~~strach się bać napisał(a): Gdyby wybory odbyły się dzisiaj to KO 33,4 % PIS 31,2% konfederacja 16,5 % trzecia droga 8,2 % lewica 6,3 % , obecnie rządzący otrzymali by w sejmie 205 mandatów a PIS i Konfederacja 255 mandatów gdzie mogli by mieć premiera i marszałka Sejmu . A ja myślałem że PIS już nigdy nie wróci do władzy .
A ja wiedziałem, że 100 konkretów w 100 dni to zwykłe kłamstwa Tuska i lep dla Kodomitów, żeby zagłosowali na PO. Gdzie są te obiecane obietnice i kwota wolna od podatku 60 tys. zł, akademiki za 1 zł, kredyt 0 %, dobrowolny ZUS, benzyna po 5,19 zł i gwarancja Tuska, że w portfelach Polek i Polaków zostanie więcej pieniędzy. Cisza jest o terenach dotkniętych powodzią w ubiegłym roku, dostali ochłapy. Prognozy są obiecujące - to słowa wypowiedziane przez Tuska przed nadchodzącymi falami powodzi. Wiadomo, że woda z północnych Czech w większości spływa rzekami i strumykami w kierunku Polski. Donald Tusk nie wiedział o tym i rząd nic nie zrobił, żeby spuścić wodę ze zbiorników retencyjnych. Za to powinien Tusk stanąć przed sądem.