~~Kasztanowaty Enkiant niezalogowany 11 kwietnia 2025r. o 18:56
O tym "właściwym" Katyniu dowiedziałem się ok 50 lat temu. Choć wychowywałem się w antykomunistycznym domu, ta informacja była z podwórka i bibuły. To były czasy gdy wojna jeszcze była w pamięci żyjących. Dziadek stryjeczny w obozie stracił kilka żeber dla doświadczeń. O przeszłości osobistego dziadka dowiedziałem się stosunkowo niedawno, badając genealogię. Był w konspiracji do 46 roku. Uciekł, ukrył się przed komuną aż do swojej śmierci. Teraz gdy mam już trochę lat i doświadczeń, myślę, że wszystko co się dzieje w tej dużej i małej polityce jest spowodowane naszą historią. Szczególnie ostatnie 100 lat. I czasami zastanawiam się do czego to doprowadzi?
Ciekawe określenie. Co oznacza ,,właściwy '' Katyń?
Co wiesz o zwykłych polskich żołnierzach czy oficerach którzy zostali zwerbowani przez Rosjan?
A co wiesz o ,,właściwej '' historii Westerplatte czy tchórzliwej ucieczki rządu w okresie kampanii wrześniowej? Co wiesz o Mokrej czy Rydzu-Śmigłym?
Te historie są ,,właściwe '' czy może nie?
~~Kasztanowaty Enkiant niezalogowany 11 kwietnia 2025r. o 19:44
Czepiasz się. Po co? Chcesz być lepszy? Odpowiem Ci, "właściwy" Katyń- bo były dwa i by uniknąć takich właśnie dyskusji. Skala tragedii przy obu jest nieporównywalny. O tym właśnie pisałem. Umiesz czytać miedzy wersami?
~~Biaława Miodunka niezalogowany 11 kwietnia 2025r. o 20:11
Skończcie już z wałkowaniem tych tematów tylko tym ofiarom robicie przykrość nic więcej a sobie reklamę. Już jeden Dtary Dziad skutecznie obrzydził nam ten Smoleńsk razem z Antonim zamachowcem.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.