~~Lepsze _jutro napisał(a): Dziś dostałem jak zawsze rentę socjalną 1454zl jak wszyscy po opłatach aptek po opłaceniu opłat nie wszystkie jeszcze zostało mi 760zl a jeszcze prąd gaz i jedzenie. No tak jest pięknie dla tych co piszą że mamy godne życie bo dostajemy renty. To ja się pytam gdzie ono jest te godne życie.Co mają powiedzieć emeryci, którzy pracowali? Też wielu z nich ma prawie tyle samo, może o 200 - 300 więcej. Czy powinni ich opodatkować, żeby dołożyć tym na rencie socjalnej?
~~Błękitny Słonecznik napisał(a):Ktoś napisał: ~~Lepsze _jutro napisał(a): Dziś dostałem jak zawsze rentę socjalną 1454zl jak wszyscy po opłatach aptek po opłaceniu opłat nie wszystkie jeszcze zostało mi 760zl a jeszcze prąd gaz i jedzenie. No tak jest pięknie dla tych co piszą że mamy godne życie bo dostajemy renty. To ja się pytam gdzie ono jest te godne życie.Co mają powiedzieć emeryci, którzy pracowali? Też wielu z nich ma prawie tyle samo, może o 200 - 300 więcej. Czy powinni ich opodatkować, żeby dołożyć tym na rencie socjalnej?
~~Jurek z Hamburga napisał(a):Ktoś napisał: ~~Błękitny Słonecznik napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Lepsze _jutro napisał(a): Dziś dostałem jak zawsze rentę socjalną 1454zl jak wszyscy po opłatach aptek po opłaceniu opłat nie wszystkie jeszcze zostało mi 760zl a jeszcze prąd gaz i jedzenie. No tak jest pięknie dla tych co piszą że mamy godne życie bo dostajemy renty. To ja się pytam gdzie ono jest te godne życie.Co mają powiedzieć emeryci, którzy pracowali? Też wielu z nich ma prawie tyle samo, może o 200 - 300 więcej. Czy powinni ich opodatkować, żeby dołożyć tym na rencie socjalnej?
Pytałeś prze 8 lat dziada ? I co ????????
A według ciebie ci co dostają renty socjalne to jakiś margines społeczny czy co darmozjady pijaki i menele jak to potocznie słyszałem wiele razy. Nie powino być takiego czegoś dadzą tym kosztem tych. Jak rozdawali kasę na Toruńskiego szamana to nie było dla ludzi niepełnosprawnych. Co to jest dziś 215,84 na co to ma być na kwiaty i znicz chyba. Wejdziesz z tym do apteki jeśli kupisz wszystko to jesteś gość. Niepełnosprawny z rentą socjalną to nie jest senior i on nie dostaje zniżek.
To rząd powinien zadbać o wszystkich niepełnosprawnych jedni dostają 3,5tys a drudzy wielkie 215,84 co od lat nie było podniesione.
~~Lepsze _jutro napisał(a):Ktoś napisał: ~~Jurek z Hamburga napisał(a):Rentę socjalną dostają osoby niepełnosprawne od dzieciństwa, takie, które nie mogą pracować i jest ona dużo wyższa niż 215 złotych. Nie są to nieroby i menele. Niektórzy mylą zasiłki stałe z MOPS z rentą socjalną.Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Błękitny Słonecznik napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Lepsze _jutro napisał(a): Dziś dostałem jak zawsze rentę socjalną 1454zl jak wszyscy po opłatach aptek po opłaceniu opłat nie wszystkie jeszcze zostało mi 760zl a jeszcze prąd gaz i jedzenie. No tak jest pięknie dla tych co piszą że mamy godne życie bo dostajemy renty. To ja się pytam gdzie ono jest te godne życie.Co mają powiedzieć emeryci, którzy pracowali? Też wielu z nich ma prawie tyle samo, może o 200 - 300 więcej. Czy powinni ich opodatkować, żeby dołożyć tym na rencie socjalnej?
Pytałeś prze 8 lat dziada ? I co ????????
A według ciebie ci co dostają renty socjalne to jakiś margines społeczny czy co darmozjady pijaki i menele jak to potocznie słyszałem wiele razy. Nie powino być takiego czegoś dadzą tym kosztem tych. Jak rozdawali kasę na Toruńskiego szamana to nie było dla ludzi niepełnosprawnych. Co to jest dziś 215,84 na co to ma być na kwiaty i znicz chyba. Wejdziesz z tym do apteki jeśli kupisz wszystko to jesteś gość. Niepełnosprawny z rentą socjalną to nie jest senior i on nie dostaje zniżek.
To rząd powinien zadbać o wszystkich niepełnosprawnych jedni dostają 3,5tys a drudzy wielkie 215,84 co od lat nie było podniesione.