~~Marzanna wiosenna napisał(a):Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Brązowożółta Kosodrzewina napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Żółtawobrunatna Mina napisał(a): Panie Roman nie ma pieniędzy na remonty kamienic i ulic?
Po co mamy remontować kamienice w Bolesławcu?
Konfederacja przecież chce Niemcom oddać Dolny Śląsk, bo to Zachodnie Niemcy.
Po to weszli w sojusz z Alternative für Deutschland.
Kto rządzi w Polsce, Koalicja 13 grudnia czy Konfederacja , Tusk chce całą Polskę oddać pod władanie Niemiec , tobie to zapewne bardziej odpowiada.
Napisz tu panie kto ratuje polską gospodarkę ? Gdzie idzie głównie polski eksport?
Nie śledziłem tego, chociaż np. eksport stali idzie do USA za pośrednictwem Niemiec. Tzn. Niemcy kupują od Polski i sprzedają do USA.
Wiatraki eksportują do Polski, natomiast części samochodowe wyprodukowane w polskich zakładach jadą do montowni w Niemczech.
Nie jest to istotne kto komu sprzedaje, ważne jest kto i ile zarabia. Niemcy mają u nas tanią siłę roboczą, Polakowi płacą tyle samo tylko że w złotówkach. W rezultacie zarabiamy 1/5 tego co Niemiec.
~~Srebrnobiały Pomidor napisał(a): Lucjan wziął się za ekonomię?
Przecież on nie odróżnia szczania w piwnicy od picia w Szczawnicy xD
Widziałem wiele rzeczy, ale to forum mnie nadal zaskakuje :)
Zastosowana autokorekta
~~Brązowożółta Kosodrzewina napisał(a): Ty ekonomisto za dychę, wielki analityku makroekonomii, hahahahaha...
Wskaż te rynki i ich potencjał vs. wymiana gospodarcza z Niemcami xD
No skąd się biorą takie kołki? :)
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Brązowożółta Kosodrzewina napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Żółtawobrunatna Mina napisał(a): Panie Roman nie ma pieniędzy na remonty kamienic i ulic?
Po co mamy remontować kamienice w Bolesławcu?
Konfederacja przecież chce Niemcom oddać Dolny Śląsk, bo to Zachodnie Niemcy.
Po to weszli w sojusz z Alternative für Deutschland.
Kto rządzi w Polsce, Koalicja 13 grudnia czy Konfederacja , Tusk chce całą Polskę oddać pod władanie Niemiec , tobie to zapewne bardziej odpowiada.
Jak na razie tuskojcew oddał Polskę pod władanie ukraińcom.
Jak coś zostanie to pewnie odda niemcom.