~~Indygowa Kobea napisał(a): ''Pomnik swoim wyglądem nawiązuje do legendarnej pieśni Mury, śpiewanej przez Jacka Kaczmarskiego. Oprócz słynnego logo Solidarności na pomniku umieszczono także znany cytat bł. ks. Jerzego Popiełuszki, będący dewizą wielu działaczy ówczesnego podziemia antykomunistycznego - Zło dobrem zwyciężaj. ''
a kurczę ...
a ja myślałem że ten pomnik swoim wyglądem nawiązuje do ''cegiełek'' stoczniowych które bezczelnie zapierd...lił Tadzio ''szybka rączka'' ....
a cytat?...cytat o kant dupy rozbić skoro pamięta się pewien artykuł jaki pojawił się na forum opisujący słowa Razika i jakiegoś klechy...
''Uderzające było także wystąpienie, odczytane przez byłego działacza "Solidarności" z Bolesławca Jana Filipka. Dzieliło ono społeczeństwo na tych z "normalnych, mających rodzinę" i na tych z LGBT. Homofobiczne przemówienie Filipka stanęło w sprzeczności z myślą zawartą na samym pomniku - "Zło dobrem zwyciężaj"
Ksiądz prałat Gołębiowski, kapelan bolesławieckiej "Solidarności" straszył bolesławian Niemcami. Twierdził, że "musimy walczyć o wiarę i kościół katolicki, bo nie możemy dopuścić do tego abyśmy tak jak Niemcy byli krajem muzułmańskim". Wygląda na to, że prałat dawno nie był poza granicami naszego państwa.''
więc jak wygląda dzisiaj ta ''pamięć''?
''klapa, rąsia, buźka, goździk". to idealne podsumowanie...
banda hipokrytów która nawet słowem nie wspomniała o Wałęsie na którym poszły miliony zwykłych ,szarych Polaków a których ''wydymano'' bo najważniejsze było dobro ''koryciarzy''...
takżeten i jakbyco....
warto czytać bo warto wiedzieć.... A wiesz kim był Wałęsa ps.BOLEK?warto czytać bo warto wiedzieć!
~~Rezedowa Sasanka napisał(a):Ktoś napisał: ~~Indygowa Kobea napisał(a): ''Pomnik swoim wyglądem nawiązuje do legendarnej pieśni Mury, śpiewanej przez Jacka Kaczmarskiego. Oprócz słynnego logo Solidarności na pomniku umieszczono także znany cytat bł. ks. Jerzego Popiełuszki, będący dewizą wielu działaczy ówczesnego podziemia antykomunistycznego - Zło dobrem zwyciężaj. ''
a kurczę ...
a ja myślałem że ten pomnik swoim wyglądem nawiązuje do ''cegiełek'' stoczniowych które bezczelnie zapierd...lił Tadzio ''szybka rączka'' ....
a cytat?...cytat o kant dupy rozbić skoro pamięta się pewien artykuł jaki pojawił się na forum opisujący słowa Razika i jakiegoś klechy...
''Uderzające było także wystąpienie, odczytane przez byłego działacza "Solidarności" z Bolesławca Jana Filipka. Dzieliło ono społeczeństwo na tych z "normalnych, mających rodzinę" i na tych z LGBT. Homofobiczne przemówienie Filipka stanęło w sprzeczności z myślą zawartą na samym pomniku - "Zło dobrem zwyciężaj"
Ksiądz prałat Gołębiowski, kapelan bolesławieckiej "Solidarności" straszył bolesławian Niemcami. Twierdził, że "musimy walczyć o wiarę i kościół katolicki, bo nie możemy dopuścić do tego abyśmy tak jak Niemcy byli krajem muzułmańskim". Wygląda na to, że prałat dawno nie był poza granicami naszego państwa.''
więc jak wygląda dzisiaj ta ''pamięć''?
''klapa, rąsia, buźka, goździk". to idealne podsumowanie...
banda hipokrytów która nawet słowem nie wspomniała o Wałęsie na którym poszły miliony zwykłych ,szarych Polaków a których ''wydymano'' bo najważniejsze było dobro ''koryciarzy''...
takżeten i jakbyco....
warto czytać bo warto wiedzieć.... A wiesz kim był Wałęsa ps.BOLEK?warto czytać bo warto wiedzieć!
a wiesz kim była Balbinka?...kim był Student?
wymieniał bym więcej tylko po co? ...dla kogo? ;D
~~Brudnozielona Metasekwoja napisał(a): Stan wojenny był spoko. Żołnierze stali na klatkach, robiło im się kawę, herbatę. Byli mili i w ogóle. Tak to pamiętamja nie stałem tam gdzie stało zomo