Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
BolecFORUM Nowy temat

Ciekawe Filmy!!

~mir.ko niezalogowany
16 listopada 2016r. o 9:18
http://m.filmweb.pl/film/Boss-2016-739210
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
211
skorn
16 listopada 2016r. o 17:24
alter napisał(a):
skorn napisał(a): Dla słabo wyrobionego widza jak znalazł. :)

Jeżeli robią lepsze wersje? To niby dla słabo wyrobionego widza? :D

A kto prócz ciebie twierdzi, że lepsze?

Dopisane 16.11.2016r. o godz. 17:24:

I przestań wszędzie wrzucać emoty, już jeden forumowy przygłup to robi. Chyba, że to jakiś wasz prywatny konkurs.

<i>
10114
#alter nieaktywny
16 listopada 2016r. o 18:10
skorn napisał(a):
A kto prócz ciebie twierdzi, że lepsze?Dopisane 16.11.2016r. o godz. 17:24:I przestań wszędzie wrzucać emoty, już jeden forumowy przygłup to robi. Chyba, że to jakiś wasz prywatny konkurs.

Słuchaj głupku, emoty są po to, aby je używać. Jak ci się nie podoba, i nie masz innych argumentów to wolna wola.

Tak, ja jestem pewnie jedyny, któremu się podobają filmy amerykańskie. Gdzieś się ty chował na księżycu? I na kogo tu pozujesz, jakiegoś niszowego bolcowego celebrytę? Co za kr.etynek.
:D

Dopisane 16.11.2016r. o godz. 18:02:

Przejdźmy do tematu... :)

"Ostatni film enfant terrible polskiego kina - Andrzeja Żuławskiego. Przeniesiona we współczesne realia adaptacja głośnej powieści Witolda Gombrowicza."

Dopisane 16.11.2016r. o godz. 18:08:

alter napisał(a): Mam kilka na oku :) W najbliższym czasie wrzucę, tylko muszę sam zweryfikować czy są warte obejrzenia :)

Na przykład ten... W którym wstępnie chodzi, że możemy w życiu być tym kim tylko chcemy, tylko.... Właśnie tylko :) Ale ogólnie, ma być niezły...

"Mr.Church"! Niezły, zdecydowanie warty obejrzenia :) Rozejrzę się, czy jest już online w sieci :)

"Opiekun"... mam zastrzeżenia :) I jednak się zawiodłem :)

Dopisane 16.11.2016r. o godz. 18:10:

Jest :)

"Mr.Church" :)

http://www.cda.pl/video/1097017ba

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
9176
kc
16 listopada 2016r. o 19:00
alter napisał(a): Ależ okazuje się, że to wielka sztuka, i gwiazdy robią tę różnicę :)

Nie wiem czy wiesz, alter, ale Amerykanie po to kręcą remake'i europejskich filmów, pozbawiając je głębszej treści, żeby przyciągnąć do kina średnio inteligentnego widza,który by jej nie zrozumiał, stawiając na ładny obraz, efekty specjalne, znanego aktora, ponieważ jedynym ich celem i wyznacznikiem atrakcyjności filmu jest wynik finansowy.
2900
#falco nieaktywny
16 listopada 2016r. o 19:10
:D

"bierz życie z każdym oddechem..."
13059
bajo4
16 listopada 2016r. o 19:16
Polecam :)

Cudowne dziecko August Rush

10114
#alter nieaktywny
16 listopada 2016r. o 19:19
kc napisał(a):
alter napisał(a): Ależ okazuje się, że to wielka sztuka, i gwiazdy robią tę różnicę :)

Nie wiem czy wiesz, alter, ale Amerykanie po to kręcą remake'i europejskich filmów, pozbawiając je głębszej treści, żeby przyciągnąć do kina średnio inteligentnego widza,który by jej nie zrozumiał, stawiając na ładny obraz, efekty specjalne, znanego aktora, ponieważ jedynym ich celem i wyznacznikiem atrakcyjności filmu jest wynik finansowy.

Robisz z tego zarzut? Że film jest wykonany profesjonalnie? Uważam, że jeżeli amerykanie ze względu na swoje własne filmowe, kulturowe doświadczenia chcą korzystać z kina europejskiego, to chyba dobrze :) I wcale nie zawsze, oznacza to pozbawienia "głębszej treści".

Natomiast kwestia " średnio inteligentnego widza", uważam to za stereotyp. Doceniam oczywiście kunszt europejski w kinie, uwielbiam filmy wymagające, które tworzone są właśnie dla widza wymagającego. Nie akceptuję jednak sugestii, że amerykańskie kino jest dla tych mniej inteligentnych. Forsowanie takiej opinii, że od tego zależy wartość filmu jest nieuprawnione, ponieważ w każdej dziedzinie sztuki, są kicze i diamenty, a decydują o tym czysto artystyczne względy... Czy to w kinie europejskim, czy amerykańskim.

Nie kreujcie się na tych super-inteligentnych, którzy kręcą nosem na film amerykański :) Zadajcie sami sobie pytanie, ile i jakie filmy oglądacie. I czy to świadczy o waszej wysokiej inteligencji? :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
9176
kc
16 listopada 2016r. o 19:58
alter napisał(a): Robisz z tego zarzut? Że film jest wykonany profesjonalnie? Uważam, że jeżeli amerykanie ze względu na swoje własne filmowe, kulturowe doświadczenia chcą korzystać z kina europejskiego, to chyba dobrze :) I wcale nie zawsze, oznacza to pozbawienia "głębszej treści".

Nie ? To w jakim celu nakręcają swoją wersję filmu, który został nakręcony pięć lat wcześniej ? Dlaczego na europejski nie szły tłumy Amerykanów ? Jak myślisz, czym różni się film "Bracia" szwedzki od amerykańskiego ?

alter napisał(a): Natomiast kwestia " średnio inteligentnego widza", uważam to za stereotyp. Doceniam oczywiście kunszt europejski w kinie, uwielbiam filmy wymagające, które tworzone są właśnie dla widza wymagającego. Nie akceptuję jednak sugestii, że amerykańskie kino jest dla tych mniej inteligentnych. Forsowanie takiej opinii, że od tego zależy wartość filmu jest nieuprawnione, ponieważ w każdej dziedzinie sztuki, są kicze i diamenty, a decydują o tym czysto artystyczne względy... Czy to w kinie europejskim, czy amerykańskim.

Nie kreujcie się na tych super-inteligentnych, którzy kręcą nosem na film amerykański :) Zadajcie sami sobie pytanie, ile i jakie filmy oglądacie. I czy to świadczy o waszej wysokiej inteligencji? :)

Nie uwielbiasz filmów "wymagających" , wystarczy obejrzeć filmy , które polecasz są one "łatwe, lekkie i przyjemne". Poczytaj sobie wywiady z amerykańskimi reżyserami, producentami, jak wyrzucają co ambitniejsze sceny, to może uwierzysz, że to co pisałam nie jest stereotypem : ).

To jest mniej więcej na takiej zasadzie, jakby Piotr Kupicha wziął sobie wiersz Stachury " Musisz mi pomóc" i przerobił na swoją piosenkę. "Uuu aaa Kochaj mnie, kochaj dzisiaj, bo jutro będę w innym mieści i będę miał kolejną laskę, lalala jesteś taka piękna" .

Stachura był niszowy, Fell'a zanuci ci każdy głupi, jak myślisz, dlaczego ?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza