Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Manilift zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
12 lat temu kościół przy Rynku awansowano do godności Bazyliki Mniejszej
~~Pawi Ciemiernik niezalogowany
7 października 2024r. o 20:24
Ładna uroczystosc
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Karmelowopłowy Rokitnik niezalogowany
7 października 2024r. o 20:29
Mieliśmy tam księdze doktora ,kumplował się ze wszystkimi u władzy , bardzo znany kapłan , bardzo.!
~~Ceglastoróżowa Tawuła niezalogowany
7 października 2024r. o 20:30
Proszę nie poruszajcie tego tematu zaraz mi się przypomina treść książki " Plebania". Z całym szacunkiem dla p. Redaktora ale to temat troszkę... śliski. Znów może wywołac burze komentarzy. No chyba że o to chodzi by zapoznać się co mieszkańcy mają do powiedzenia
~~Wiki niezalogowany
7 października 2024r. o 20:47
No od tego remontu i godności Bazyliki się pogorszyło się pewnemu Proboszczowi, zaczął się jakoś tak dziwnie wypalać od środka z kochasiem
~~aninim niezalogowany
7 października 2024r. o 20:54
Temat rzeka... Mnie też pewien proboszcz poczęstował winem mszalnym. Taki gorzki smak w ciemnej butelce z długą szyja i naklejka taka pozłacana. Jak nie chciał.. m skosztować to mnie przekonał że Jezus też napił się wina by rozweselić serce...?? Nawet mnie chciał nauczył jak pić brudzia...
~~Anonim niezalogowany
7 października 2024r. o 22:56
A gdzie te piękne żyrandole widoczne na fotografii?? 690090432 przecież to jest symbol wiary...
Dzisiejsze żyrandole kościelne mają podobny kształt do starszych, ale są mniej ozdobne. Według niektórych źródeł okrąg symbolizuje niebo, a świece symbolizują dusze sprawiedliwych ludzi i aniołów, oświecając nas na ziemi . Coś mi się wydaje że Poszły do Żyda za panowania proboszcza Andrzeja... No ktoś musiał w końcu zarobić
~~Śliwkowy Brokuł niezalogowany
8 października 2024r. o 4:12
Wiara w pieniądze i władze nad owieczkami ! Buhahahahhahaha
~~Żonkilowy Jaśminowiec niezalogowany
8 października 2024r. o 5:46
~~Anonim napisał(a): A gdzie te piękne żyrandole widoczne na fotografii?? 690090432 przecież to jest symbol wiary...
Dzisiejsze żyrandole kościelne mają podobny kształt do starszych, ale są mniej ozdobne. Według niektórych źródeł okrąg symbolizuje niebo, a świece symbolizują dusze sprawiedliwych ludzi i aniołów, oświecając nas na ziemi . Coś mi się wydaje że Poszły do Żyda za panowania proboszcza Andrzeja... No ktoś musiał w końcu zarobić

Szoc
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza