Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Cła Donalda Trumpa uderzają w bolesławieckich ceramików, branża drży i jest w opałach
~~Tak niezalogowany
przedwczoraj o 11:39
Pis Wam odda Tramp to ich pupil.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~logik niezalogowany
przedwczoraj o 11:41
~~dude napisał(a): Ale póki co to cła które nałożył Trump obciążają amerykanów. Cermaika to jest eksport z Polski więc oni nie płacą większego cła, no chyba że Ceramika robi przesyłki na DDP i opłaca sama cła w US to wtedy im koszty mogą wzrosnąć. Jeśli amerykanie kupowali teraz to przy większej stawce o kilka procent też kupią, nie róbmy póki co hałasu i problemu. Bo cła Trumpa to problem póki co ameryki i importów do niej.

Jasne,importer kupi z większym cłem a sptzeda po starej cenie To ma sens
.
~~Woskowożółta Forsycja niezalogowany
przedwczoraj o 11:43
To ile dopłaci?
~~Kupiłem nick niezalogowany
przedwczoraj o 11:44
~~Abdul Mustafa napisał(a): Po co cała ta panika?
Mieliśmy covid pełen straszenia, wiele się wtedy nauczyliśmy.

Mnie tam covid w żaden sposób nie wystraszył a wręcz pomógł zarobić dobry hajs do podstawowego wynagrodzenia.

Ja rozumiem że w Polsce to był terror wprowadzony przez PiS ale nie każdy w tym terrorze uczestniczył.

Za mną nie biegał policjant z mandatem bo nie mam maski na twarzy.
Cmentarze były otwarte
W sklepach nie musiałeś mieć żadnej maseczki tylko twoją ochroną przed śmiercionośnym wirusem był wózek na zakupy , który bardziej służył do dystansu między człowiekiem. Ludzie mieli nawet prace przy tych wózka myjąc rączki jakimś detergentem.
Później holenderskim parlamentarzystom coś się w głowach powaliło i wprowadzili godzinę policyjną i zakaz poruszania się nawet do rodziny.

Ale Holendrzy zawsze mogą liczyć na naukowców z Afryki którym to bardzo się nie spodobało do takiego stopnia że zaczęły płonąć miasta. I szybko politycy z tego głupiego zakazu zrezygnowali.

Tacy naukowcy z Afryki są potrzebni w Polsce , pokażą górnikom , rolnikom , firmą transportowym jak się robi protesty.
~~Woskowożółta Forsycja niezalogowany
przedwczoraj o 11:49
Płacz i płać
~~Ciemnoczekoladowa Lepnica niezalogowany
przedwczoraj o 11:50
~~Tak napisał(a): Pis Wam odda Tramp to ich pupil.

Lewackie miasto a chcą od prawaków z USA,baksów
~~Kupiłem nick niezalogowany
przedwczoraj o 11:51
Ty człowieku sobie nie wyobrażasz jak branża konopna na swój sposób ucierpiała.

Tylko do cofika mogło wejść po 3 osoby , nie było możliwości palenia w środku.

W małych miastach holenderskich lub przygranicznych cofik czynny do 19:00
~~Jasnobrunatny Winobluszcz niezalogowany
przedwczoraj o 11:58
~~logik napisał(a):
Ktoś napisał: ~~dude napisał(a): Ale póki co to cła które nałożył Trump obciążają amerykanów. Cermaika to jest eksport z Polski więc oni nie płacą większego cła, no chyba że Ceramika robi przesyłki na DDP i opłaca sama cła w US to wtedy im koszty mogą wzrosnąć. Jeśli amerykanie kupowali teraz to przy większej stawce o kilka procent też kupią, nie róbmy póki co hałasu i problemu. Bo cła Trumpa to problem póki co ameryki i importów do niej.

Jasne,importer kupi z większym cłem a sptzeda po starej cenie To ma sens
.

Kilka procent na kubku nie robi duzej różnicy.. Wartośc jednostkowa zmieni sie o ile 1 lub 1,5 dolara to nie złoto ...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza