Poczytałam o KOMERCYJNYM Oddziale Psychiatrycznym dla dzieci –tym który tak wzburzył opinie –o którym mówił nagannie minister zdrowia Niedzielski-który poruszył serca ludzi ,rodziców szukających pomocy za cenę nie bagatelną 8400 złotych za tydzień pobytu ..w szpitalu publicznym SPZOZ Bolesławiec.
Na stronie starostwa znalazłam uchwałe LVII/322/2023
w sprawie zmiany Statutu samodzielnego publicznego zakładu opieki zdrowotnej pod nazwą
„ Zespół Opieki Zdrowotnej w Bolesławcu”
W paragrafie 14 ust 3 „ w skład Szpitala powiatowego wchodzą następujące komórki organizacyjne:
Tu nastepuje wymienienie wszystkich …..i pojawia się:
na miejscu 16 tym-Oddział psychiatryczny dla dzieci!!!!!
Nie było w tej uchwale ze jest to Oddział KOMERCYJNY Psychiatri dla dzieci !!!!
Czy radni poprzedniej kadencji o planach dyrektora nie wiedzieli??? i głosowali za zwykłym oddziałem…mhmm
Czy to chochlik drukarski czy celowe działanie????
Czy by nie wzbudziło podejrzeń i nie wstrzymało druku w Dzienniku urzędowym województwa?
Tak mi to nasunęło skojarzenie z aferą Rywina :
"""…) lub czasopisma – fragment zdania usunięty z przyjętego w 2002 rządowego projektu nowelizacji ustawy o radiofoni i telewizji -zmieniający sens i zakres obowiązywania niektórych kluczowych ustaleń tej ustawy.""""
Subiektywnie to mam mieszane uczucia gdy słowo KOMERCYJNY nie pojawia się w uchwale------,radni głosują za publicznym oddziałem-w publicznym szpitalu!
Ale” KOMERCYJNY” widnieje na tablicy budynku wyremontowanego za 4 mln złotych/ wg medialnych doniesień/ do tego celu .KIEDY DECYZJA ZAPADŁA???
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.