~~Piernikowy Pigwowiec napisał(a): Ta ich posługa jest trochę jak praca za którą mogą legalnie żebrać z ambony i manipulować słabymi parafianina mi żeby dawali zna jego zachcianki tzw. potrzeby, a skoro jest w pracy to obowiązują go jakieś przepisy. Każdego z nas pracodawca zwalnia jak przegina kilka razy. On przeginał w Tomaszowie i Szczytnicy to zamiast wywalić go od razu to jak to bywa w obłudnym i zakłamanym kościele przenieśli go do Lubomierza. Ale że nadal nie przestrzega ślubów które złożył to należy się wywalenie z roboty i niech sobie wtedy ciupcia do woli.
~~Brunatnoczarny Eukomis napisał(a):Ktoś napisał: ~~Piernikowy Pigwowiec napisał(a): Ta ich posługa jest trochę jak praca za którą mogą legalnie żebrać z ambony i manipulować słabymi parafianina mi żeby dawali zna jego zachcianki tzw. potrzeby, a skoro jest w pracy to obowiązują go jakieś przepisy. Każdego z nas pracodawca zwalnia jak przegina kilka razy. On przeginał w Tomaszowie i Szczytnicy to zamiast wywalić go od razu to jak to bywa w obłudnym i zakłamanym kościele przenieśli go do Lubomierza. Ale że nadal nie przestrzega ślubów które złożył to należy się wywalenie z roboty i niech sobie wtedy ciupcia do woli.
Ale jak przeginał może zadał się z niewłaściwymi ludźmi o kasę nie słyszałam żeby się darl
~~SZCZYTNICA OSIEDLE napisał(a): A JAK BYŁO W SZCZYTNICY ???
~~SZCZYTNICA OSIEDLE napisał(a): A JAK BYŁO W SZCZYTNICY ???
~~Bolenauta napisał(a): Są biskupa legnickiego uważa, że ksiądz naruszył prawo kanoniczne i powinien odejść z parafii. I taka jest prawda. Zatem nie ma tu żadnych pomówień tylko sprawdzona przez biskupa sytuacja, z tego wynika, że ksiądz kłamie w swoim oświadczeniu.