~~dbl napisał(a):Ktoś napisał: ~~Rudobrązowy Śnieżnik napisał(a): Media sprzyjające KO i Tuskowi mamla emerytów i rencistów o drugiej waloryzacji jak inflacja przekroczy 5 %. Budżet państwa nie zakłada drugiej waloryzacji, a kit wciskają ludziom przed wyborami prezydenckimi. Sporo uwierzy w ten kit i będzie czekać na drugą waloryzacje. Nie doczekają się niestety.
Ja już dostałem 200 zł podwyżki ,więcej nie potrzebuję .oby tylko w sklepach nie drożało ,nie tak dawno za rządów PIS olej rzepakowy kosztował 16 zł litr dzisiaj 3 litrowy olej kosztuje 11 ,96 czyli niecałe 4 zł litr , zastanawiam się czy nie mieszać go z olejem napędowym ,kiedyś tak robiłem jak miałem mercedesa 125 .
~~dbl napisał(a):Ktoś napisał: ~~Rudobrązowy Śnieżnik napisał(a): Media sprzyjające KO i Tuskowi mamla emerytów i rencistów o drugiej waloryzacji jak inflacja przekroczy 5 %. Budżet państwa nie zakłada drugiej waloryzacji, a kit wciskają ludziom przed wyborami prezydenckimi. Sporo uwierzy w ten kit i będzie czekać na drugą waloryzacje. Nie doczekają się niestety.
Ja już dostałem 200 zł podwyżki ,więcej nie potrzebuję .oby tylko w sklepach nie drożało ,nie tak dawno za rządów PIS olej rzepakowy kosztował 16 zł litr dzisiaj 3 litrowy olej kosztuje 11 ,96 czyli niecałe 4 zł litr , zastanawiam się czy nie mieszać go z olejem napędowym ,kiedyś tak robiłem jak miałem mercedesa 125 .
~~Rudobrązowy Śnieżnik napisał(a):Ktoś napisał: ~~dbl napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Rudobrązowy Śnieżnik napisał(a): Media sprzyjające KO i Tuskowi mamla emerytów i rencistów o drugiej waloryzacji jak inflacja przekroczy 5 %. Budżet państwa nie zakłada drugiej waloryzacji, a kit wciskają ludziom przed wyborami prezydenckimi. Sporo uwierzy w ten kit i będzie czekać na drugą waloryzacje. Nie doczekają się niestety.
Dziś pani w rejestracji w przychodni rehabilitacyjnej powiedziała do klientki, że niestety czas oczekiwania na zabiegi rehabilitacyjne refundowane z NFZ trwa ponad 2 lata, a za poprzedniej władzy około 12 miesięcy. Cos jeszcze chłopie napisać ci. Wlej sobie tej olej. Wszystko zdrożało i brakuje pieniędzy w budżecie. sam fakt, że zarząd PKW Orlen wziął 1 mld Euro pożyczki na działalność bieżąco, a za poprzedniej władzy Orlen miał potężne zyski dla naszego kraju. Nowy prezes, który zarządzał wcześniej prasą w Polsce doprowadza największy państwowy koncern do ruiny.
Sam zresztą czekałem wtedy 12 miesięcy, a w sierpniu 2024 r. powiedziano mi najwcześniej w 2027 r.
~~Dokąd idziesz Polsko napisał(a): Czy wreszcie zrozumieliście wyborcy rządu z 13 Grudnia , że was dymają w każdą dziurę ,
daliście ciała po całej lini , źle wam było za rządów Jarka , to teraz płacz i płać wyborco …!
ile jeszcze wam nawciskają kłamstw , jak dzisiaj u Gozdyry poseł tłumaczył że nikt nic nie wiedział o kryminalnej przeszłości zdymisjonowanego ministra , to do ku…… y nędzy każdy w tym bajzlu może być ministrem …
~~Kupiłem nick napisał(a): ~~Dokąd idziesz Polsko napisał(a): Czy wreszcie zrozumieliście wyborcy rządu z 13 Grudnia , że was dymają w każdą dziurę ,
daliście ciała po całej lini , źle wam było za rządów Jarka , to teraz płacz i płać wyborco …!
ile jeszcze wam nawciskają kłamstw , jak dzisiaj u Gozdyry poseł tłumaczył że nikt nic nie wiedział o kryminalnej przeszłości zdymisjonowanego ministra , to do ku…… y nędzy każdy w tym bajzlu może być ministrem …
~~Dokąd idziesz Polsko napisał(a): Czy wreszcie zrozumieliście wyborcy rządu z 13 Grudnia , że was dymają w każdą dziurę ,
~~Brunatnofioletowy Buk napisał(a):Ktoś napisał: ~~Dokąd idziesz Polsko napisał(a): Czy wreszcie zrozumieliście wyborcy rządu z 13 Grudnia , że was dymają w każdą dziurę ,
Niestety jeszcze jest kilka mln wiernych tzw. Kodomitów, którzy ślepo wierzą w Tuska lub głupio ich przyznać się, że zostali oszukani przez niego i dalej są oszukiwanie, że obietnice spełni, ale jeszcze nie w tym roku. Znam takich sporo i to po 60-tce, którzy uwierzyli w dobrowolny ZUS i kwotę wolną od podatku w wysokości 60 tys. zł. Chodzą i wyją z bólu, ale jeszcze wierzą jak wejdzie się z nimi w dyskusję, że Tusk obiecał i będzie to wprowadzone za rok. Naiwni są jak małe dzieci.