~~Ciemnobrązowa Budleja napisał(a): Wszystkich ruskich którzy mieszkają w Polsce ( nieważne czy mieszkaja od wczoraj czy od zawsze) powinno się deportować prosto do ich metczki rosyji ! Zabierając wszystko co mają! Nie przypominam sobie żeby cokolwiek zrobili dla naszego narodu dobrego !! Ale napewno jakieś onuce zaraz zaczną mi przypominać zasługi Stalina i innych czerwonych szmat !!
~~Ciemnobrązowa Budleja napisał(a): Wszystkich ruskich którzy mieszkają w Polsce ( nieważne czy mieszkaja od wczoraj czy od zawsze) powinno się deportować prosto do ich metczki rosyji ! Zabierając wszystko co mają! Nie przypominam sobie żeby cokolwiek zrobili dla naszego narodu dobrego !! Ale napewno jakieś onuce zaraz zaczną mi przypominać zasługi Stalina i innych czerwonych szmat !!
~~Pszeniczna Hortensja napisał(a): Dobrze ze teraz nikt nie ma takich zamiarow
~~Antek napisał(a):Ktoś napisał: ~~Pszeniczna Hortensja napisał(a): Dobrze ze teraz nikt nie ma takich zamiarow
Tak zapisano, a jak było to wiedza tylko ci co żyli w tamtych czasach. Nie tylko w piosence Rosiewicza byli przebierańcy. Szabrownicy przebierali się za czerwono armistow i kradli co się dało i wywozili do centralnej Polski. W tym temacie autor nie bardzo się orientuje. Pisano w papierach co było wygodne.