~~Zielonkawobrązowa Imperata niezalogowany 19 godz. 11 min. temu
Jak już jesteś w szpitalu to i tak przy leczeniu jeżeli potrzeba to użyją sprzętu z WOŚP a ty grzecznie popatrzysz , opuścisz wzrok i zaczniesz się leczyć... wtedy wszelkie podziału nie będą już ważne bo ważne będzie twoje zdrowie! Wszystkie cwaniaczki ...
~~Kupiłem nick niezalogowany 15 godz. 23 min. temu
Zielonkawobrązowa Imperata
A jak ktoś się nie leczy w Polsce ??
Kolejne sprawa taki sprzęt powinien być kupiony przez państwo i zamiast być tam naklejone śmieszne serduszko powinien być naklejony orzeł z napisem kupione przez państwo tak jak było to z laptopami.
J€bać Owsiaka i jego WOŚP … od kupna sprzętu jest państwo.
~~Kupiłem nick niezalogowany 15 godz. 18 min. temu
Tak jak wcześniej ktoś tu napisał … on przez cały okres WOŚP zebrał 2 miliardy złotych a rocznie do skarbu państwa za nasze składki zdrowotne wpływa 200 miliardów złotych. I to rząd taki sprzęt powinien kupić a idea Owsiaka powinna pomagać osobom którzy żebrają na zrzutkach.
Jak tak lubicie pomagać to może mi pomożecie ??? W Bolesławcu jest 38 tys mieszkańców , niech mi każdy mieszkaniec Bolesławca wyślę 1 złotówkę na konto a w tytule niech wpisze „SUDAN POŁUDNIOWY”. To dzięki wam pojadę do Sudanu południowego. Dziękuje
Sprawa jest jasna. Każdy kto chce ma prawo wspierać WOŚP. Ale też wszyscy powinni wiedzieć ile kosztuje z naszych podatków organizacja takiej imprezy (wynajem sali itd.). Niezależnie od tego czy idea jest słuszna czy nie, wspieranie przez miasta, spółki skarbu państwa inne organizacje opłacane z podatków, tylko jednej fundacji na tak dużą skalę może budzić niezadowolenie. Gdyby te same podmioty bezpośrednio przekazały wszystkie te środki do służby zdrowia efekt mógłby być większy. Niemniej zasmuca poziom dyskusji na tym forum. Zarówno ze strony ultrazwolenników, jak i ultraprzeciwników padają słowa nie świadczące o spokojnej i kulturalnej debacie. Na koniec odpowiedź na jeden argument podany przez redakcję (skoro polityka ma prawo ingerować w WOŚP, to J. Owsiak może ingerować w politykę). Owszem ma prawo, ale musi się spodziewać niezadowolenia części społeczeństwa. Odpowiadając na co tu mówić najpłytszy i najmniej rozsądny argument "jak nie wspierasz to nie lecz się sprzętem zakupionym przez WOŚP". To jest typowy szantaż i próba wpływania na innych. Wyobraźmy sobie sytuację, że część mieszkańców zrobiła zrzutkę i wyremontowała lokalny plac zabaw. Czy w związku z tym dzieci, których rodzice nie wsparli tej inicjatywy, nie mogą się bawić, mimo iż miejsce jest publiczne? Oczywiście jest to przejaskrawione porównanie, ale pokazuje pewien schemat myślenia
~~Niebieska Roszpunka niezalogowany 14 godz. 3 min. temu
Pamiętacie bannery WOŚP przed wyborami "Pokonajmy to zło, wygrajmy!" dużą czcionką, a poniżej mało widoczne "z spesą"? To była dla mnie granica, którą Owsiak przekroczył. Z pieniędzy darczyńców, również datków nie tylko wyborców PO ufundowano de facto banery wyborcze, a nie promujące walkę z sepsą. To pokazało na ile chodzi tu pomoc ludziom, a na ile o politykę i ogromne pieniądze. Smutne to wszystko...
~~Butelkowe Parzydło niezalogowany 13 godz. 54 min. temu
czy w tym kraju naprawdę nie ma innych problemów niż wośp który tak naprawdę nic szpitalom nie daje tylko DZIERŻAWI LUB LEASINGUJE??? płace potrójną składkę zdrowotną i mam w d...e czy sprzęt który zostałby użyty na moje potrzeby ma serduszko czy nie, wośp wnosi do służby zdrowia 0,1% nakładów, więc nie zesr...jcie się , jurasek zdrowo doi na boku i wydaje na gadżety czy swoje festiwale, nara
~~Woskowożółta Forsycja niezalogowany 13 godz. 45 min. temu
Jesteście smutnymi ludźmi, którzy nie wiedzą lub nie chcą widzieć, że WOŚP nie tylko pomaga ale także uczy dobroci i pokory do drugiego człowieka. Ich serduszka są prawdziwymi odznakami ludzkiej pomocy i miłości. Wspieram ich od wielu wielu lat i wspierać będę.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.