Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Wydali 2 500 000 zł na dotacje, ale zastępca dyrektora nie wie, czy PUP sprawdza czy utworzone firmy przetrwały na rynku
29
Bernard
27 lutego 2025r. o 20:08

~~bb napisał(a): Pewnie redaktorze sam wiedziałeś pisząc ten artykuł że takie wywołanie do odpowiedzi kogoś kto nie ma doświadczenia skończy się fatalnie.

No ja go nie wybrałem do czytania prezentacji na sesji. Jego na radnego, co oczywiście nie ma związku z zatrudnieniem w PUP, ani jego małżonki do Rady powiatu również nie.

Dopisane 27.02.2025r. o godz. 19:58:

~~Płowobrunatny Milin napisał(a): Wiele osób bierze dotację tylko po to, żeby kupić urządzenia, wyposażenie, towar, które to po roku sprzedaje. Płaci się przez rok niski ZUS- pół roku tylko zdrowotne, pół Mały ZUS. Następnie zamyka się działalność i sprzedaje to co się kupiło za dotację. Wystarczy popatrzeć chociażby na ogłoszenia na bolesławieckich portalach.

Wystarczyłoby spojrzeć w długoterminowy monitoring skuteczności tej metody z bezrobociem. Sprawdzić, ile dotowanych firm przetrwało na przykład 5 lat na rynku. Przecież wchodzą na niego na referencyjnych warunkach, robiąc nierówną konkurencję istniejącym, prawda?

A, sorki, PUP nie ma takiego monitoringu w obowiązkach, to tego nie robi. Oni tylko kasę rozdają : )

Dopisane 27.02.2025r. o godz. 19:59:

~~Adam napisał(a): Jak zastępca nie wie, to teraz należy podpytać dyrektora. W końcu rozdysponowują publiczne pieniądze, wypada być coś niecoś zorientowanym i chociaż średnio przygotowanym, kiedy wywołują do tablicy, co nie?

Po co? Radni klepnęli sprawozdania, następne za rok, luzik : )

Dopisane 27.02.2025r. o godz. 20:01:

~~Ciemnobursztynowa Szałwia napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Burobrązowa Facelia napisał(a): Jaki urząd taki z-ca dyrektora. Jeszcze nie słyszałem żeby PUP sam znalazł dla kogoś pracę. Marnowanie naszych pieniędzy, to im się udaje najlepiej. Odpowiedzialność=0

Jeszcze chwile temu byłam jedną z ponad 100 osób z wyższym wykształceniem:) nie zadzwoniono do mnie z żadną ofertą, a jak mi spotkanie w urzędzie kolidowało z rozmową o pracę, to grubo sie musialam tlumaczyc, ze mam rozmowe poza boleslawcem, dlatego przyszlam dzien przed terminem. To miejsce to żenująca komedia, jakis taki wega boleslawiecki... A sarbak poziom mułu i wodorostów dzielnie trzyma

Nie lepiej było się zapisać do PiS albo Impulsu???

Dopisane 27.02.2025r. o godz. 20:08:

~~Czarniawy Fasolnik napisał(a): Ciekawe że artykuł ukazał się zaraz po wystąpieniu Sarbaka. Gotowiec i góry założona teza? Czy ktoś przekazał redakcji jakie będą pytania do dyrektora? A zawsze można pytać o dane których się nie ma przy sobie i zrobić z kogoś niekompetentnego. Ustawka jak dla mnie.

Całą noc patrzyliśmy na szkło z panem Palczewskim i panem Rudykiem, jeszcze Kasprzyk przylazł pomóc nam pytania układać i knuć z nami, choć nikt go nie zapraszał!

Nie przyszło Ci do głowy, że po prostu słuchałem w pracy sesji, zresztą służbowo, i kapcie mi spadły jak słuchałem opowiadania prezentacji przez pana wicedyrektora. Nawet jeśli sam ją tworzył, to chyba nie przećwiczył wystąpienia i wyszło to po prostu fatalnie.

Temat dotacji dla firm bezrobotnych interesuje mnie od lat, więc mnie zaciekawił. Uważam że to potworne marnowanie pieniędzy i psucie rynku. Wystarczyłoby monitorować skutki, aby to udowodnić, ale łatwiej rozdawać kasę.

bobrzanie.pl
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Brązowożółty Bratek niezalogowany
27 lutego 2025r. o 21:41
Tak to się dzieje, jak na takie stanowiska powołuje się ludzi bez doświadczenia. A przepraszam, zapomniałem jak pod postem o jego powołaniu na z-ce dyrektora PUP pojawiły się laurki jakież to bogate doświadczenie posiada. Tak się zajmuje polityczne stołki, bez doświadczenia i wymaganej wiedzy. Tak było z Panem Pogodą, nominat PiS-u zaczynający w ARiMR, który znalazł się tam znikąd i tak jest z Panem Sarbakiem. No cóż dzieci się bawią.
~~Biały Orlik niezalogowany
27 lutego 2025r. o 21:52
Przecież to dziecko nie przepracowało ani minuty w prawdziwej firmie, gdzie od wyniku finansowego zależy jej byt i los pracowników.
To nieudacznik z nadania politycznego bez doświadczenia w biznesie.
W żadnej prawdziwej firmie nie utrzymałby się nawet przez tydzień. Co ja mówię, do żadnej firmy by go nawet nie przyjęli z takim CV.
~~Hebanowy Bluszcz niezalogowany
27 lutego 2025r. o 22:38
No cóż teraz we wszystkich typach szkół w modzie są prezentacje. Ocenia się , nie za wiedzę a za wrażenie artystyczne .
Mnie się ta prezentacja podoba , tak na 3+ . Jak by jeszcze zaśpiewał i zatańczył to na słabe 4 . To ocena artystyczna . Merytorycznie 1+ . Plus za to że wiedział gdzie teraz "pracuje " .
To oczywiście moja subiektywna ocena .
~~Brązowożółty Bratek niezalogowany
27 lutego 2025r. o 22:45
Czy to jest gdzieś nagrane? Jakiś link do strony?
~~Lilioworóżowy Złotokap niezalogowany
27 lutego 2025r. o 23:06
~~Hebanowy Bluszcz napisał(a): Plus za to że wiedział gdzie teraz "pracuje " .

Hahahaha, dobre xD
~~Brązowozłoty Żeniszek niezalogowany
27 lutego 2025r. o 23:32
I po co to stanowisko ?????????????? Chyba tylko do siedzenia i pierdzenia w Stołek a i brania kaski.
~~Impuls z Miasta niezalogowany
28 lutego 2025r. o 6:24
Już się nie macie do czego przyczepić ,sprawozdanie napisali Sarbakowi jego podwładni, skąd miał wiedzieć że radni będą zadawali jakieś pytania ?
Głupie pytania.
Impuls nie pozwoli na taki hejt , nie Dyrektor pisał to sprawozdanie , on je tylko na sesję przyniósł . To tak jakby mieć pretensję do listonosza , za treści w otrzymanym przez was liście.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza