Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
70-letni myśliwy zastrzelił psa. Dzięki prokuraturze zaostrzono wyrok.
~~Liliowobiały Zawilec niezalogowany
9 stycznia 2024r. o 11:40
i bardzo dobrze dziadowi staremu
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Marzena niezalogowany
9 stycznia 2024r. o 13:10
Nie należało spuszczać psa ze smyczy i nie byłoby tej sprawy. Pies biegający luzem zawsze stanowi niebezpieczeństwo dla ludzi i zwierząt. Pies sąsiada biegający luzem ( zwyczajny kundelek ) zagryzł mi 8 kur.
~~Lkao niezalogowany
9 stycznia 2024r. o 13:23
Szkoda ze ten myśliwy siebie nie postrzelił… bardzo szkoda… albo swojego kolegę i o jednego ****** mniej.
~~Ban niezalogowany
9 stycznia 2024r. o 13:24
Myśliwi powinni zostać wyłączeni ze społeczeństwa, obecnie nie ma ŻADNYCH podstaw ku uprawianiu tego bezsensownego mordu. Miałoby to tylko sens wtedy kiedy zwierzęta by były wyposażone również w broń i nauczone strzelać. Taki cyrk to bym oglądał
~~Jerzy niezalogowany
9 stycznia 2024r. o 13:37
Warto zapoznać się z ustawą o ochronie zwierząt. Uczestniczyłem jako świadek w procesie o zastrzelenie psa przez myśliwych i mimo stronniczości prowadzących postępowanie przygotowawcze oraz licznych odwołań strony skarżącej, myśliwy został uniewinniony. Są szczególne przypadki, które zawiera cytowana wyżej ustawa i dopuszcza zastrzelenie psa. Też jestem właścicielem psa i potrafię o niego dbać. Tzn; nie odpinam smyczy w lesie i nie pozwalam psu wyręczać wilków. Nie bronię myśliwego w zaistniałej sytuacji, bo nie powinien strzelać do psa, gdy ten nikomu nie zagrażał. Mój wpis ma na celu ukazanie bardzo niskiej kultury osobistej właścicieli czworonogów. Do braku kultury piszących na tym portalu, nie będę się odnosił, bo z zasady nie reaguję na prostackie chamstwo - to biedni ludzie.
~~Ciemnoczerwona Metasekwoja niezalogowany
9 stycznia 2024r. o 14:34
~~Marzena napisał(a): Nie należało spuszczać psa ze smyczy i nie byłoby tej sprawy. Pies biegający luzem zawsze stanowi niebezpieczeństwo dla ludzi i zwierząt. Pies sąsiada biegający luzem ( zwyczajny kundelek ) zagryzł mi 8 kur.

a mi kury obs_ra_ły zjadły 2 psy.
~~Ciemnoczerwona Metasekwoja niezalogowany
9 stycznia 2024r. o 14:36
Obowiązkowe - coroczne - badania psychotechniczne i okulistyczne myśliwych.
~~Różowoczerwona Malina niezalogowany
9 stycznia 2024r. o 14:55
~~Marzena napisał(a): Nie należało spuszczać psa ze smyczy i nie byłoby tej sprawy. Pies biegający luzem zawsze stanowi niebezpieczeństwo dla ludzi i zwierząt. Pies sąsiada biegający luzem ( zwyczajny kundelek ) zagryzł mi 8 kur.

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza