Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
75 lat Wojskowego Koła Łowieckiego "Szarak" z Bolesławca [WIDEO, FOTOREPORTAŻ, SONDA]
29
Bernard
wczoraj o 9:52
4 procent istot na tej za...nej przez nas skutkami naszego „rozwoju” planecie, to dzikie zwierzęta. Około półtora procent wszystkich ssaków na niej stanowią te żyjące dziko. 60 procent to ssaki hodowlane! W ciągu minionych 40 lat populacje dzikich zwierząt zmalały o 60 procent. Proponuję przeczytać te zdania ponownie.

Więcej tutaj:
https://www.bobrzanie.pl/2023/02/07/ambony-jak-szubienice/

Zastosowana autokorekta

bobrzanie.pl
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ciemnozielona Margerytka niezalogowany
wczoraj o 10:28
Bernard napisał(a): 4 procent istot na tej za...nej przez nas skutkami naszego „rozwoju” planecie, to dzikie zwierzęta. Około półtora procent wszystkich ssaków na niej stanowią te żyjące dziko. 60 procent to ssaki hodowlane! W ciągu minionych 40 lat populacje dzikich zwierząt zmalały o 60 procent. Proponuję przeczytać te zdania ponownie.

Więcej tutaj:
https://www.bobrzanie.pl/2023/02/07/ambony-jak-szubienice/Zastosowana autokorekta[/c
Bernard napisał(a): 4 procent istot na tej za...nej przez nas skutkami naszego „rozwoju” planecie, to dzikie zwierzęta. Około półtora procent wszystkich ssaków na niej stanowią te żyjące dziko. 60 procent to ssaki hodowlane! W ciągu minionych 40 lat populacje dzikich zwierząt zmalały o 60 procent. Proponuję przeczytać te zdania ponownie.

Więcej tutaj:
https://www.bobrzanie.pl/2023/02/07/ambony-jak-szubienice/Zastosowana autokorekta

100/100
~~Wiśniowa Morwa niezalogowany
wczoraj o 10:42
~~Kasztanowoczerwona Lawenda napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Różowy Klon napisał(a): W myśliwych jest mocno zakodowana potrzeba zabijania.To nie jest normalne, aby z tego robić hobby.Powinni być przebadani przez lekarza psychiatrę lub psychologa.

Wkleję ci dobry cytat z neta :

" Bez myślistwa populacja zwierzyny będzie się znacznie zwiększać, a przyroda zacznie się regulować samodzielnie. Nie jest to jednak prawidłowe podejście — regulacja ekosystemu w ten sposób byłaby trudna, i można nawet napisać, że niemożliwa. Czy myślistwo jest potrzebne? Zdecydowanie tak. "

teraz mam nadzieje, że przeprosisz za swoje słowa.

Mozesz sie leczyć i zmien portaliki z propagandą, moze po prostu powrót do szkoly... nauczyc sie czytac ze zrozumieniem i weryfikowac zrodla
~~Wiśniowa Morwa niezalogowany
wczoraj o 10:44
~~Jerzy Matuszewski napisał(a): Wszystkich, którzy nazywają myśliwych mordercami chcę zapytać; czy są weganami? Trudno jest polemizować z mięsem, które żre mięso - najczęściej zdechłe kurczaki. Oglądnijcie jakikolwiek film z ubojni zwierząt. Tam zobaczycie co to bestialstwo. Myśliwy uśmierca zwierzę w ułamku sekundy. Pomijam tutaj przejawy bestialstwa, które się zdarzają wśród polujących i trzeba tych pseudo myśliwych wyeliminować z szeregu PZŁ. Trzeba też pozbawić prawa do posiadania broni tych, którzy strzelają do nierozpoznanego celu i prostacko tłumaczą się, że strzelali do dzika. Myśliwy - ten etyczny łowca, nie pociągnie za spust jeśli nie jest na 100 % pewny rozpoznanego celu. To bardzo łatwo zajadać się mięsem ubitym przez kogoś innego i z pełnymi ustami wykrzykiwać bandyci pod adresem łowcy. Na temat roli myśliwych w utrzymaniu równowagi w zurbanizowanym środowisku nie będę się wypowiadał, bo nie dostrzegam wśród piszących możliwości zrozumienia tego zagadnienia. Spożywanie potraw zmodyfikowanych genetycznie, pełnych sterydów czy hormonów wzrostu oraz prostacka propaganda zrobiły swoje. Ja pozostanę przy najzdrowszym mięsie, a wy dalej spożywajcie to, co omijam z daleka - chociażby z powodu skiśniętego i stęchłego zapachu.

Jestem weganką od 15 lat. Łowieckie tradycje w rodzinie i zwyrodnialcy przy rodzinnym stole mnie do tego sklonily
~~Ciemnozielona Margerytka niezalogowany
wczoraj o 11:23
~~Jerzy Matuszewski napisał(a): Wszystkich, którzy nazywają myśliwych mordercami chcę zapytać; czy są weganami? Trudno jest polemizować z mięsem, które żre mięso - najczęściej zdechłe kurczaki. Oglądnijcie jakikolwiek film z ubojni zwierząt. Tam zobaczycie co to bestialstwo. Myśliwy uśmierca zwierzę w ułamku sekundy. Pomijam tutaj przejawy bestialstwa, które się zdarzają wśród polujących i trzeba tych pseudo myśliwych wyeliminować z szeregu PZŁ. Trzeba też pozbawić prawa do posiadania broni tych, którzy strzelają do nierozpoznanego celu i prostacko tłumaczą się, że strzelali do dzika. Myśliwy - ten etyczny łowca, nie pociągnie za spust jeśli nie jest na 100 % pewny rozpoznanego celu. To bardzo łatwo zajadać się mięsem ubitym przez kogoś innego i z pełnymi ustami wykrzykiwać bandyci pod adresem łowcy. Na temat roli myśliwych w utrzymaniu równowagi w zurbanizowanym środowisku nie będę się wypowiadał, bo nie dostrzegam wśród piszących możliwości zrozumienia tego zagadnienia. Spożywanie potraw zmodyfikowanych genetycznie, pełnych sterydów czy hormonów wzrostu oraz prostacka propaganda zrobiły swoje. Ja pozostanę przy najzdrowszym mięsie, a wy dalej spożywajcie to, co omijam z daleka - chociażby z powodu skiśniętego i stęchłego zapachu.[/c
Co to jest "etyczny myśliwy"?To chyba taki ,
który ŻEBY PRZEŻYĆ ,biegał za mamutem z łukiem i strzałą ,Obecni w tych czasach CZŁONKOWIE(hihi) kół łowieckich,nijak mi do tego nie pasują.
~~Ww niezalogowany
wczoraj o 12:19
Nie potrafię pojąć jak można mieć przyjemność w zabijaniu.
29
Bernard
wczoraj o 12:39
~~Ww napisał(a): Nie potrafię pojąć jak można mieć przyjemność w zabijaniu.

Oj tam, zaraz przyjemność... To służba : )
75 lat pomnożyć przez liczbę członków koła a to pomnożyć przez średnią ilość zabitych zwierząt.

Aż się prosi o tytuł:

75 lat zabijania
Świętowali krwawe plony

bobrzanie.pl
~~Bladożółty Dziewięćsił niezalogowany
wczoraj o 13:17
~~Wiśniowa Morwa napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Jerzy Matuszewski napisał(a): Wszystkich, którzy nazywają myśliwych mordercami chcę zapytać; czy są weganami? Trudno jest polemizować z mięsem, które żre mięso - najczęściej zdechłe kurczaki. Oglądnijcie jakikolwiek film z ubojni zwierząt. Tam zobaczycie co to bestialstwo. Myśliwy uśmierca zwierzę w ułamku sekundy. Pomijam tutaj przejawy bestialstwa, które się zdarzają wśród polujących i trzeba tych pseudo myśliwych wyeliminować z szeregu PZŁ. Trzeba też pozbawić prawa do posiadania broni tych, którzy strzelają do nierozpoznanego celu i prostacko tłumaczą się, że strzelali do dzika. Myśliwy - ten etyczny łowca, nie pociągnie za spust jeśli nie jest na 100 % pewny rozpoznanego celu. To bardzo łatwo zajadać się mięsem ubitym przez kogoś innego i z pełnymi ustami wykrzykiwać bandyci pod adresem łowcy. Na temat roli myśliwych w utrzymaniu równowagi w zurbanizowanym środowisku nie będę się wypowiadał, bo nie dostrzegam wśród piszących możliwości zrozumienia tego zagadnienia. Spożywanie potraw zmodyfikowanych genetycznie, pełnych sterydów czy hormonów wzrostu oraz prostacka propaganda zrobiły swoje. Ja pozostanę przy najzdrowszym mięsie, a wy dalej spożywajcie to, co omijam z daleka - chociażby z powodu skiśniętego i stęchłego zapachu.

Jestem weganką od 15 lat. Łowieckie tradycje w rodzinie i zwyrodnialcy przy rodzinnym stole mnie do tego sklonily

Szczerze współczuję. Tradycja łowiecka w mojej rodzinie liczona w stuleciach i żadnego zwyrodnialca.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza