Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

~agaser niezalogowany
13 marca 2013r. o 21:16
~ napisał(a): nie moge wpuścić bocji bo mam krewetki :( może jakiś inny pomysł . Dodam że ślimaki Helenki też już testowałem i nici ;(

mam dwie bocje-takie po 8-10cm i rój krewetek-bocje ich nie tykają
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
13 marca 2013r. o 21:31
Może i nie tykają ale do 40 litrów to bocja to raczej średnio chyba :)
~agaser niezalogowany
13 marca 2013r. o 23:11
~ napisał(a): Może i nie tykają ale do 40 litrów to bocja to raczej średnio chyba :)

no fakt,miejsca mało,więc tylko helenki Ci zostają
~ niezalogowany
14 marca 2013r. o 11:38
Witam,moje roslinki w akwarium obrastają glony nitkowate,a dolne liście są jakby jasno brązowe podmieniam wodę 20 l, 2 x w tygodniu,odmulam,czyszczę szyby itd,narazie nie leję nawozów,jedynie węgiel w płynie,może ktoś doradzi jakie sa przyczyny 126 l obsada;2 kardynałki,3 titejki,5 kirysków spiżowych,5 neonków,2 prętniki karłowe i parka bojowników(brat kupił mi na złosć,jednak prętnik i bojownik nie walczą o terytorium,czego się obawiałam)Oświetlenie 2x18w i 1x24 w,filtr aqua szut 550(wkład włóknina)temp 29,parametry wody ph 7,2,kh 3,gh- 14,no2-0,no3-25-50chyba?,cl2-0 Ktoś może doradzi jakie działania zastosować?
~ niezalogowany
14 marca 2013r. o 13:01
Ja przy takim oświetleniu dałbym Co2 choćby z bimbrowni na początek i glony powinny ustąpić :P
8971
#blazer1983 nieaktywny
14 marca 2013r. o 13:35
Witam akwamaniaków :)

W związku z tym, że będę zmieniał aranżację i obsadę w baniaku mam do sprzedania:
- paletki około 7 szt
- duży korzeń
- podłoże około 60l manado wymieszane z floranem (więcej jest manado)
- kiryski około 20 szt
- neonki inessa około 20 szt
- kosiarki około 15 szt

Proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy:
668626808
[email protected]
~ niezalogowany
15 marca 2013r. o 13:46
~ napisał(a): Ja przy takim oświetleniu dałbym Co2 choćby z bimbrowni na początek i glony powinny ustąpić :P
Bimbrownię będę instalować,muszę dokupic potrzebne wężyki,zaworek itd,dzięki za radę;);)
8971
#blazer1983 nieaktywny
15 marca 2013r. o 15:47
~ napisał(a):
~ napisał(a): Ja przy takim oświetleniu dałbym Co2 choćby z bimbrowni na początek i glony powinny ustąpić :P
Bimbrownię będę instalować,muszę dokupic potrzebne wężyki,zaworek itd,dzięki za radę;);)

Ja moge sprzedac zaworek zwrotny, licznik babelkow i J rurke wszystko ze szkla :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza