.
Nie chce się nad Tob pastwić ale skoro udzielasz wywiadu proszę abyś się odniósł do moich wątpliwości.
~~Marchewkowy Śnieżnik napisał(a): Szymon Pogoda jest mądrzejszy niż Wy Wszyscy wypisujący te głupoty nie wiedząc czemu to ma służyć
~~Marchewkowy Śnieżnik napisał(a): Szymon Pogoda jest mądrzejszy niż Wy Wszyscy wypisujący te głupoty nie wiedząc czemu to ma służyć
~~To interes napisał(a):Ktoś napisał: ~~Marchewkowy Śnieżnik napisał(a): Szymon Pogoda jest mądrzejszy niż Wy Wszyscy wypisujący te głupoty nie wiedząc czemu to ma służyć
Masz rację . Wcześniej skręcał meble. Wystarczyło zadziałać w wiodącej partii i z montera zrobili dyrektora. Potem trochę szczęścia i jest na szczycie. W sejmie chyba dobrze się spisywał i był nad wyraz lojalny do partii jak sam wspomina bo dostał wysokie miejsce na liście.
Z tej perspektywy jest mądrzejszy od wszystkich w Bolesławcu.