Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Ciekawe Filmy!!

14505
DP
16 listopada 2016r. o 21:28

stare ale...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
9176
kc
16 listopada 2016r. o 21:41
alter napisał(a): Skąd ten brak intelektualnego potencjału?
Marnujesz się tutaj.
Pojawiasz się i znikasz, jak jakaś archaiczna tysiącletnia kometa.
Wirujesz przy tym, jakbyś miała zbyt dużo energii,
nic nie masz do powiedzenia.
stereotypowa,
mało wrażliwa,
i z ubogą wyobraźnią :)
Kc nie znam, i nie mam ochoty poznawać.
Filmy nie wrzucam dla niej.
Niech sobie sama szuka.

To tyle o mnie i twoim stosunku do mnie a teraz napisz, bo nie odpowiedziałeś mi na pytanie.

kc napisał(a): Nie ? To w jakim celu nakręcają swoją wersję filmu, który został nakręcony pięć lat wcześniej ? Dlaczego na europejski nie szły tłumy Amerykanów ? Jak myślisz, czym różni się film "Bracia" szwedzki od amerykańskiego ?

PS Filmy polecałam czasem, ale się zniechęciłam, bo nikomu się nie podobały : ).
6979
E
16 listopada 2016r. o 21:41
alter napisał(a): "Mr.Church"! Niezły, zdecydowanie warty obejrzenia :)

Właśnie skończyłam. Jak dla mnie świetna rola Eddiego Murphy.
Obejrzałam z przyjemnością, dziękuję :)

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
3004
#masi nieaktywny
16 listopada 2016r. o 21:47
alter napisał(a):
Ale to kc się pojawia, nic sama nie proponuje, tylko jak zwykle się czepia innych. Skorn to samo.

Skargi i zażalenia to raczej do Emema : )
Zaakceptować, przemilczeć i po sprawie : )

<b>elektrykabudowlana.pl</b>
10114
#alter nieaktywny
16 listopada 2016r. o 21:53
E napisał(a):
Właśnie skończyłam. Jak dla mnie świetna rola Eddiego Murphy.
Obejrzałam z przyjemnością, dziękuję :)

Myślę, że to jest też wspaniała opowieść :) I oczywiste wartościowe motywy Churcha :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
211
skorn
17 listopada 2016r. o 1:11
Ja się nie czepiam, przynajmniej nie w tym temacie. Wyraziłem tylko swoje zdanie, tymczasem ten nadęty i zarazem pusty jak balon pseudointelektualista wyskoczył z wyzwiskami w moim kierunku.

Dopisane 17.11.2016r. o godz. 01:11:

alter napisał(a):
kc napisał(a): Nie wiem czy wiesz, alter, ale Amerykanie po to kręcą remake'i europejskich filmów, pozbawiając je głębszej treści, żeby przyciągnąć do kina średnio inteligentnego widza,który by jej nie zrozumiał, stawiając na ładny obraz, efekty specjalne, znanego aktora, ponieważ jedynym ich celem i wyznacznikiem atrakcyjności filmu jest wynik finansowy.

Robisz z tego zarzut?

Robi zarzut z robienia filmów dla pieniędzy. Czytaj ze zrozumieniem.

alter napisał(a): Uważam, że jeżeli amerykanie ze względu na swoje własne filmowe, kulturowe doświadczenia chcą korzystać z kina europejskiego, to chyba dobrze :) I wcale nie zawsze, oznacza to pozbawienia "głębszej treści".

Nie zawsze, ale często. Nie przychodzi mi do głowy żaden remake, który byłby lepszy od oryginału.

alter napisał(a): Nie kreujcie się na tych super-inteligentnych, którzy kręcą nosem na film amerykański :) Zadajcie sami sobie pytanie, ile i jakie filmy oglądacie. I czy to świadczy o waszej wysokiej inteligencji? :)

Nie kręce nosem. Są gatunki filmowe, które reprezentowane są dziś niemal wyłącznie przez kino amerykańskie np. sci-fi czy fantasy, czyli takie, które wymagają ogromnych pieniędzy. Lubię sobie od czasu do czasu taki film zapodać, nie dla obcowania z "wielkim kinem" i doznań artystycznych, ale dla zwykłej, niezobowiązującej rozrywki.

<i>
~masi niezalogowany
17 listopada 2016r. o 1:16
http://www.cda.pl/video/96127546
mocne 9/10 Polecam!
10114
#alter nieaktywny
17 listopada 2016r. o 1:17
skorn napisał(a): tymczasem ten nadęty i zarazem pusty jak balon pseudointelektualista

To samo myślę o tobie.

Pierwszy wyjechałeś z tekstem o przygłupach, emotach, średnio inteligentnych. Teraz się nie wybielaj. Generalnie jesteś buc i tyle się z tobą rozmawia. EOT.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza