Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Do pierdla z przytupem
29
Bernard
10 stycznia 2024r. o 23:25
~~Liliowobiały Winorośl napisał(a): Ktoś może mi wyjaśnić co oni zrobili złego że ich zamknęli?
Coś ukradli kogoś zabili czy napadli bo nie kumam.

Wyrok:
https://bip.warszawa.so.gov.pl/attachments/download/18866

bobrzanie.pl
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Zzieleniała Dynia niezalogowany
10 stycznia 2024r. o 23:37
Drogi Panie Bernardzie, jeżeli nawet w żartach na tym lokalnym forum proszę specjalnie Pana o wyjaśnienie, to w żadnym wypadku nie oczekuję że mi Pan cokolwiek wytłumaczy. Przepraszam za sarkazm, którego Pan nie pojął. Jesteśmy z różnych światów, wiele osób absolutnie nie dorasta poziomem swojego ego do tego co Pan sobą reprezentuje. Gdybym chciał poczytać okopress, Onet i Newsweeka to mogłem sam to zrobić. Jest Pan naprawdę lokalnym wzmacniaczem ogólnych przekazów medialnych strony lewicowo liberalnej. Ja naprawdę nie miałem oczekiwań. Sam Pan zresztą pokazuje to wklejając wielokrotnie link do wyroku.
Oczywiście Rzeczywistość jest dużo bardziej złożona, gdy Pan to dostrzeże zostanie Pan naprawdę dobrym dziennikarzem, bo dzisiaj jest Pan niestety niedomyślnym ideowcem.
~~Zzieleniała Dynia niezalogowany
10 stycznia 2024r. o 23:49
Podam przykład dziennikarstwa, T może być z początku trudne.
Powinien Pan zebrać i uwaga starać się zrozumieć rację i motywy obu
stron.
Kolejny nowy termin to obiektywizm. Są zresztą ćwiczenia na pozbycie się własnych emocji i wtedy dopiero można siadać do nazywania świata takiego jakim on rzeczywiście jest a nie jaki nam się po obejrzeniu swojego ulubionego programu wyobraża.

Szukając głębiej myślę że pisząc swoje halucynacje tylko do swojego stałego środowiska nie wzniesie się Pan ponad niską przeciętność. Naprawdę nie ma Pan ani przez moment cienia ambicji? Nie ciekawi żeby chociaż zobaczyć jak to jest być lepszym niż się było wczoraj. Trzymam kciuki
~~Trudno nadążyć niezalogowany
10 stycznia 2024r. o 23:58
Polski Sąd Najwyższy mógł skorzystać z wzorów amerykańskich.
Ale wolał odnieść się do nowszej historii i podjął uchwałę, że:
„Prawo łaski jako uprawnienie Prezydenta … może być realizowane wyłącznie wobec osób, których winę stwierdzono prawomocnym wyrokiem sądu”.
Uchwałę podjął w 2017 r skład siedmiu sędziów SN na potrzeby procesu przeciwko Wasikowi i Kamińskiemu, wobec których Prezydent zastosował wcześniej akt łaski.
Do uchwały dołączone jest, a jakże, uzasadnienie, w którym stwierdza się m.in.
„Nie można przecież pominąć dotychczasowej praktyki stosowania prawa łaski. (...)
Do dnia 15 listopada 2015 r żaden uprawniony do wykonania prawa łaski podmiot władzy państwowej (Prezydent, Rada Państwa) nie zastosował go wobec osoby oskarżonej”
Czyli zamiast wzorów amerykańskich, Sąd Najwyższy posłużył sie wzorem Rady Państwa z czasów PRL.
Ale sorry takie mamy sądy i takie wyroki.
Wąsik i Kamiński za rzekome przekroczenie uprawnień służbowych dwa lata bezwzględnego więzienia.
A Kiszczak za stan wojenny, pacyfikację kopalni Wujek dwa lata w zawieszeniu.
Czegoś nie rozumiecie?
29
Bernard
10 stycznia 2024r. o 23:58
~~Zzieleniała Dynia napisał(a): Podam przykład dziennikarstwa, T może być z początku trudne.
Powinien Pan zebrać i uwaga starać się zrozumieć rację i motywy obu
stron.
Kolejny nowy termin to obiektywizm. Są zresztą ćwiczenia na pozbycie się własnych emocji i wtedy dopiero można siadać do nazywania świata takiego jakim on rzeczywiście jest a nie jaki nam się po obejrzeniu swojego ulubionego programu wyobraża.

Szukając głębiej myślę że pisząc swoje halucynacje tylko do swojego stałego środowiska nie wzniesie się Pan ponad niską przeciętność. Naprawdę nie ma Pan ani przez moment cienia ambicji? Nie ciekawi żeby chociaż zobaczyć jak to jest być lepszym niż się było wczoraj. Trzymam kciuki

Nie mam ambicji, nawet znaczenia tego słowa nie pojmuję. Wznoszenie się ponad przeciętność wymagałoby poczucia dyskomfortu w przeciętności, nie miewam go niestety.
Nie lubię Onetu, nie czytam Newsweeka, nie lubię nawet TVN! TVN 24 zaś śmieszy mnie i drażni. A na Oko.press zaglądam bardzo rzadko od czasu promocji przez nich lokalnej strajkobiety przytulającej się do PiSpartyjnych Samorządowców.

Przeczytaj wyrok, to prosta czynność, trzymam kciuki za efekt:

https://bip.warszawa.so.gov.pl/attachments/download/18866

bobrzanie.pl
~~Trudno nadążyć niezalogowany
11 stycznia 2024r. o 0:04
Czyli: "wszyscy równi wobec prawa",
ale nie wobec polskich sędziów ;)
~~Kawowa Sanwitalia niezalogowany
11 stycznia 2024r. o 0:23
~~Liliowobiały Winorośl napisał(a): Ktoś może mi wyjaśnić co oni zrobili złego że ich zamknęli?
Coś ukradli kogoś zabili czy napadli bo nie kumam.

Dzięki nim wielu złodziei siedzi w więzieniu, a wcześniej zajmowali wysokie stanowiska
~~Kawowa Sanwitalia niezalogowany
11 stycznia 2024r. o 0:24
~~Trudno nadążyć napisał(a): Czyli: "wszyscy równi wobec prawa",
ale nie wobec polskich sędziów ;)

Ale są wyjątki , bo z celi do Brukseli
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.