Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Media Expert zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

KOMERCYJNY ODDZIAŁ

~~jaki to problem niezalogowany
29 listopada 2024r. o 22:04
A jaki to problem, że w uchwale nie ma słowa "komercyjny". Dawno już (od 2022) nie ma Oddziału Zakaźnego a na stronie internetowej szpitala pod linkiem "Oddziały" jak najbardziej JEST
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Brązowoszara Porzeczka niezalogowany
30 listopada 2024r. o 10:42
~~jaki to problem napisał(a): A jaki to problem, że w uchwale nie ma słowa "komercyjny". Dawno już (od 2022) nie ma Oddziału Zakaźnego a na stronie internetowej szpitala pod linkiem "Oddziały" jak najbardziej JEST

UCHWAŁA NR LVII/322/2023
RADY POWIATU BOLESŁAWIECKIEGO
z dnia 2 marca 2023 r.
w sprawie zmiany Statutu samodzielnego publicznego zakładu opieki zdrowotnej
pod nazwą: „Zespół Opieki Zdrowotnej w Bolesławcu"

/………/
2) § 14 ust. 3 otrzymuje nowe brzmienie:
„W skład Szpitala Powiatowego wchodzą następujące komórki organizacyjne:
1) oddział chorób wewnętrznych z:
a) pracownią badań nieinwazyjnych (EKG),
2) oddział anestezjologii i intensywnej terapii,
3) blok operacyjny,
4) oddział chorób zakaźnych,
5) oddział pediatryczny,
6) oddział ginekologiczno - położniczy,
a) podooddział neonatologiczny,
7) oddział chirurgii ogólnej z:
a) pododdziałem chirurgii onkologicznej,
8) oddział chirurgii urazowo - ortopedycznej,
9) apteka szpitalna,
10) szpitalny oddział ratunkowy,
a) nocna i świąteczna opieka zdrowotna,
11) centralna sterylizatornia,
12) szkoła rodzenia,
13) dział fizjoterapii,
14) stacja dializ,
15) oddział urologiczny,
16) oddział psychiatryczny dla dzieci.”;

I nie ma słowa :o „KOMERCYJNYM” A jest O ZWYKŁYM ODDZIALE PSYCHIATRI DZIECIECEJ/publicznym sugerujący kontrakt z NFZ - a i jest oddział zakażny który nie istnieje

Czy zatem podpisujący się i głosujacy nie zostali wprowadzeni w bład i głosami swoimi potwierdzili nie prawde??Czy zarząd szpitala –Dyr. Kamil Barczyk może wszystko?

A nikt nie trzyma nadzoru-poczawszy od rady społecznej , rady powiatu,komisji zdrowia i zarządu powiatu?

Panie, to jest drogeria, ja tutaj mięso mam!!"
"Bo to jest miś na miarę naszych czasów i możliwości" :P
~~Płowożółte Przymiotno niezalogowany
30 listopada 2024r. o 22:34
To pięknie się radni i rada społeczna ośmieszyli....a Starosta dalej ten sam.
~~Cyklamenowy Słoneczniczek niezalogowany
1 grudnia 2024r. o 19:16
Powiat moze się zorientuje jakie szpital ma oddziały ;)
~~Brunatnorudy Słonecznik niezalogowany
24 min. temu
~~Ciemnoczekoladowa Miodunka napisał(a): """"""Poczytałam o KOMERCYJNYM Oddziale Psychiatrycznym dla dzieci –tym który tak wzburzył opinie –o którym mówił nagannie minister zdrowia Niedzielski-który poruszył serca ludzi ,rodziców szukających pomocy za cenę nie bagatelną 8400 złotych za tydzień pobytu ..w szpitalu publicznym SPZOZ Bolesławiec.
Restauracje w Bolesławcu

Na stronie starostwa znalazłam uchwałe LVII/322/2023
w sprawie zmiany Statutu samodzielnego publicznego zakładu opieki zdrowotnej pod nazwą
„ Zespół Opieki Zdrowotnej w Bolesławcu”

W paragrafie 14 ust 3 „ w skład Szpitala powiatowego wchodzą następujące komórki organizacyjne:

Tu nastepuje wymienienie wszystkich …..i pojawia się:

na miejscu 16 tym-Oddział psychiatryczny dla dzieci!!!!!

Nie było w tej uchwale ze jest to Oddział KOMERCYJNY Psychiatri dla dzieci !!!!

Czy radni poprzedniej kadencji o planach dyrektora nie wiedzieli??? i głosowali za zwykłym oddziałem…mhmm
Noclegi w Bolesławcu

Czy to chochlik drukarski czy celowe działanie????

Czy by nie wzbudziło podejrzeń i nie wstrzymało druku w Dzienniku urzędowym województwa?

Tak mi to nasunęło skojarzenie z aferą Rywina :

…) lub czasopisma – fragment zdania usunięty z przyjętego w 2002 rządowego projektu nowelizacji ustawy o radiofoni i telewizji -zmieniający sens i zakres obowiązywania niektórych kluczowych ustaleń tej ustawy.

Subiektywnie to mam mieszane uczucia gdy słowo KOMERCYJNY nie pojawia się w uchwale------,radni głosują za publicznym oddziałem-w publicznym szpitalu!
Ale” KOMERCYJNY” widniał na tablicy budynku wyremontowanego za 4 mln złotych/ wg medialnych doniesień/ do tego celu .Dlaczego w uchwale znikneło lub nie pojawiło się słowo Komercyjny???"""

Zaczyna wygladać to rozwojowo""""

Panie Gabrysiak parę słówek na wytłumaczenie tej sytuacji.

Myk z "zapomnieniem" słowa komercyjny sprawiły że służby wojewody zaakceptowały....czyli afera Rywina na miarę starostwa ,Starosty i dyr Barczyka.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.