~~Szarożółta Jodła napisał(a):Ktoś napisał: ~~Platynowy Rozwar napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Ciemnokasztanowa Żurawka napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Cynobrowy Zawilec napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Brunatnorudy Bluszczyk napisał(a): Mieszkańcy uważają, że Pana propozycje są bardzo dobre i może znalazł się ktoś, kto będzie brał pod uwagę to co mają do powiedzenia.
A mogłabyś / mógłbyś mówić za siebie? Ja osobiście tak nie uważam i znam przynajmniej kilkadziesiąt osób, które też tak nie uważają. A wszyscy jesteśmy mieszkańcami tej gminy. I pytanie: Jakie propozycje, bo ja żadnego programu, czy propozycji nie widziałem... Same dyrdymały komentujących widziałem, zresztą niedorzeczne i wyssane z palca marzenia nieudaczników życiowych...
No z pozycji urzędnika imprezy i zajęcia w pustych domach ludowych, umożliwienie mieszkańcom dojazdu do swoich miejscowości , zbudowanie basenu, oddziały żłobkowe itp. to wydanie z palca marzenia nieudaczników życiowych, szkoda jeżeli ktoś mieszkańców, którzy coś oczekują uważa się za nieudaczników.
A można by to napisać poprawnie?Składania zdań uczą już w przedszkolu.
Andrzej Janiec najlepszy kandydat na Wójta Gminy Bolesławiec
Poprzednich zdań nie komentuję. Zdanie: "Andrzej Janiec najlepszy kandydat na Wójta Gminy Bolesławiec", to poproszę o rozwinięcie. Bo Roman Jaworski gwarantuje kontynuację obecnie założonego planu rozwoju naszej pięknej Gminy. Jego szczegóły są dostępne w dokumentacji funkcjonowania Gminy Bolesławiec (Nie chce mi się szukać, ale je tam gdzieś widziałem). Ale programu i jakichkolwiek założeń Pana drugiego (Jańca) w ogóle nie widziałem. A skoro mam głosować na wybór Wójta naszej Gminy, to chciałbym je zobaczyć... Kota w worku nie kupię... Gmina to dla mnie bardzo ważna sprawa. Nie pozwolę jej oddać w "słabe ręce"
~~Ciemnokasztanowa Żurawka napisał(a): No z pozycji urzędnika imprezy i zajęcia w pustych domach ludowych, umożliwienie mieszkańcom dojazdu do swoich miejscowości , zbudowanie basenu, oddziały żłobkowe itp. to wydanie z palca marzenia nieudaczników życiowych, szkoda jeżeli ktoś mieszkańców, którzy coś oczekują uważa się za nieudaczników.
~~Zielonobrunatny Czarny napisał(a):Ktoś napisał: ~~Ciemnokasztanowa Żurawka napisał(a): No z pozycji urzędnika imprezy i zajęcia w pustych domach ludowych, umożliwienie mieszkańcom dojazdu do swoich miejscowości , zbudowanie basenu, oddziały żłobkowe itp. to wydanie z palca marzenia nieudaczników życiowych, szkoda jeżeli ktoś mieszkańców, którzy coś oczekują uważa się za nieudaczników.
Jak widzicie Państwo. Słowa bełkot, odpowiadające predyspozycjom pana Jańca. Wybudować basen? Gdzie? Skąd ten bełkot. Z Bożejowic, Trzebienia, Ocic? Może gmina wybuduje 31 basenów, bo tyle mamy miejscowości? Jakiego ty człowieku chcesz jeszcze dojazdu? Puste autobusy PKS zapie....lają codziennie po gminie, a ty narzekasz? Domy ludowe puste? Jak były oferty na działania po ich otwarciu, to gdzie byłeś? Kisiłeś ogóra przed tv. Ogarnijta się ludzie, weźcie za robotę, również tę społeczną. To też ruch, który wpłynie pozytywne na wasze zdrowie. Nie myślcie, że za siedzenie przed telewizorem i chlanie piwska ktoś wam dzieci wychowa. A już gdzieś tam przeczytane wcześniej, że gmina ma płacić za korepetycje dla dzieci. To już totalne przegięcie. Nie pozdrawiam popaprańców popierających pana jańca bez konkretnego programu...
~~Platynowy Rozwar napisał(a): Kto ciebie tak chamsko wychował?
~~Cynobrowy Zawilec napisał(a):Ktoś napisał: ~~Platynowy Rozwar napisał(a): Kto ciebie tak chamsko wychował?
Życie nauczyło...
~~Platynowy Rozwar napisał(a):Ktoś napisał: ~~Zielonobrunatny Czarny napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Ciemnokasztanowa Żurawka napisał(a): No z pozycji urzędnika imprezy i zajęcia w pustych domach ludowych, umożliwienie mieszkańcom dojazdu do swoich miejscowości , zbudowanie basenu, oddziały żłobkowe itp. to wydanie z palca marzenia nieudaczników życiowych, szkoda jeżeli ktoś mieszkańców, którzy coś oczekują uważa się za nieudaczników.
Jak widzicie Państwo. Słowa bełkot, odpowiadające predyspozycjom pana Jańca. Wybudować basen? Gdzie? Skąd ten bełkot. Z Bożejowic, Trzebienia, Ocic? Może gmina wybuduje 31 basenów, bo tyle mamy miejscowości? Jakiego ty człowieku chcesz jeszcze dojazdu? Puste autobusy PKS zapie....lają codziennie po gminie, a ty narzekasz? Domy ludowe puste? Jak były oferty na działania po ich otwarciu, to gdzie byłeś? Kisiłeś ogóra przed tv. Ogarnijta się ludzie, weźcie za robotę, również tę społeczną. To też ruch, który wpłynie pozytywne na wasze zdrowie. Nie myślcie, że za siedzenie przed telewizorem i chlanie piwska ktoś wam dzieci wychowa. A już gdzieś tam przeczytane wcześniej, że gmina ma płacić za korepetycje dla dzieci. To już totalne przegięcie. Nie pozdrawiam popaprańców popierających pana jańca bez konkretnego programu...
Kto ciebie tak chamsko wychował?
Aby ludzie chcieli współpracować to trzeba było wspierać organizacje pożytku publicznego i kluby sportowe, zorganizować młodzieżową radę gminy, wyjść jak miasto z propozycją do seniorów, w domach ludowych mogłyby się odbywać chociaż raz w tygodniu zajęcia jak w domach dziennego pobytu. Ale lepiej jest nic nie robić i obrażać mieszkańców , takie zachowanie bardzo pomoże wicewójtowi wygrać wybory.Brawo
~~Szarożółta Jodła napisał(a): w domach ludowych były siłownie, zorganizowana była nauka języka angielskiego dla dzieci i młodzieży, aby nie musiały jeździć do szkół językowych i korzystać z korepetycji,basen
~~Szarożółta Jodła napisał(a):Ktoś napisał: ~~Platynowy Rozwar napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Zielonobrunatny Czarny napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Ciemnokasztanowa Żurawka napisał(a): No z pozycji urzędnika imprezy i zajęcia w pustych domach ludowych, umożliwienie mieszkańcom dojazdu do swoich miejscowości , zbudowanie basenu, oddziały żłobkowe itp. to wydanie z palca marzenia nieudaczników życiowych, szkoda jeżeli ktoś mieszkańców, którzy coś oczekują uważa się za nieudaczników.
Kto ciebie tak chamsko wychował?
Aby ludzie chcieli współpracować to trzeba było wspierać organizacje pożytku publicznego i kluby sportowe, zorganizować młodzieżową radę gminy, wyjść jak miasto z propozycją do seniorów, w domach ludowych mogłyby się odbywać chociaż raz w tygodniu zajęcia jak w domach dziennego pobytu. Ale lepiej jest nic nie robić i obrażać mieszkańców , takie zachowanie bardzo pomoże wicewójtowi wygrać wybory.Brawo
Przecież to wszystko, o ile mnie pamięć nie myli było organizowane i rozgłaszane. Tylko chętnych nie było...