~~Żółta Sasanka napisał(a):Ktoś napisał: ~~Złocistoruda Aronia napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~On napisał(a): Odnośnie wiązania Pawła z Kolonią , był Pan autor artykułu na rowku ? Tam gdzie te dzieci trenują i grają ? To proszę porównać jakie mają warunki do grania i trenowania inne miejskie kluby nie związane z Panem Pawłem a jak trenują i grają zawodnicy kolonii a przecież mając takie układy powinny mieć wszystko!
Tak, byliśmy na nieistniejącym OWS i od lat rozpadającymi się kontenerami na Rajskiej. Błagam. Ciekawe co będzie, jak plotki o dofinansowaniu boiska na na tzw rowku okażą się prawdziwe. Tik tak. xD
A więc chętnie dzieci koloni zamienią rowek na nieistniejący ows czy rajską , jeżeli rzeczywiście milion pójdzie na remont boiska dla koloni bo Pan Paweł jest u władzy to kogo ma u władzy i gdzie Boleslavia że powstał stadion lekkoatletyczny za dziesiątki milionów złotych !!!! Może tym też się zajmiemy , i gdzie Pan redaktor był jak przez lata kolonia była całkowicie pomijana przy rozdawaniu środków , proszę mi podesłać jakieś artykuły bo być może czegoś nie czytałem , w tym momencie skończył się monopol bksu na piłkę nożną i miasto to widzi , deklaracja 250 dzieci a tworzą treningi uzupełniające bo nie mają juniorów do gry w lidze , składka 300 zł ( kolonia chyba nie całe 100 zł) to policzmy , 300 x 250 daje nam 75 tys miesięcznie , po co to w ogóle dotować , a może sprawdzimy ile kluby dostały w zeszłym roku od obywateli miasta ? Czyli ile pieniędzy wpłynęło z 1,5 procenta przekazywanego podatku od mieszkańców , to świadczy komu ludzie ufają , niech się kluby pochwalą , bitwa o pieniądze trwa tylko szkoda że to między klubami . Ale w gruncie rzeczy chyba klub kolonia może na tym tylko zyskać bo nagle sprawił że wszyscy inni Go zauważyli i sprawia że inni się stresują gdy o nim słyszą , oby jeszcze powstał na rowku nowy obiekt , jeżeli to dzięki Panu Pawłowi to ja Go chce mieć u siebie w firmie , Mały wielki człowiek , pozdrawiam
Skąd taka informacja że BKS ma składkę 300zl? Druga sprawa Boleslavia, klub który wychowuje sportowców na poziomie krajowym i posiada mistrza Europy. Takich sukcesów na rowku czy w FA szybko nie będzie (jeżeli kiedykolwiek będą). Mamy siatkówkę, koszykówkę, a do ustania tylko ta piłka nożna, a jak przychodzi do gry na poważniejszym poziomie to sprowadza się anonimowych kopaczy z zagranicy. Dzieci omamione wizja Lewandowskiego przekraczając pewien wiek wypadają z maszynki do robienia pieniędzy (FA trenuje bodajże do 12 roku życia) i lądują w najlepszym układzie w B klasie. Setki jak nie tysiące dzieci trenuję w tym mieście piłkę nożną pytanie ilu z nich gra chociażby na poziomie pierwszej ligi?
~~Kibic napisał(a): Moje dziecko gra w Akademii Młodego Piłkarza, to jedyny klub w mieście i okolicy, gdzie młodziki grają w 2 lidze wojewódzkiej. Już 4 sezon zaczynają i nie odbiegają umiejętnościami od np. Zagłębia, który jest m .in. ich przeciwnikiem. No ale widzę, że mało kto w Bolesławcu orientuję się w sukcesach sportowych dzieci. Bo lokalne gazety, radni i ważni tego powiatu takich Bolesławiec attractions
osiągnięć nie promują. AMP i tak szkoli najlepiej i ma wiele talentów, którzy są rozchwytywani do okolicznych szkółek piłkarskich.
~~Pomarańczowoczerwony Wiąz napisał(a): ~~Żółta Sasanka napisał(a): Ktoś napisał: ~~Złocistoruda Aronia napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~On napisał(a): Odnośnie wiązania Pawła z Kolonią , był Pan autor artykułu na rowku ? Tam gdzie te dzieci trenują i grają ? To proszę porównać jakie mają warunki do grania i trenowania inne miejskie kluby nie związane z Panem Pawłem a jak trenują i grają zawodnicy kolonii a przecież mając takie układy powinny mieć wszystko!
Tak, byliśmy na nieistniejącym OWS i od lat rozpadającymi się kontenerami na Rajskiej. Błagam. Ciekawe co będzie, jak plotki o dofinansowaniu boiska na na tzw rowku okażą się prawdziwe. Tik tak. xD
A więc chętnie dzieci koloni zamienią rowek na nieistniejący ows czy rajską , jeżeli rzeczywiście milion pójdzie na remont boiska dla koloni bo Pan Paweł jest u władzy to kogo ma u władzy i gdzie Boleslavia że powstał stadion lekkoatletyczny za dziesiątki milionów złotych !!!! Może tym też się zajmiemy , i gdzie Pan redaktor był jak przez lata kolonia była całkowicie pomijana przy rozdawaniu środków , proszę mi podesłać jakieś artykuły bo być może czegoś nie czytałem , w tym momencie skończył się monopol bksu na piłkę nożną i miasto to widzi , deklaracja 250 dzieci a tworzą treningi uzupełniające bo nie mają juniorów do gry w lidze , składka 300 zł ( kolonia chyba nie całe 100 zł) to policzmy , 300 x 250 daje nam 75 tys miesięcznie , po co to w ogóle dotować , a może sprawdzimy ile kluby dostały w zeszłym roku od obywateli miasta ? Czyli ile pieniędzy wpłynęło z 1,5 procenta przekazywanego podatku od mieszkańców , to świadczy komu ludzie ufają , niech się kluby pochwalą , bitwa o pieniądze trwa tylko szkoda że to między klubami . Ale w gruncie rzeczy chyba klub kolonia może na tym tylko zyskać bo nagle sprawił że wszyscy inni Go zauważyli i sprawia że inni się stresują gdy o nim słyszą , oby jeszcze powstał na rowku nowy obiekt , jeżeli to dzięki Panu Pawłowi to ja Go chce mieć u siebie w firmie , Mały wielki człowiek , pozdrawiam
Skąd taka informacja że BKS ma składkę 300zl? Druga sprawa Boleslavia, klub który wychowuje sportowców na poziomie krajowym i posiada mistrza Europy. Takich sukcesów na rowku czy w FA szybko nie będzie (jeżeli kiedykolwiek będą). Mamy siatkówkę, koszykówkę, a do ustania tylko ta piłka nożna, a jak przychodzi do gry na poważniejszym poziomie to sprowadza się anonimowych kopaczy z zagranicy. Dzieci omamione wizja Lewandowskiego przekraczając pewien wiek wypadają z maszynki do robienia pieniędzy (FA trenuje bodajże do 12 roku życia) i lądują w najlepszym układzie w B klasie. Setki jak nie tysiące dzieci trenuję w tym mieście piłkę nożną pytanie ilu z nich gra chociażby na poziomie pierwszej ligi?
~~Wiśniowa Ułudka napisał(a):Ktoś napisał: ~~Pomarańczowoczerwony Wiąz napisał(a): ~~Żółta Sasanka napisał(a): Ktoś napisał: ~~Złocistoruda Aronia napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~On napisał(a): Odnośnie wiązania Pawła z Kolonią , był Pan autor artykułu na rowku ? Tam gdzie te dzieci trenują i grają ? To proszę porównać jakie mają warunki do grania i trenowania inne miejskie kluby nie związane z Panem Pawłem a jak trenują i grają zawodnicy kolonii a przecież mając takie układy powinny mieć wszystko!
Temat Boleslavi i jej sukcesów jest troszkę bardziej złożony , kluby piłkarskie w okolicy działają w formule grossrots którego celem nie jest wychowywanie mistrza świata a propagowanie ruchu , sportu , i jeżeli 10 procent z tych dzieci będzie kiedyś grało w b klasie i zostanie przy sporcie to jest sukces , i po to się działa , mimo to setki dzieciaków trenuje piłkę nożną , i teraz schodzimy niżej , nie słyszałem żeby Boleslavia zapraszała i rozwijała 4 i 5 Latków, nie bierze ludzi otyłych którzy po prostu chcą schudnąć i się poruszać , selekcjonuje dzieci w szkołach i na zawodach , teraz żeby taki chłopczyk w wieku 10 lat dobrze biegał zazwyczaj zaczyna przygodę od piłki nożnej , teraz już mało jest sportu na podwórku , teraz to właśnie trenerzy piłkarscy uczą dzieci odpowiednich wzorców ruchowych , dyscypliny , itp , już od 4 roku życia , dopiero następnym etapem jest wyławianie tych talentów pod inne dyscypliny , teraz jeszcze jest kilka klubów które tak działają czy to siatkówka , karate , czy akrobatyka , wszyscy się cieszymy z sukcesów sportowych zawodników z naszego miasta , i masz rację ani rowek ani FA pewnie się nie doczeka mistrza Europy ale tego to się nawet nie doczeka całą Polska , i nie porównujmy sportów indywidualnych czy brzydko nazwę niszowych do piłki nożnej , każdy klub powinien przede wszystkim sprawić żeby te dzieci chciały to robić i później to robiły bo tak się Tworzą społeczności , możemy sobie skakać do oczu ale Pan Kamil Raził, Pan Mucha, Pan Szajwaj , Pan Wejk , Pan Sawczak , Pan Skrabucha wszyscy kiedyś kochali sport, wszystkim z Nich zostały wszczepione pewne sportowe wartości i dlatego robią to co robią , przejmują pałeczkę bo kiedyś ktoś im pozwolił kochać to co robili , i po to jest ta setka dzieciaków i trenerów , żeby ten sport istniał !!!
w końcu głos rozsądku!