~~Zgniłozielony Winorośl napisał(a):
i ty tam chodziłeś z ojcem?
w jakim mundurze tam paradował?....gościu kiedy powstawały baseny w tamtym miejscu budowano je od podstaw...
pisałem ci ...poszukaj starych info o tamtym terenie ,kiedy i jak je budowano...
więc teraz całuj mnie w dupkę ...
jeszcze napisz że chodziłeś z ojcem do Establishment Schweizerhaus, Wehrhaus na obiady...;D
albo lepiej...byłeś gondolierem na oczywiście niemieckich gondolach na Gondelstation...
szukaj w archiwach ,czytaj ,oglądaj stare zdjęcia ...nawet te z lat 1900 a zobaczysz na nich bardzo ciekawy obraz miasta ....żołnierzy w pruskich mundurach ...koszary Bluchera itp.
a później zatrzymaj się na latach 70-ych bo wtedy budowano baseny przy Spacerowej...
dzisiaj miałem bardzo pracowity dzień i nie chce mi się ciebie w czymś uświadamiać...wolę poleżakować i odpocząć bo jutro będzie podobnie...
Błysnąłeś Januszku tym wpisem błysnąłeś jak latarnia morska w Niechorzu. Gościu dał ci namiary byś zobaczył co tam było za Niemca. I ewidentnie było kąpielisko. Jak było to zostały po nim po wojnie jakieś ślady. Sądząc po tym co pisze , że chodził tam w początkach lat 60-tych pewnie na pozostałości tych budowli natrafił i je widział. I co mu sugerujesz by szukał w archiwach jak ci udowodnił co tam było. A już o tym ojcu i płaszczu to twój całkowity odlot. Swoimi wpisami robisz tu z siebie coraz większego buca. Oczywiście, że nowe baseny w 70-tych latach były budowane od nowa. Ale na miejscu starego poniemieckiego , co ci udowodnił. Tyle w temacie.