Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA Wall Printers zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Śmiertelny wypadek na drodze wojewódzkiej 357 w Zebrzydowej, zginął potrącony rowerzysta
~~Groszkowa Brzoza niezalogowany
18 października 2024r. o 10:03
~~Szarożółta Żurawka napisał(a): Panie redaktorze to nie jest droga wojewódzka tylko Powiatowa od dwóch lat .

To.jest droga wojewódzka 357 ale jak się korzysta z wikipedia zamiast u źródła w ZDP. Poza tym dlaczego ma drogowskaz dw357 do Osiecznicy a z powrotem do Lubania? Skąd masz informacje ze to od 2lat?moze być w zarządzie powiatu ale dalej jest droga wojewódzka . Kierowca z 40 letnim stazem
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Bazyliszek niezalogowany
18 października 2024r. o 13:26
~~Groszkowa Brzoza napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Szarożółta Żurawka napisał(a): Panie redaktorze to nie jest droga wojewódzka tylko Powiatowa od dwóch lat .

To.jest droga wojewódzka 357 ale jak się korzysta z wikipedia zamiast u źródła w ZDP. Poza tym dlaczego ma drogowskaz dw357 do Osiecznicy a z powrotem do Lubania? Skąd masz informacje ze to od 2lat?moze być w zarządzie powiatu ale dalej jest droga wojewódzka . Kierowca z 40 letnim stazem
40 lat stażu w osobowym to 40 tys km przez całe życie
~~Oranżowy Wilczomlecz niezalogowany
18 października 2024r. o 13:56
~~Szarożółta Żurawka napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Miodowy Mieczyk napisał(a): To toyota musiała bardzo blisko jechać koło rowerzysty. Wyprzedzając rowerzystę drugim pasem drogi, by nie potrącił rowerzysty na chłopski rozum. Może teraz rada się ruszy i wreszcie zrobią chodnik o który mieszkańcy proszą kilka lat

Od lat ludzie żądają budowy chodnika ale ,władze mają to gdzieś ,to nie jest pierwsza ofiara na tym odcinku drogi , przed laty dosłownie kilkanaście metrów od dzisiejszej tragedii zginął młody chłopak i sprawcy do dzisiaj nie schwytano i osądzono .

czlowieku,co wspólnego tutaj ma budowa chodnika? Chodnik jest dla pieszego,dla rowerów jest droga rowerowa !!!Po chodniku nie można jeździć rowerem .
~~Szkarłatna Irga niezalogowany
18 października 2024r. o 14:08
~~Oranżowy Wilczomlecz napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Szarożółta Żurawka napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Miodowy Mieczyk napisał(a): To toyota musiała bardzo blisko jechać koło rowerzysty. Wyprzedzając rowerzystę drugim pasem drogi, by nie potrącił rowerzysty na chłopski rozum. Może teraz rada się ruszy i wreszcie zrobią chodnik o który mieszkańcy proszą kilka lat

Od lat ludzie żądają budowy chodnika ale ,władze mają to gdzieś ,to nie jest pierwsza ofiara na tym odcinku drogi , przed laty dosłownie kilkanaście metrów od dzisiejszej tragedii zginął młody chłopak i sprawcy do dzisiaj nie schwytano i osądzono .
czlowieku,co wspólnego tutaj ma budowa chodnika? Chodnik jest dla pieszego,dla rowerów jest droga rowerowa !!!Po chodniku nie można jeździć rowerem .

To ma wspólnego, że razem z chodnikiem miała być wybudowana trasa rowerowa.. nie wiesz to zamilcz
~~Kierowca polo niezalogowany
18 października 2024r. o 14:18
Jestem kierowcą samochodu i też jeżdżę rowerem. Powiem tak. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dużo w tym prawdy. Jeżdżę dużo rowerem i niestety muszę korzystać z dróg wojewódzkich bo NIE MA ŚCIEŻEK ROWEROWYCH!! A 5 km ścieżek to żaden luksus. Coś co jest standardem w innych krajach w Polsce jest luksusem i tylko w nielicznych miastach. Jeśli chce pokonać 100 km rowerem na trasie Bolesławiec-Lubań- Zgorzelec to nie na opcji aby nie jechać obok samochodów. Stała się tragedia. Ani ten kierowca ani rowerzysta nie mieli zamiaru wziąć udziału w takim zdarzeniu. Pomyście co możecie sami zrobić na przyszłość. Ja jeżdżę rowerem oświetlony nawet w dzień, lusterko to podstawa i znajomość przepisów!! Czasami jak widzę że ktoś za mną jedzie szybko jestem ba zakręcie a z przeciwka jedzie auto, które ja widzę a ten za mną nie to sygnalizuję ręką że będę skręcać w lewo i obserwuję czy zwalnia. Po chwili on już widzi i nie wyprzedza a ja i tak obserwuję w lusterku co zrobi kierowca za mną. Jak jadę samochodem to nie wyprzedzam rowerzystów na trzeciego. A to też często się zdarza. Pamiętajmy życzę I zdrowie ma się tylko jedno. I nikt z nas nie chce przeżywać takich sytuacji. Szerokiej i bezpiecznej drogi Wam i sobie życzę.
~~Szmaragdowozielona Wiśnia niezalogowany
18 października 2024r. o 15:09
~~Groszkowa Brzoza napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Szarożółta Żurawka napisał(a): Panie redaktorze to nie jest droga wojewódzka tylko Powiatowa od dwóch lat .

~~Bazyliszek napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Groszkowa Brzoza napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Szarożółta Żurawka napisał(a): Panie redaktorze to nie jest droga wojewódzka tylko Powiatowa od dwóch lat .

To.jest droga wojewódzka 357 ale jak się korzysta z wikipedia zamiast u źródła w ZDP. Poza tym dlaczego ma drogowskaz dw357 do Osiecznicy a z powrotem do Lubania? Skąd masz informacje ze to od 2lat?moze być w zarządzie powiatu ale dalej jest droga wojewódzka . Kierowca z 40 letnim stazem40 lat stażu w osobowym to 40 tys km przez całe życie

Tak się składa że mam udukementowane zaznaczam 5mln przejechanych kilometrów z tego 210 tys za kołem podviegunowym w Skandynawia. Zwiedziłem prawie cała Europe i nie tylko . Jeżeli masz taki wynik to się pochwal. Udejomentowany a jak nie to s....... aj.. Wypowiedź się w przedszkolu może uwierzą szczylu......
~~JP3 niezalogowany
18 października 2024r. o 16:11
~~Kierowca polo napisał(a): Jestem kierowcą samochodu i też jeżdżę rowerem. Powiem tak. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dużo w tym prawdy. Jeżdżę dużo rowerem i niestety muszę korzystać z dróg wojewódzkich bo NIE MA ŚCIEŻEK ROWEROWYCH!! A 5 km ścieżek to żaden luksus. Coś co jest standardem w innych krajach w Polsce jest luksusem i tylko w nielicznych miastach. Jeśli chce pokonać 100 km  rowerem na trasie Bolesławiec-Lubań- Zgorzelec to nie na opcji aby nie jechać obok samochodów. Stała się tragedia. Ani ten kierowca ani rowerzysta nie mieli zamiaru wziąć udziału w takim zdarzeniu. Pomyście co możecie sami zrobić na przyszłość. Ja jeżdżę rowerem oświetlony nawet w dzień, lusterko to podstawa i znajomość przepisów!! Czasami jak widzę że ktoś za mną jedzie szybko jestem ba zakręcie a z przeciwka jedzie auto, które ja widzę a ten za mną nie to sygnalizuję ręką że będę skręcać w lewo i obserwuję czy zwalnia. Po chwili on już widzi i nie wyprzedza a ja i tak obserwuję w lusterku co zrobi kierowca za mną. Jak jadę samochodem to nie wyprzedzam rowerzystów na trzeciego. A to też często się zdarza. Pamiętajmy życzę I zdrowie ma się tylko jedno. I nikt z nas nie chce przeżywać takich sytuacji. Szerokiej i bezpiecznej drogi Wam i sobie życzę.

Jedyny sensowny komentarz do tej tragicznej sytuacji.
~~Koralowy Powojnik niezalogowany
18 października 2024r. o 17:31
~~Bazyliszek napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Groszkowa Brzoza napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Szarożółta Żurawka napisał(a): Panie redaktorze to nie jest droga wojewódzka tylko Powiatowa od dwóch lat .

To.jest droga wojewódzka 357 ale jak się korzysta z wikipedia zamiast u źródła w ZDP. Poza tym dlaczego ma drogowskaz dw357 do Osiecznicy a z powrotem do Lubania? Skąd masz informacje ze to od 2lat?moze być w zarządzie powiatu ale dalej jest droga wojewódzka . Kierowca z 40 letnim stazem40 lat stażu w osobowym to 40 tys km przez całe życie

Robisz 85km miesięcznie jezdzac osobówka? Co za bzdury. Chyba jakiś busiarz albo butloszczoch to pisał xD u Was z rozumem i matematyką na bakier, co za dzban
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza