Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

217
#Anonim217 nieaktywny
19 marca 2013r. o 22:27
Policman piękny baniak :)
Mam pytanko czy ktoś ma do oddania/sprzedania pistię??
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~... niezalogowany
20 marca 2013r. o 9:52
Shakur napisał(a): Chciałby ktoś odebrać ode mnie 10 gupików za sztukę 2 zł? :)
Zdrowe i wybrawione ;)

a może 1.5 za sztukę?
4669
#Shakur nieaktywny
22 marca 2013r. o 13:06
Raczej na pewno 2 zł :)

Gupików przybywa, sztuka 2 zł, wszystkie ładne, wybarwione i zdrowe.

Tel. 723132245 (na tygodniu dzwonić po 16, weekend od 10).
Lub jak kto woli, gg: 2757196
~kecaj94 niezalogowany
24 marca 2013r. o 9:22
z powodu przeprowadzki pilnie muszę pozbyć się kompletu akwarium 140l,ryby,szafka itp.505849252
~kecaj94 niezalogowany
24 marca 2013r. o 9:29
zdjecie jak nie wejdzie wyślę na maila.
3943
#FRANCA nieaktywny
26 marca 2013r. o 19:58
Dzisiaj zauważyłam maleńkiego slimaczka,taki tyci tyci.zastanawiam z skąd on mi się wziął w baniaczku,skalar go pomylił z karmą :D
~ktoś niezalogowany
30 marca 2013r. o 15:43
Witam, mi się ciągle rozmnażają mieczyki.
I zauważyłem że dwóm samiczkom rośnie jakby miecz. Na pewno to są samiczki bo są grube a nie smukłe no i były w ciąży. Teraz wyrasta im miecz, czy to jest ta zmiana płci bo ponoć to się zdarza wśród mieczyków (czytałem o tym ale nie wiedziałem czy to bujda czy prawda).

Poza tym niestety z roślinek rośnie mi tylko ładnie moczarka, która zrobiła mi dżunglę. Inne małe roślinki padły. Nawoziłem nowozem codziennie 3 kropelki JBL Ferropol 24 ale tylko moczarka się rozwineła.... Poradźcie co mogę zrobić.

Aha i namnozyło się ślimaków, czy jakis srodek jest na to czy trzeba mechanicznie je usunąć?

112 L - 7 dorosłych mieczyków, 1 mała ale dobrze widoczna już gdzieś ma 2 miesiace, 1 miesięczna, i kilka takich 2-tygodniowych. Jak podchowam to chętnie oddam albo sie wymienie.
4669
#Shakur nieaktywny
30 marca 2013r. o 17:33
~ktoś napisał(a): Witam, mi się ciągle rozmnażają mieczyki.
I zauważyłem że dwóm samiczkom rośnie jakby miecz. Na pewno to są samiczki bo są grube a nie smukłe no i były w ciąży. Teraz wyrasta im miecz, czy to jest ta zmiana płci bo ponoć to się zdarza wśród mieczyków (czytałem o tym ale nie wiedziałem czy to bujda czy prawda).

Poza tym niestety z roślinek rośnie mi tylko ładnie moczarka, która zrobiła mi dżunglę. Inne małe roślinki padły. Nawoziłem nowozem codziennie 3 kropelki JBL Ferropol 24 ale tylko moczarka się rozwineła.... Poradźcie co mogę zrobić.

Aha i namnozyło się ślimaków, czy jakis srodek jest na to czy trzeba mechanicznie je usunąć?

112 L - 7 dorosłych mieczyków, 1 mała ale dobrze widoczna już gdzieś ma 2 miesiace, 1 miesięczna, i kilka takich 2-tygodniowych. Jak podchowam to chętnie oddam albo sie wymienie.

Bzdura, też miałem kiedyś mieczyki i samiczki normalnie miały krótki mieczyk.
Co do ślimaków to polecam bocje, lub ślimaki helenki.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.